Rabaty przy kupnie Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Awatar użytkownika
michalmiko
Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm

Re: Rabaty przy kupnie Kodiaqa

Post autor: michalmiko »

To w najbliższym salonie, niedaleko mnie mają na odwrót :D Na samochody dostępne "od ręki" jest większy rabat, niż na te, na które trzeba czekać :D Nie wiem jak sytuacja ma się do rocznika, może tutaj jest odpowiedź.
Pamiętam jeszcze jak rodzice kupowali Suzuki, to w salonie był taki wielki plakat informujący o braku rabatu, dla Państwa korzyści - czy jakoś tak ;) Tam nie było targowania, bo w sumie to było tanie auto. W innych markach sami proponują rabaty i chyba w każdym salonie Skody otrzyma się rabat. Z tego co widzę to pewnie też dużo zależy od konkretnego sprzedawcy, chyba, że mają coś odgórnie narzucone?
Jak już czuję co mnie czeka, co jakoś tak mi się odechciewa zmiany samochodu. A myślałem, że zakup używanego to stres :)

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Marcin
Samochód: WRX STI 04'; Corolla TS 02', Scala 19'

Post autor: Marcin »

Vibor pisze:
22 mar 2018, 19:52
Raczej nikt nie grabi od Siebie ;) , rabat to indywidualna gratyfikacja od sprzedawcy i niektórzy nie dają go wcale bo nigdzie nie masz zapisu ,że go musisz mieć . Jak szukałem auta w innych salonach różnych producentów to np. taka DACIA nie daje go wcale bo nie musi a auta sprzedaje tyle ile ma , czas oczekiwania do 6 miesięcy, Renault nie daje lub bardzo niskie na nowe rocznikowo auta ( z wyprzedaży rocznikowej TAK) bo również uważają ,że nie muszą, w SKODZIE w każdym coś są skłonni dać tylko z terminami jak widać różnie bywa ;)
Bo największą konkurencją dla Skody jest... Skoda z innego salonu ;)
Generalnie, walcząc o rabaty, sami sobie szkodzimy, bo zmniejszamy wartość rezydualną samochodu, który ma cenę katalogową. Mimo to, Skoda i tak dobrze trzyma wartość ;)
Planujesz zakup samochodu?
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.

Fatboy

Post autor: Fatboy »

Pozwole sie nie zgodzic, na wartosc rezydualna wplywa zbyt wiele czynnikow. Ja wychodze akurat z innego zalozenia bo autem chce jezdzic tak dlugo jak mu zdrowie pozwoli, wiec najbardziej interesuje mnie cena poczatkowa, rezydualna juz raczej nie. Smutno tylko patrzec jak wartosc auta przez 20 lat maleje :)

Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Post autor: Malenstwo8 »

Fatboy pisze:
11 kwie 2018, 13:35
Pozwole sie nie zgodzic, na wartosc rezydualna wplywa zbyt wiele czynnikow. Ja wychodze akurat z innego zalozenia bo autem chce jezdzic tak dlugo jak mu zdrowie pozwoli, wiec najbardziej interesuje mnie cena poczatkowa, rezydualna juz raczej nie. Smutno tylko patrzec jak wartosc auta przez 20 lat maleje :)
Może za 20 lat Kodiaq będzie jak Mustang Eleonora i będzie tylko zyskiwał :lol:

efreet
Samochód: Mazda 6 2.0 MZR

Post autor: efreet »

Zamówiłem style 1.5 TSI automat, rabat 8.4 % przy cenie początkowej 149k

shdster
Samochód: Opel Vectra

Zakup Kodiaqa - prośba o radę przy zakupie

Post autor: shdster »

Witam,

Pytanie za 100 pkt. Na ile można w salonie się handlować z ceną samochodu? Jakie macie doświadczenia, na ile sprzedawca może zejść z:
- wersji demo powiedzmy z przebiegiem 20 tysi ?
- nówki która jest customowa pod sklep zamówiona, ale jeszcze np. nie jeździła
- nówki którą się pod siebie zamawia z odpowiednim wyposażeniem?

Zacząłem poszukiwania i powiem szczerze, że chciałem kupić demo, ale zacząłem liczyć obecny upust + kwestie możliwości dotargowania się w salonie na nowy egzemplarz + kwoty wyższe leasingu o jakieś 5000 zł i zacząłem się zastanawiać czy demo ma sens, czy nie lepiej nówkę. Szczególnie że gotowe wyposażenie nigdy nie będzie 100% pasowało idealnie do tego, czego się oczekuje...

Jak coś szukam 150KM 4x4 DSG w Dieslu, 5 siedzeń, czarny, elektryczny fotel kierowcy z funkcją pamięci, comfort, dcc ... coś jeszcze ? :D

Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Re: Zakup Kodiaqa - prośba o radę przy zakupie

Post autor: Malenstwo8 »

A może by tak poszukać na forum. Temat wałkowany regularnie. I nie, nie mądrzę się.
Po prostu na każdym forum jest zatrzęsienie takich pytań, a wystarczy poszukać. Na tapecie jest chociażby aktualnie temat rabatów na wyprzedaż rocznika. O samych rabatach też jest na forum.

shdster
Samochód: Opel Vectra

Re: Zakup Kodiaqa - prośba o radę przy zakupie

Post autor: shdster »

Rabaty rabatami, pytam o negocjacje. Rabaty są na stronie Skody, ciężko ich nie zauważyć. Nie ma zbiorczego wątku na temat tego ile można utargować, a taki by się przydał. Jeśli nawet ktoś gdzieś coś napisał, to szczątkowe informacje, a przejrzeć całe forum wymaga dużo czasu, więc będę wdzięczny za odpowiedź tu.

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

Jest. I niniejszym przeniosłem Twoje posty do niego.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

Awatar użytkownika
TOMEQ
Samochód: ŠKODA KODIAQ Sportline 2.0 TSI

Post autor: TOMEQ »

Z mojego doświadczenia mogę napisać że dla osoby prywatnej na samochód pod zamówienie do produkcji można otrzymać około 6% wartości samochodu.
KODIAQ Sportline RM2020 2.0TSI 190KM DSG 4x4

ODPOWIEDZ