Felgi / Koła
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Re: Felgi / Koła
Nie ma czujników w Kodiaqu. Spadek ciśnienia jest wykrywany przez system ABS.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
- jankess4
- Samochód: KODIAQ 1,4 TSI 4x4 STYLE MANUAL
Dokładnie. Żadnych czujników na szczęście
Dzięki za info. Faktycznie przeoczyłem ta informacje bo było to już w tym wątku. W każdym razie informacja ta rozwiała moje wątpliwości. Dzięki.
- michalmiko
- Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm
Mnie zastanawia dokładność tych pomiarów bez dedykowanych czujników. Są dostępne aktualne wskazania ciśnienia na zegarach?
Z drugiej strony brak czujników w kołach to brak kłopotów z czujnikami i możliwość założenia felg dedykowanych
Z drugiej strony brak czujników w kołach to brak kłopotów z czujnikami i możliwość założenia felg dedykowanych
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
U mnie zadział ten system jeden raz gdy ciśnienie w jednej z opon spadło o 0,2 bara w stosunku do pozostałych.
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
-
Malenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
Czyli działa.MałGorzata pisze: ↑07 maja 2018, 12:37U mnie zadział ten system jeden raz gdy ciśnienie w jednej z opon spadło o 0,2 bara w stosunku do pozostałych.
- michalmiko
- Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm
No to elegancko 
Mam takie coś w Tiguanie. Raz mi zadziałało poprawnie, ale ciśnienie spadło wtedy o prawie 1 bar - miałem jakąś śrubę wkręconą w oponę. Innym razem jechałem po jakiś koleinach, strasznie rzucało samochodem i też włączyła się kontrolka. Okazało się, że ciśnienie było ok w każdym kole. Więc nie wiem do końca jak z tą skutecznością jest.
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Tiguan był 4x4 ?
Bo jeśli nie to moja teoria jest taka, że jedno tylnych z kół straciło na momencik przyczepność do podłoża i obracało się z inną prędkością - co system odczytał jako utratę ciśnienia w oponach.
Bo jeśli nie to moja teoria jest taka, że jedno tylnych z kół straciło na momencik przyczepność do podłoża i obracało się z inną prędkością - co system odczytał jako utratę ciśnienia w oponach.
----
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Nie ma.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum!