Być może ktoś z Was, kto korzysta z kamery, napotkał problem z odbiciem w szybie. Demonstruje na obrazku:

Chodzi mi o dolny fragment, gdzie odbija się plastikowa kratka.
Czy ktoś wie, jak sobie poradzić z takim zjawiskiem ?

Tak, wpięta jest w gniazdo zapalniczki, w którym jest prąd po włączeniu stacyjki. Czy tam jest napięcie non-stop, na razie nie wiem, nie testowałem.michalmiko pisze: ↑13 maja 2018, 20:45Filtr polaryzacyjny pomoże, ale w moim przypadku, kiedy stosowałem go w Mio obraz z kamery był trochę ciemny.
Lighting, proszę pochwal się jak masz podłączoną kamerkę? Włącza Ci się "po stacyjce"?
Nie kombinowałem z bezpiecznikami. Przy nogach pasażera, po lewej stronie jest taka siateczka - wkładam tam power bank i kamera jest w niego wpięta na postoju poza garażem. Przewody na prawdę są dobrze ukryte i widać go tylko po prawej stronie na desce rozdzielczej, do której jest przyklejony rzepami (10 cm przewodu na wierzchu). Na postoju wpinam kabelek do power bank'a, podczas jazdy do zapalniczki.michalmiko pisze: ↑15 maja 2018, 17:38Właśnie jestem ciekawy, czy napięcie zanika. Kiedyś pytałem na forum i ponoć napięcie w gniazdku jest cały czas.
Kabel też zawsze montuję tym sposobem w swoich samochodach / rodzinieBardziej rozmyślam nad tym, gdzie wpiąć się bypassami do bezpieczników, tak aby nie zajmować gniazda 12v w konsoli i żeby nie przeszkadzały mi przewody na wierzchu
Odnośnie karty pamięci, dobra jest kamerka z wbudowanym WiFi. Łączysz się z nią telefonem i ściągasz nagranie po przez aplikację.