Ja już ogarnełem i więcej już nie wycisnę z Cantona. Moje ustawienia to sorrund na max, sub. na max, bas na 8, sopran na max, śerdnie na pół i ważne CANTON Optymalizacja na PRZÓD ( nie na kierowca i nie na wszystkie).
To dla mnie jest optymalne ustawienie
CANTON soundsystem - czy warto?
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Re: CANTON soundsystem - czy warto?
Ja mam bardzo podobnie. Lekko mniejszy od Ciebie (o 1) surround i sub. Optymalizacja Driver, przy innych ustawieniach mam odczucie, że dźwięk jest za daleko...
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
-
Malenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
Nie macie wrażenia, że surround pogarsza sprawę?
Dla mnie w ustawieniu na 0 jest ok. Jest więcej „mięsa” w brzmieniu. Surround wypłaszcza i rozrzuca(oddala) dzwięk.
Dla mnie w ustawieniu na 0 jest ok. Jest więcej „mięsa” w brzmieniu. Surround wypłaszcza i rozrzuca(oddala) dzwięk.
-
karbab
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI 4x4 7DSG
Brzmienie to indywidualna sprawa. Każdy ma inne uszy i inną potrzebę co do dźwięku. Możemy sobie podpowiedzieć jak ustawiamy, ale to co brzmi ładnie dla mnie, nie musi zaspokajać czyichś potrzeb.
-
Malenstwo8
Absolutna racja 
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Moje uszy są bardzo zadowolone z dźwięku a co za tym idzie zadowolenie duszy co wpływa na bezpieczeństwo na drodze.
W Kodiaqu da się polubić nawet jazdę w korkach.
W Kodiaqu da się polubić nawet jazdę w korkach.
----
-
bubuś
- Samochód: był Kodiaq Style 2,0 TDI 140kW, 4x4, DSG + dodatki
Nie jestem melomanem, więc Cantona nie wybierałem konfigurując zamówienie.
Zresztą, uważam, że pieniądze za Cantona sensowniej będzie wydać (z niewielką dopłatą) w firmie zajmującej się nagłośnieniem w automobilach i zrobią w nim salę koncertową (wpakują m.in. w drzwi maty wygłuszające, wymienią głośniki na lepsze, mogą zamontować korektor graficzny, i inne cuda - za cuda trzeba sporo dopłacić).
Zresztą, uważam, że pieniądze za Cantona sensowniej będzie wydać (z niewielką dopłatą) w firmie zajmującej się nagłośnieniem w automobilach i zrobią w nim salę koncertową (wpakują m.in. w drzwi maty wygłuszające, wymienią głośniki na lepsze, mogą zamontować korektor graficzny, i inne cuda - za cuda trzeba sporo dopłacić).
Follow your dreams
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!
-
Malenstwo8
Canton gra bardzo przyzwoicie, ale trzeba chwilę się pobawić w ustawieniach.
W zależności od rodzaju muzyki, dźwięk się zmienia, dlatego ci, którzy słuchają różnej muzyki, zmuszeni będą do częstej korekty.
Ogólnie potrafi przywalić basem, ale tez cicho wybrzmiewać rocka. jest ok.
W zależności od rodzaju muzyki, dźwięk się zmienia, dlatego ci, którzy słuchają różnej muzyki, zmuszeni będą do częstej korekty.
Ogólnie potrafi przywalić basem, ale tez cicho wybrzmiewać rocka. jest ok.
-
Malenstwo8
Kolejna uwaga - Canton jest bardzo czuły na jakość nagrania/sygnału.
Dostarczając mu dobry sygnał potrafi naprawdę pięknie zagrać. Strasznie ubolewam nad brakiem cd. Jeżeli chodzi o Spotify, to gra bardzo nierówno. Wszystko zależy od nagrania.
Sporo jeżdżę i zawsze słucham muzyki. Różnica pomiędzy słabym nagraniem, a dobrym jest porażająca. Canton bezlitośnie obnaża słabe nagrania, gra wręcz źle, natomiast na dobrej jakości potrafi zachwycić głębią i przestrzenią.
Dostarczając mu dobry sygnał potrafi naprawdę pięknie zagrać. Strasznie ubolewam nad brakiem cd. Jeżeli chodzi o Spotify, to gra bardzo nierówno. Wszystko zależy od nagrania.
Sporo jeżdżę i zawsze słucham muzyki. Różnica pomiędzy słabym nagraniem, a dobrym jest porażająca. Canton bezlitośnie obnaża słabe nagrania, gra wręcz źle, natomiast na dobrej jakości potrafi zachwycić głębią i przestrzenią.
-
Rafał
- Samochód: 2.0 tsi lava blue
czyli jako nagłośnienie robi robotę, i jak to mówią - z gówna bata nie ukręcisz - jakie źródło taki dźwięk