Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Fatboy

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: Fatboy »

Zapomnialem dodac, ze moje zamowienie to bylo kompletnie nowe zamowienie dealera u producenta. Nie byli zakolejkowani ani nic z tych rzeczy, dopytalem dealera.

Co do tego GPFa - nie moze byc tak ze jak wchodza przepisy od sierpnia to auta nagle maja miec ten filtr. Producenci beda miec wymog instalowania go w nowych autach. Te auta, ktore byly wyprodukowanie wczesniej a jeszcze nie sprzedane nie beda musialy miec ich "doinstalowanych". To troche bardziej skomplikowane jak wymiana wydechu na taki z filtrem, musza byc czujniki, oprogramowanie itd.

Swoja droga ciesze sie i to bardzo, ze mnie to ominelo.
Ostatnio zmieniony 30 mar 2018, 11:08 przez Fatboy, łącznie zmieniany 2 razy.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

mysliwy
Samochód: Kodiaq 1.4 TSI 4x2 DSG Style

Post autor: mysliwy »

Lolek pisze:
30 mar 2018, 10:32
Dokladnie moj dealer tez mowi ze nic nie jest wstrzymane....
Podsumowując: Z moich informacji od Dealera - 1.4TSI wstrzymane zamówienia (chyba, że Dealer miał zamówione coś a konto w przód to przyjmie najpewniej od Klienta zamówienie). Co do 1.0TSI z Waszych postów wynika że jest OK z produkcją, ja zasłyszałem coś innego ale może to jakaś tylko plotka była (jeśli tak to przepraszam za wprowadzenie zamieszania, fajnie że udało się Wam potwierdzić i zweryfikować mój wpis dot. 1.0TSI). Co do silnika 1.4TSI uważam, że problem tkwi w filtrze GPF (aby zdążyć z homologacją przed wrześniem). Sprzedać samochód bez GPF-a, który będzie wyprodukowany przed wrześniem i który będzie miał ważną homologację mogą nawet w przyszłym roku na wyprzedaży 2018 (liczy się data produkcji i homologacji właśnie).
Generalnie największym problemem Skody jest polityka informacyjna. Nie rozumiem dlaczego Importer lub Producent nie może podać jakiejś jednej spójnej i wyczerpującej wszelkie domysły informacji. Najbardziej mi szkoda Dealerów którzy dwoją się i troją aby udzielić nam jakiejś informacji a sami jej nie dostają z góry. Do tego dochodzi chaos w podawaniu przewidywanych terminów produkcyjnych i ich ciągłe zmiany co prowadzi tylko do denerwowania Klientów oczekujących na samochód.

Awatar użytkownika
Carly_pl
Samochód: Mazda 6

Post autor: Carly_pl »

Według informacji poświątecznych, czyli jeszcze okraszonych zapachem jajka, w Kodiaqu MY2019 silnik 1.4 TSi zostanie w całości zastąpiony przez 1.5 TSi. Tak naprawdę, jak się dobrze przyjrzeć, to z całej gamy Skody wypadną silniki 1.4 TSi (zastąpione przez 1.5 TSi) i 1.8 TSi (zastąpiony przez 2.0 TSi).
Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat
608-870-520
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało :)

Lolek
Samochód: Kodiaq 1.4

Post autor: Lolek »

A co z obecnymi zamowieniami??? Rozumiem ze zostaja, no rok modelowy okolo sierpnia sie zmienia...

kedzier
Samochód: Skoda

Post autor: kedzier »

Realizacja zgodnie z deklarowanym terminem produkcji.

Awatar użytkownika
Carly_pl
Samochód: Mazda 6

Post autor: Carly_pl »

Będą realizowane, o ile zmieszczą się w roku modelowym 2018. Podejrzewam, że jak się połapią, że nie wyrobią się z produkcją w roku modelowym 2018 to pojawi się restrykcja i nie będzie możliwości składania nowych zamówień.
Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat
608-870-520
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało :)

Darek
Samochód: Škoda Kodiaq 1.4 tsi, ambition

Post autor: Darek »

Dziś już widziałem mojego kodiaczka na parkingu salonu. Kwestia kilku dni i odbiór :)

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

Gratulacje :)
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

Lolek
Samochód: Kodiaq 1.4

Post autor: Lolek »

Darek pisze:
04 kwie 2018, 21:26
Dziś już widziałem mojego kodiaczka na parkingu salonu. Kwestia kilku dni i odbiór :)
Jak dobrze pamietam 1.4 tsi??? Zamiawiales pod koniec roku??

Darek
Samochód: Škoda Kodiaq 1.4 tsi, ambition

Post autor: Darek »

Lolek pisze:
04 kwie 2018, 21:32
Darek pisze:
04 kwie 2018, 21:26
Jak dobrze pamietam 1.4 tsi??? Zamiawiales pod koniec roku??
Tak, zamawiałem 1.4 tsi w manualu pod koniec roku. Wersja ambition + dorzuciłem troche bajerów.
Generalnie 2 tygodnie później jest do odbioru w stosunku co do wstępnych ustaleń dealera :)

ODPOWIEDZ