Najciekawsze kolory dla Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
lighting
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI

Re: Najciekawsze kolory dla Kodiaqa

Post autor: lighting »

Obrazek

DO developer

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Dil
Samochód: Kodiaq Sportline Szary Steel

Post autor: Dil »

:) Widziałem wczoraj tego steel gray i w opcji sportline wygląda zacnie :) Ten kolor kiedyś na starych mercach był stosowany jak dobrze pamiętam ;)

Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Post autor: Malenstwo8 »

Piękny

Awatar użytkownika
Carly_pl
Samochód: Mazda 6

Post autor: Carly_pl »

Obawiam się, że na tak dużym aucie jak Misiek będzie słabo leżał.
To jest fajny kolorem do czegoś małego, jak Fabia albo Rapid. W Kodiaqu może wyglądać po prostu jak kloc.
Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat
608-870-520
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało :)

batonx
Samochód: kodiaq

Post autor: batonx »

Straszny kloc :)

martii
Samochód: Kodiaq Style 2.0 TDI 190KM

Post autor: martii »

Vibor pisze:
28 mar 2018, 10:21
Steel Gray to lakier zwykły nie metalizowany czyli miękki, słabszy :( , choć ciekawie wygląda
"miekkie" lakiery zniknely z aut w latach 90 wraz z ostatnimi Golfami III czy Felicjami jak juz trzymamy sie Skody. Dla twardosci lakieru nie ma znaczenia czy to acryl, metalic czy perla bo to tylko warstwa bazowa dajaca kolor. Na calosci i tak jest clar czyli bezbarwny i od jego twardosci zalezy jak bardzo sie auta rysuja. Kiedys VAGi i Mercedesy mialy bardzo twarde lakiery. Przy polerowaniu Paska b5 czy Beetla szczegolnie w ciemnym lub czarnym kolorze mozna sie niezle spocic a wyciegniecie jednego elementu moze zajac nawet pare godzin:) Nowe auta maja juz niestety slabsze lakiery bo ksiegowi zaopiekowali sie skutecznie kazda oszczednoscia przy produkcji, ale bez przesady od mycia nie zejdzie;)
Dla kogos kto nie bedzie inwestowal w powloke kwarcowa polecam dobry wosk i poswiecenie 2-3 popoludni w roku na reczne woskowanie.

Fufrug
Samochód: Kodiaq 2.0 tsi 4x4

Post autor: Fufrug »

Carly_pl pisze:
30 mar 2018, 9:28
Obawiam się, że na tak dużym aucie jak Misiek będzie słabo leżał.
To jest fajny kolorem do czegoś małego, jak Fabia albo Rapid. W Kodiaqu może wyglądać po prostu jak kloc.
Jak zobaczyłem zdjęcia na forum sportline w tym kolorze to chciałem natychmiast zmienić kolor w zamówieniu. Dobrze ze wybrałem się do dealera żeby zobaczyć go na żywo. Kodiaqa nie było akurat ale widziałem go na octavii. Wyglądała poprostu paskudnie. Na zdjęciach kolor wychodzi genialnie , jest dość ciemny a na żywo to jasny kolor przypominający kiepska kawę z dużą ilością mleka. Ale prawda jest taka ze to tylko moje zdanie:)

Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Post autor: Malenstwo8 »

Najlepszy jest biały.

batonx
Samochód: kodiaq

Post autor: batonx »

Prawdą jest, że ten kolor na każdym aucie wygląda zupełnie inaczej. Zresztą nie dotyczy to tylko tego. Szary business na Kodiaq'u i Octavi, to dwa różne pod względem koloru samochody. Octavia w Steel jest bardzo ciemna. Karoq za jasny. Kodiaq, DLA MNIE idealnie. Tylko widząc konkretne auto można to ocenić. Im więcej osób będzie twierdziło, że jest brzydki tym lepiej dla mnie. W tym aspekcie moja postawa jest skrajnie egoistyczna.

Awatar użytkownika
michalmiko
Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm

Post autor: michalmiko »

Mam dylemat. Byłem zdecydowany na Lava Blue, ale tak się zastanawiam, czy za jakiś czas mi się nie znudzi i czy nie lepiej Szary Quartz... Chciałem tym razem mieć ciemne auto. Na samym początku chciałem czarny, ale jakoś taki smutny. Teraz się nie mogę zdecydować :shock:

ODPOWIEDZ