Doposażenie wersji Style - co wybrać

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Svaigas
Samochód: Rozważam zakup Skody Kodiaq

Re: Doposażenie wersji Style - co wybrać

Post autor: Svaigas »

@root pewnie że się da zamówić 360, bez Rear Traffic Alert. Wystaczy wybrać Pakiet Asystentów Kierowcy i w nim, z tego co mi wiadomo, nie ma właśnie RTA. Taką też opcję zamówiłem w moim (przyszłym) Kodiaqu.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

Tam jest Blind Spot Detect, więc pewnie i RTA :)
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

Mazi80
Samochód: Kodiaq Style 2.0 TDI 150KM

Post autor: Mazi80 »

A ja wybrałem tak:kodiaq style 2.0 tdi 150km napęd na przód
1.Pakiet asystentów z ACC do 160km/h i mam nadzieje że jest tam RTA skor jest Blind Spot Detect
2.Pakiet rodzinny
3.Składane stoliki w oparciach foteli przednich
4.Trójramienna wielofunkcyjna podgrzewana kierownica bez manetek DSG stwierdziłem ze pewnie będę wolał operować lewarkiem:)
5.Kessy full
6.Obręcze kół SIRIUS 19''
7.Kamerę cofania
8.Pakiet fresh
9.Bluetooth plus
10.Traveller assistant

I teraz pytanie dla tych którzy mają dwie ostatnie pozycje czy warto brać tego bluetootha i system rozpoznawania znaków drogowych?
tak naprawdę zastanawiam się co ten bluetooth wnosi poza indukcyjnym ładowaniem bo żeby za ładowarkę dawać 1200 zł??hmm??
I nie wiem cy czasem tych dwóch pozycji nie zamienić na
-podgrzewaną przednią szybe co w zimie może być zbawienne
- oraz Gniazdo 230V oraz USB w tylnej części podłokietnika i w konsoli środkowej gdzie w sumie mogę podłączyć ładowarkę fast charge oraz np syn z tyłu może siedzieć na laptopie czy tablecie i się bawić nie martwiąc się o rozładowanie
- i również myślę o mirror lunku ale niekt nie umie mi coś więcej powiedzieć na ten temat nawet dealer zapytany czy moge mojego s7 połączyć bezprzewodowo w amundsenem i rzucić na wyswietlacz mój telefon jak i sluchac np muzyki itp to nie wiedzial i powiedział że tylko tablety.
Co o tym sądzicie warto te dwie pozycjie tj.9 i 10 wymienić na gniazda 230 oraz podgrzewaną szybę i zainteresować się tym mirror linkiem??
Co prawda zamówienie złożone ale do tygodnia mogę jeszcze coś zmienić:)

martii
Samochód: Kodiaq Style 2.0 TDI 190KM

Post autor: martii »

O ile dobrze sie doinformowalem gniazdo 230v daje 2 usb z przodu zamiast usb + aux.
Mirrorlink jest opcją w style nawet z nawi - nie wiem czy to tylko kwestia kodowania czy jakiegos modułu
Ja wybralem gniazdo 230 + mirrorlink zamiast indukcji
Btw tez mam s7

Awatar użytkownika
jankess4
Samochód: KODIAQ 1,4 TSI 4x4 STYLE MANUAL

Doposażenie wersji Style - co wybrać

Post autor: jankess4 »

A ja wybrałem podgrzewana przednią szybę gniazdo także dla dzieciaków z tylu 230V a telefon ładuje i słucham na kablu
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2018, 7:14 przez jankess4, łącznie zmieniany 1 raz.

ThorPL
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI 190KM STYLE Czarna Bestia :D

Post autor: ThorPL »

Ja mam i podgrzewaną szybe i gniazdo 230 i bluethooth plus:) indukcja troche mocno grzeje telefon niestety czasami 😕

Mazi80
Samochód: Kodiaq Style 2.0 TDI 150KM

Post autor: Mazi80 »

Ok tylko pytanie czy ten bluethooth plus to tylko indukcyjne ładowanie czy cos jeszcze po za tym.Bo w sumie jak mam dac za ładowanie 1200 to moze lepiej gniazdo 230V i mirror link gdzie jeszcze mozna laptopa czy tablet podlaczyc np podczas dluzszej podrozy i dzieciaki beda zadowolone.
I kwestia mirror link czy wszystko co mam na telefonie moge rzucic bez kabla na wyswietlacz czyli rozne aplikacje ktore mam na telefonie jak i muzyke czy filmy??

Awatar użytkownika
Carly_pl
Samochód: Mazda 6

Post autor: Carly_pl »

Z tego co pamiętam, to MirrorLink duplikuje obraz ze smartfona na Navi. W Skodzie co prawda tego nie używałem, ale tak to w teorii powinno działać.
Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat
608-870-520
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało :)

Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Post autor: Malenstwo8 »

Carly_pl pisze:
09 kwie 2018, 10:37
Z tego co pamiętam, to MirrorLink duplikuje obraz ze smartfona na Navi. W Skodzie co prawda tego nie używałem, ale tak to w teorii powinno działać.
Duplikuje, ale w ograniczonym zakresie. Nie masz wszystkich aplikacji, tylko z góry określone. Jest Spotyfi, nawigacja google, telefon, sms (który swoją drogą nie czyta smsów), jakieś ebooki z Iphona (nie wiem co to). Np Audioteki już nie masz, a jak bardzo by mi się przydała :(
Spotyfi też działa dobrze, dopóki nie zachcesz wybrać jakiegoś utworu z wyszukiwarki, bo jej tam po prostu...nie ma :shock:
Najważniejsza funkcja w Spotyfi i lipa i żeby wyszukać utwór/wykonawcę musisz wziąć telefon do reki - no słabe to przyznasz.
Nie hejtuje za to Skody, bo to chyba wina albo samego Spotify albo bardziej Apple Cara.

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

Carly_pl pisze:
09 kwie 2018, 10:37
Tak, ale tylko na postoju. Później są tylko wybrane aplikacje. Chyba, że zaczniesz kombinować, ale to ani fajne ani niezawodne.
Malenstwo8 pisze:
09 kwie 2018, 10:56
Duplikuje, ale w ograniczonym zakresie. Nie masz wszystkich aplikacji, tylko z góry określone. Jest Spotyfi, nawigacja google, telefon, sms (który swoją drogą nie czyta smsów), jakieś ebooki z Iphona (nie wiem co to).
Mylisz MirrorLinka z CarPlay. MirrorLink to inna technologia (chyba to teraz własność VAG-a) dostępna tylko na Androidach.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

ODPOWIEDZ