Witajcie,
Mój Kodiaq zamówiony początkiem stycznia 2018 jest już w produkcji i około 15 czerwca ma byc w salonie w Krakowie. Jako że nie mam tylnych rolet a jedynie pakiet sunset( a wiem z doświadczenia z Roomsterem, że przy mocnym nasłonecznieniu bywa niewystarczający ) znalazłem coś takiego:
http://allegro.pl/car-shades-oslona-sko ... 20807.html
Czy ktoś z forumowiczów używa lub stosuje coś podobnego?
Dzięki za info
Alternatywne osłony okien
- KR 1.4 125 white
- Samochód: Skoda Kodiaq 1.4
- michalmiko
- Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm
Re: Alternatywne osłony okien
Też się nad nimi zastanawiam, ale za tą cenę można zrobić przyciemnianie szyb folią u specjalisty. Teraz dylemat co lepiej wybrać 
Jak byś się zdecydował na osłonki, to tu masz taniej:
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7067384292
Jak byś się zdecydował na osłonki, to tu masz taniej:
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7067384292
Najlepiej było wybrać oryginalne rolety wyciagane z drzwi ale jak już za późno to przynajmniej wybrać jakieś które można zdejmować. Co z tego że oklejanie na całkiem ciemno jest w podobnej cenie jak może ktoś siedząc na tylnej kanapie w niesloneczny dzień będzie chciał jednak coś widzieć przez okno, a takich dni jest jednak stosunkowo dużo. Pytanie kogo lub co się z tyłu wozi.
- KR 1.4 125 white
- Samochód: Skoda Kodiaq 1.4
Właśnie ze względu na możliwość założenia i zdjęcia rozważam ten komplet zamiast oklejania. Dzięki za odzew.
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Te drugie to jest to: http://epc.net.pl/cortinillas/skoda/292 ... 2016-.html (strona producenta).
A oklejenie ja mam ciemniejsze niż sunset i gucio to daje (poza wyglądem). Podobno są jakieś folie odbijające promienie słoneczne, może to lepiej działa.
A oklejenie ja mam ciemniejsze niż sunset i gucio to daje (poza wyglądem). Podobno są jakieś folie odbijające promienie słoneczne, może to lepiej działa.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
- michalmiko
- Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm
Przecież to tylko przyciemnienie folią, a nie zaklejenie szyb na amenWuWu pisze: ↑12 maja 2018, 19:00Najlepiej było wybrać oryginalne rolety wyciagane z drzwi ale jak już za późno to przynajmniej wybrać jakieś które można zdejmować. Co z tego że oklejanie na całkiem ciemno jest w podobnej cenie jak może ktoś siedząc na tylnej kanapie w niesloneczny dzień będzie chciał jednak coś widzieć przez okno, a takich dni jest jednak stosunkowo dużo. Pytanie kogo lub co się z tyłu wozi.
Roletki tak jak folia też ograniczają widoczność ale w przeciwieństwie do folii można je zwinąć lub zdjąć w pochmurny dzień. Wszystko już przerobiłem. W tym mam zwijane roletki, w poprzednim miałem ściągane dopasowane roletki, a w jeszcze wcześniejszym zaklejone folią, bo wydawało mi się że będzie fajnie jak w jeszcze wcześniejszym miałem marketówe roletki zapinane na przyssawki które do słońca się odklejaly. Itp itd.....michalmiko pisze: ↑12 maja 2018, 23:17Przecież to tylko przyciemnienie folią, a nie zaklejenie szyb na amenWuWu pisze: ↑12 maja 2018, 19:00Najlepiej było wybrać oryginalne rolety wyciagane z drzwi ale jak już za późno to przynajmniej wybrać jakieś które można zdejmować. Co z tego że oklejanie na całkiem ciemno jest w podobnej cenie jak może ktoś siedząc na tylnej kanapie w niesloneczny dzień będzie chciał jednak coś widzieć przez okno, a takich dni jest jednak stosunkowo dużo. Pytanie kogo lub co się z tyłu wozi.Przez nawet mocno przyciemnione szyby dobrze widać ze środka na zewnątrz. Roletki też ograniczają widoczność...
-
Michaelo
- Samochód: Kodiaq, 2.0 TDI FWD
Gdbyby ktoś to montował do swojego samochodu to prośba o wrzucenie kilku zdjęć oraz własnej oceny - jak to technicznie (jakościowo) wygląda/montaż/wygoda wady&zalety itd.