Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
qbus
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI Lava Blue

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: qbus »

Po telefonie od dealera, że na 1.4tsi nie mamy wciąż terminu (od 10 grudnia) postanowiliśmy zmienić silnik w zamówieniu na 2.0tsi.
Od razu wskoczył wstępny termin na początek czerwca.

Ciekaw jestem ile w tej całej sprawie jest faktycznych braków silników, a ile spekulacji ze strony skody, żeby podbić cenę samochodu - to pytanie pozostawiam wam do własnych przemyśleń. Póki co odzyskałem trochę nadzieję :)

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
Carly_pl
Samochód: Mazda 6

Post autor: Carly_pl »

Ze względu na to, że w Skodzie w MY2019 nie będzie już 1.4 to podejrzewam, że jest to kwestia tego, że nie chcą się zatowarować w fabryce silnikiem, którego potencjalnie nie sprzedadzą. A jako że był to praktycznie główny silnik pchany do Octavii to zejście było ogromne.

Nie szukałbym tutaj specjalnie jakiejś teorii spiskowej.
Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat
608-870-520
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało :)

Vibor
Samochód: Skoda Superb kombi 1.8 TSI STYLE

Post autor: Vibor »

mi dziś powiedzieli tylko tyle ,że do wakacji auta z 1.4 mają się wyprodukować ( tak podobno sprzedawca usłyszał z Centrali ) , zobaczymy czy się sprawdzi

kedzier
Samochód: Skoda

Post autor: kedzier »

Sprawdzi się sprawdzi, ponieważ po wakacjach nie będzie 1.4 :P

Vibor

dla mnie do wakacji to koniec czerwca (wakacje są od lipca) a nie sierpnia :)

mysliwy
Samochód: Kodiaq 1.4 TSI 4x2 DSG Style

Post autor: mysliwy »

Vibor pisze:
06 kwie 2018, 10:30
mi dziś powiedzieli tylko tyle ,że do wakacji auta z 1.4 mają się wyprodukować ( tak podobno sprzedawca usłyszał z Centrali ) , zobaczymy czy się sprawdzi
Ciekawe czy też te na które nie ma od miesięcy nawet orientacyjnego terminu produkcji czy tylko te, które są zakolejkowane już do produkcji z podanym terminem. Wg. mnie nie ma co zmieniać silnika gdyż jeśli Producent się nie wyrobi w terminie (a zamówienie przecież przyjął do realizacji) to powinien w ramach rekompensaty sam zaproponować inny silnik i ponieść te koszty we własnym zakresie. W końcu jest to wina Producenta, że się nie wyrabia z produkcją danego silnika a nie Klienta.

qbus
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI Lava Blue

Post autor: qbus »

Vibor pisze:
06 kwie 2018, 10:30
Słyszałem już naście wersji tego "co sprzedawca słyszał od centrali".
Polityka informacyjna skody zakrawa o kuriozum.

Vibor

niestety "taka polityka" dezinformacji , coś muszą powiedzieć aby klient się nie czepiał :) , mój nadal nie ma nawet przybliżonego terminu a tylko te co się Centrali wydaje, nic tylko czekać i walczyć o kolejne dodatki w ramach rekompensaty ;)

kedzier
Samochód: Skoda

Post autor: kedzier »

qbus pisze:
06 kwie 2018, 13:31
Słyszałem już naście wersji tego "co sprzedawca słyszał od centrali".
Polityka informacyjna skody zakrawa o kuriozum.
Sprzedawcy dostali info w postaci papieru/pdf, z kilkustroninicowym wytłumaczeniem zmian.
Informacja była na tyle obszerna, że odnosił się do poszczególnych modeli silników łącznie z datami granicznymi, rysunkami, itp, itd.

"Skoda Polska" potocznie nazywana "centralą" wg mnie dobrze poinformowała swoich przedstawicieli ale czy oni poinformowali i przeszkolili swoich pracowników to jest jak widać...

mysliwy
Samochód: Kodiaq 1.4 TSI 4x2 DSG Style

Post autor: mysliwy »

kedzier pisze:
06 kwie 2018, 14:15
Sprzedawcy dostali info w postaci papieru/pdf, z kilkustroninicowym wytłumaczeniem zmian.
Informacja była na tyle obszerna, że odnosił się do poszczególnych modeli silników łącznie z datami granicznymi, rysunkami, itp, itd.
To znaczy co było napisane na temat 1,4TSI i dat granicznych? Dlaczego przy tym silniku nie ma w ogóle podawanych przewidywanych dat produkcji? Jak traktować zamówienia, które zostały złożone ale nie mają żadnego terminu produkcji ustalonego? Czy będą realizowane w ogóle z tym silnikiem przed 1 września? Zdradź proszę więcej szczegółów bo mój dealer nie ma takich informacji od "centrali", a rozmawiałem z nim 5 minut temu...

ODPOWIEDZ