Ostatnio wyjeżdżając z lasu na Dolnym Śląsku minął mnie brat bliźniak (kolorystyczny) na lokalnych rejestracjach
Chcę kupić Kodiaqa i mam trochę pytań do użytkowników :)
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Re: Chcę kupić Kodiaqa i mam trochę pytań do użytkowników :)
Miśków coraz więcej...
Ostatnio wyjeżdżając z lasu na Dolnym Śląsku minął mnie brat bliźniak (kolorystyczny) na lokalnych rejestracjach
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
- michalmiko
- Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm
Rabat dostałem niespełna 7% dla dość bogato doposażonej wersji Style 
Małgosiu, bo Miśki to dobre autka
Dziś się nim przejechałem, pooglądałem na spokojnie i bardzo mi się ten samochód spodobał. Wszystko jest masywne, fajnie się prowadzi.
Spodobała mi się kierownica, że jest taka mała. Zastanawia mnie jaka będzie sportowa, bo taką zamówiłem. Jak też podobna wielkościowo, to będzie rewelacja.
Ktoś narzekał na forum, że drzwi się ciężko zamykają. W salonowym egzemplarzu, drzwi zamykały się bardzo lekko. Od otwarcia na "pierwszy stopień" wystarczyło lekko popchnąć i same się ładnie zamykały
Małgosiu, bo Miśki to dobre autka
Spodobała mi się kierownica, że jest taka mała. Zastanawia mnie jaka będzie sportowa, bo taką zamówiłem. Jak też podobna wielkościowo, to będzie rewelacja.
Ktoś narzekał na forum, że drzwi się ciężko zamykają. W salonowym egzemplarzu, drzwi zamykały się bardzo lekko. Od otwarcia na "pierwszy stopień" wystarczyło lekko popchnąć i same się ładnie zamykały
Hej. Ja dostałem na firmę 12 %. Kwota katalogowa 180 tys zl
- Nela
- Samochód: Skoda KODIAQ 2.0 TSI 180 KM 4x4 Dsg 7-os. 2017
ad 1) - silnik benzynowy ma 320 Nm 2.0 a diesel 400 Nm. Jeździłem obydwoma modelami na testach i diesel w przedziale powyżej 80 troszkę lepiej "ciągnął" Wielkiej różnicy nie było. W fotel raczej nie wbija ale jest przyjemnie, duży samochód, duży ciężar więc wrażenia jakby mniejsze.
ad 5) - w Style jest
ad 10 ) - jest spryskiwacz do kamerki ??? Hura, jutro sprawdzę : ))
ad 8 ) - kupiłem dopiero co wczoraj ale z 2017 r więc dostałem rabacik 19.000 : ))
ps. cały dzień myślę czy nie wolałbym jednak diesla .. Nawet z dealerem już rozmawiałem dziś żeby znaleźli mi kogoś na przejęcie leasingu na mój jednodniowy a ja odbiorę wtedy diesla : ))) dramat stać w takim rozkroku : ))))
ad 5) - w Style jest
ad 10 ) - jest spryskiwacz do kamerki ??? Hura, jutro sprawdzę : ))
ad 8 ) - kupiłem dopiero co wczoraj ale z 2017 r więc dostałem rabacik 19.000 : ))
ps. cały dzień myślę czy nie wolałbym jednak diesla .. Nawet z dealerem już rozmawiałem dziś żeby znaleźli mi kogoś na przejęcie leasingu na mój jednodniowy a ja odbiorę wtedy diesla : ))) dramat stać w takim rozkroku : ))))
Skoda Kodiaq 2017 2.0 TSI 180 KM 4x4 Dsg 7-os Błękit Lava Met
) Wielkopolska
-
Mans
- Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7
Ja po jezdzie testowej Kodiaqiem z silnikiem diesla byłem strasznie rozczarowany zarówno osiągami jak wyciszeniem tego silnika.Moim zdaniem za bardzo go słychać zarówno w czasie jazdy jak i już po rozgrzaniu na postoju.Po przesiadce do mniejszego Karoqa z silnikiem benzynowym 1.5 TSI różnica była ogromna zarówno w osiągach jak i wyciszeniu, także mnie silnik diesla w Kodiaqu nie przypadł kompletnie do gustu.
Nie jezdziłem Kodiaqiem 2.0 TSI ale jezdziłem kilka dni temu Vw-T-ROC 2.0 TSI 190KM DSG7 4 Motion i powiem szczerze kultura pracy,osiągi i wyciszenie tej jednostki daje taką frajdę z jazdy, że kupowanie diesla jest moim zdaniem trochę bez sensu no ale co kto lubi
Wiem T-ROC to zupełnie inny segment ale mimo wszystko do Kodiaqa wybrałbym zdecydowanie 2.0 TSI
Nie jezdziłem Kodiaqiem 2.0 TSI ale jezdziłem kilka dni temu Vw-T-ROC 2.0 TSI 190KM DSG7 4 Motion i powiem szczerze kultura pracy,osiągi i wyciszenie tej jednostki daje taką frajdę z jazdy, że kupowanie diesla jest moim zdaniem trochę bez sensu no ale co kto lubi
Wiem T-ROC to zupełnie inny segment ale mimo wszystko do Kodiaqa wybrałbym zdecydowanie 2.0 TSI
Nela, ja mam podobnie ale w druga stronę. Mam Diesla i cały czas bije się z myślami, czy dobrze zrobiłem, że wybrałem właśnie taki silnik. Będę musiał w końcu znaleźć kogoś z benzyną 2.0 180km i się przejechać. Z drugiej strony, moje auto niedługo kończy rok i pozostają już tylko dwa do końca leasingu 
- Nela
Miro benzyna jest genialna w jeździe, jest tak cicha ze w mieście jadąc zastanawiam się czy silnik jest włączony
))
Diesel jest głośniejszy ale niestety paliwo to jest coś czego się nie spodziewałem ze będzie tak szybko znikać z baku
)
Jak akceptujesz miasto 12,5 ( a w piątkowych korkach pojawiła mi się cyfra 16 l/100km ) a trasa 9,5 i to max 140 km/h to benzyna jest wspaniała. Ja mam leasing na 4 latka i już czekam na wymianę na diesla

( jeżdżę normalnie, w sensie ani pierwszy ani ostatni
) )
Diesel jest głośniejszy ale niestety paliwo to jest coś czego się nie spodziewałem ze będzie tak szybko znikać z baku
Jak akceptujesz miasto 12,5 ( a w piątkowych korkach pojawiła mi się cyfra 16 l/100km ) a trasa 9,5 i to max 140 km/h to benzyna jest wspaniała. Ja mam leasing na 4 latka i już czekam na wymianę na diesla
) Wielkopolska
- Nela
Jak będziesz przejeżdżał przez Poznań to zapraszam na jazdę 2.0 TSimiro.t pisze: ↑20 kwie 2018, 19:19Nela, ja mam podobnie ale w druga stronę. Mam Diesla i cały czas bije się z myślami, czy dobrze zrobiłem, że wybrałem właśnie taki silnik. Będę musiał w końcu znaleźć kogoś z benzyną 2.0 180km i się przejechać. Z drugiej strony, moje auto niedługo kończy rok i pozostają już tylko dwa do końca leasingu![]()
) Wielkopolska
-
Malenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
Jeździłem autem, które paliło 16 w mieście. Jazda to była bajka. Nieustanna radocha i banan. Miało 300 koni i pięknie brzmiący silnik R5, ale ekonomia zwyciężyła przy moich przebiegach.
Będę pamiętał.
Trochę mnie pocieszyłeś z tym spalaniem. Ogólnie mam ciężką nogę i u mnie średnie spalanie w mieście to ok 9 - 9,5, w trasie udaje się zobaczyć 7 z przodu. Auto ze mną waży 2 tony, jest co rozpędzać.