Przegląd zrobiony.
W pakiecie wymiana oleju silnikowego i filtra. Reszta czynności skupiła się na ocenie wzrokowej podzespołów.
Filtry powietrza i kabinowy po 60 000 km. Miłe, że opony letnie Pirelli Scorpion Verde mają 7,5 mm głębokości bieżnika. Wróży im to długą eksploatację. Dodatkowo czyszczenie klimatyzacji.
Zareklamowane kapsle felg i odstające plastiki przednich nadkoli wymienione i poprawione bez gadania.
Skoda Zimny tak trzymać.
Pierwszy serwis na 30 tys. km
-
Malenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
Re: Pierwszy serwis na 30 tys. km
Ooo, to może i ja do Zimnego podjadę, zamiast do Bednarka.Tomala72 pisze: ↑11 maja 2018, 20:33Przegląd zrobiony.
W pakiecie wymiana oleju silnikowego i filtra. Reszta czynności skupiła się na ocenie wzrokowej podzespołów.
Filtry powietrza i kabinowy po 60 000 km. Miłe, że opony letnie Pirelli Scorpion Verde mają 7,5 mm głębokości bieżnika. Wróży im to długą eksploatację. Dodatkowo czyszczenie klimatyzacji.
Zareklamowane kapsle felg i odstające plastiki przednich nadkoli wymienione i poprawione bez gadania.
Skoda Zimny tak trzymać.
-
Tomala72
- Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7
Byłem i tam na dodatkowej wymianie oleju po 15 000 km. Obiektywnie Zimny jest cieplejszy w obsłudze klientów. Tacy normalni ludzie bez zadęcia. W końcu ponad 40 lat doświadczenia ze Skodą.
-
Malenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
Mam do nich przez całe miasto, ale skuszę się w takim razie. Do Bednarka mam 10 km
-
Tomek-FmLeasing
- Samochód: VW
-
bubuś
- Samochód: był Kodiaq Style 2,0 TDI 140kW, 4x4, DSG + dodatki
Kończyłem m.in. finanse i bankowość, ale nie udzielam na forum instruktażu.Tomek-FmLeasing pisze: ↑12 maja 2018, 20:18Mógłbym prosić o rozwinięcie myśli?
Co do oleju. Obserwuję od lat samochody jeżdżące w trybie long-life, niektóre dobijają do powyżej 300 tys. km i różne rzeczy w nich padają, ale akurat nie silniki, chorobcia.
A co rozumiesz kolego przez stwierdzenie "padnięcie silnika"? Bo ja za takowe uważam, gdy motor zdechnie i na złom z nim. Natomiast są liczne inne objawy nadmiernego/przyspieszonego zużycia motoru wskutek wydłużania okresów serwisu olejowego, jak: spadek ciśnienia sprężania, przedmuchy na pierścieniach, wytarcie panewek, spadek ciśnienia podawanego przez pompę olejową, notoryczne ubywanie oleju silnikowego, itp. itd.
Follow your dreams
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!