Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
bubuś
Samochód: był Kodiaq Style 2,0 TDI 140kW, 4x4, DSG + dodatki

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: bubuś »

Wczoraj wracając z trasy wstąpiłem do salonu, w którym zamawiałem Kodiaqa. Trawiła mnie ciekawość, czy w końcu coś się skonkretyzowało odnośnie terminu produkcji (pierwotny był ustalony na 19 tydzień, a później był on zmieniany co jakiś czas). Dowiedziałem się, że teraz wyznaczony jest termin na koniec czerwca. Czyli obsuwa jak się patrzy.
Handlowiec poinformował mnie ponadto, że powodem opóźnienia jest zamówiony hak oraz motor 190 KM, który w pierwszym rzędzie jest zamawiany w Europie Zachodniej, a Skoda nie przewidziała takiego zainteresowania tym motorem. Zapytałem z ciekawości co się dzieje z motorami 1,4 TSI (które mnie nie interesują) i usłyszałem, że zamówienia na niego są wstrzymane.

Follow your dreams :D
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Vibor
Samochód: Skoda Superb kombi 1.8 TSI STYLE

Post autor: Vibor »

na 1.4 150KM podobno za duży popyt do mocy produkcyjnych :) , dziś dla odmiany proponują mi aby nie brać benzyny a diesla 2.0 150KM ale przy moich przebiegach rocznych ok 10tys to tylko benzyna a biorąc pod uwagę różnice w cenie za 150KM diesla mam 2.0 TSI 180KM :), dla mnie to zaczyna być już to chore aby tak robić ze strony SKODY, zamawiasz i nikt nic za chwile nie wie a terminy bliżej nieokreślone i jakieś wymówki ze strony sprzedawców co niby powoduje problem ( chyba problemem jest sama SKODA )

Lolek
Samochód: Kodiaq 1.4

Post autor: Lolek »

Jak moga byc wstrzymane jak ja zamowilem 2tyg temu...

Lolek
Samochód: Kodiaq 1.4

Post autor: Lolek »

Chyba ze diler mial taki samochod zamowiony... wczesniej

WuWu
Samochód: Kodiaq 1,4

Post autor: WuWu »

Mam ten 125KM i jest dla mnie zupełnie wystarczający, zwłaszcza że waga auta z tym silnikiem to 1427kg.
Ponadto 150KM MUSI być albo z DSG albo z 4x4 a ja tych rzeczy NIE chciałem.

Pytanie ile koni miałeś wcześniej. Nie jest to bolid ale też nie jest zawali drogą a jak z żywotnością ? nie wiem ale:

- mam kilku kolegów którzy mają DSG i wszyscy mają jakiś większy lub mniejszy problem z DSG - szarpanie do tyłu, jakieś problemy między 1-3 biegiem. Oczywiście da się jeździć ale ich to denerwuje.

(osobiście zbyt ekologiczne przełożenia - chyba że teraz sprzęgła są robione z diamentu a silnik lubi się dusić pod górkę)

- 4x4 nigdy mi nie było potrzebne a z doświadczenia wiem gdzie mogę pojechać. - jak to mówią im lepszy SUV tym dalej trzeba jechać ciągnikiem w las aby go wyciągnąć ;).

Polecam się przejechać jednym i drugim i samemu wybrać faworyta

Awatar użytkownika
Carly_pl
Samochód: Mazda 6

Post autor: Carly_pl »

Lolek pisze:
29 mar 2018, 15:02
Chyba ze diler mial taki samochod zamowiony... wczesniej
Dokładnie tak jak mówisz. Dealer musiał mieć takie auto zamówione dla siebie. Jest wprowadzona restrykcja na te silniki nie dealerzy nie mają możliwości składania zamówień.
Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat
608-870-520
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało :)

Marek1
Samochód: Skoda Kodiaq 1,4 tsi

Post autor: Marek1 »

Też mam 1,4 tsi 125k i jestem bardzo zadowolony, szczególnie że spalanie długo okresowe średnie pokazuje mi 7,2/100. Początkowo chciałem 2.0 silnik ale nie żałuję że zaryzykowalem i wybrałem 1,4. Jeżdżę od roku, ponadto nie mam 4x4 i innych dodatkowych obciazajacych bajerów, w koło komina można jeździć, pozdrawiam.

Vibor
Samochód: Skoda Superb kombi 1.8 TSI STYLE

Post autor: Vibor »

Dziś po rozmowie ze sprzedawcą jeśli zmienię silnik 1.4TSI(150KM) na 2.0TDI(150KM) auto będzie do końca maja a jak nie zmienię i zostawię 1.4TSI to dopiero koniec lipca :( , skrzynie maulane i 4x4, zamówienie ok 5 stycznia 2018.

Rafał
Samochód: 2.0 tsi lava blue

Post autor: Rafał »

a nie jest przypadkiem tak, że priorytet mają sportline?? z tego co czytam, to zamawiane w tym roku i już cieszą swoich użytkowników

WuWu
Samochód: Kodiaq 1,4

Post autor: WuWu »

Vibor pisze:
29 mar 2018, 16:45
Dziś po rozmowie ze sprzedawcą jeśli zmienię silnik 1.4TSI(150KM) na 2.0TDI(150KM) auto będzie do końca maja a jak nie zmienię i zostawię 1.4TSI to dopiero koniec lipca :( , skrzynie maulane i 4x4, zamówienie ok 5 stycznia 2018.
a da w tej samej cenie ? :lol: przecież to dwa różne silniki. Można zmienić aż tak bardzo preferencje i dopłacić kilkanaście tys. tylko z powodu 2 miesięcy ? Chyba że jak tu Koledzy piszą może taki mu się będzie produkował ?

ODPOWIEDZ