Tak jak ja, tylko ja zamawiałem 11 grudnia...
Czas oczekiwania na Kodiaqa
-
chaotic.frakir
- Samochód: Skoda Octavia II, 1.9 tdi
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Auto zamówiłem 10 października (1.4 TSI, Style, lava Blue, hak + dodatki), właśnie, znowu został przesunięty termin. Pierwszy termin odbioru miałem do 28 lutego. Drugi termin odbioru do 9tego kwietnia i termin produkcji na 9 tydzień.
Odezwałem się do salonu bo nie otrzymywałem żadnych informacji - kolejne przesunięcie terminu produkcji, tym razem na 15ty tydzień. Obstawiam że auto będzie najszybciej po majówce, czyli 7 miesięcy czekania.
Mam już kupca na obecne auto któremu pewnie też zaraz znudzi się czekanie.
Jakbym wiedział, że tak to będzie wyglądało, to wziąłbym Tuscona z salonu dostępnego od ręki... :/
Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Odezwałem się do salonu bo nie otrzymywałem żadnych informacji - kolejne przesunięcie terminu produkcji, tym razem na 15ty tydzień. Obstawiam że auto będzie najszybciej po majówce, czyli 7 miesięcy czekania.
Jakbym wiedział, że tak to będzie wyglądało, to wziąłbym Tuscona z salonu dostępnego od ręki... :/
-
ThorPL
- Samochód: Kodiaq 2.0 TDI 190KM STYLE Czarna Bestia :D
Masz 1.4 TSI i to już masz przesunięcia do tego HAK to już masz po zabawie:(chaotic.frakir pisze: ↑16 mar 2018, 10:53Auto zamówiłem 10 października (1.4 TSI, Style, lava Blue, hak + dodatki), właśnie, znowu został przesunięty termin. Pierwszy termin odbioru miałem do 28 lutego. Drugi termin odbioru do 9tego kwietnia i termin produkcji na 9 tydzień.
-
bubuś
- Samochód: był Kodiaq Style 2,0 TDI 140kW, 4x4, DSG + dodatki
Koledzy, obświećcie mnie czemu hak jest/ma być czymś, co tak opóźnia produkcję furmanki.
Niepokoi mnie to (aczkolwiek mam czym jeździć), bo też zamówiłem hak (co prawda produkcja była zaplanowana na początek maja).
Na mój gust, haki nie są chyba objęte jakimś limitem zamówienia Skody (miesięcznym, kwartalnym czy rocznym), tak jak świadczenia medyczne kontraktowane w NFZ.
Przecież wyprodukowanie haka, a robi to kilka wyspecjalizowanych firm (Brink, Westfalia, Thule i inne i pewnie się proszą by zamówić ich wyrób), nie jest czymś czasochłonnym i kosmicznie trudnym, by nie móc sprostać potrzebom Skody.
Ja opóźnienia skłonny jestem wiązać z faktem, że Skoda mocno sponsoruje swoimi autkami (i to w dużej ilości) francuską firmę ASO, będącą organizatorem słynnych kolarskich wyścigów dla zawodowców - m.in. Paryż-Nicea (dopiero co się skończył), Tour de France, Paryż-Roubaix i Vuelta a Espana - sponsorując ją autami. Czy czasem linia produkcyjna Skody nie pracuje obecnie pełną parą by przygotować dla ASO ok. 100 furmanek jadących w przeogromnej kolumnie każdego ww. wyścigu (organizatorzy, medycy, dziennikarze, zaproszeni VIP).
Niepokoi mnie to (aczkolwiek mam czym jeździć), bo też zamówiłem hak (co prawda produkcja była zaplanowana na początek maja).
Na mój gust, haki nie są chyba objęte jakimś limitem zamówienia Skody (miesięcznym, kwartalnym czy rocznym), tak jak świadczenia medyczne kontraktowane w NFZ.
Przecież wyprodukowanie haka, a robi to kilka wyspecjalizowanych firm (Brink, Westfalia, Thule i inne i pewnie się proszą by zamówić ich wyrób), nie jest czymś czasochłonnym i kosmicznie trudnym, by nie móc sprostać potrzebom Skody.
Ja opóźnienia skłonny jestem wiązać z faktem, że Skoda mocno sponsoruje swoimi autkami (i to w dużej ilości) francuską firmę ASO, będącą organizatorem słynnych kolarskich wyścigów dla zawodowców - m.in. Paryż-Nicea (dopiero co się skończył), Tour de France, Paryż-Roubaix i Vuelta a Espana - sponsorując ją autami. Czy czasem linia produkcyjna Skody nie pracuje obecnie pełną parą by przygotować dla ASO ok. 100 furmanek jadących w przeogromnej kolumnie każdego ww. wyścigu (organizatorzy, medycy, dziennikarze, zaproszeni VIP).
Follow your dreams
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!
-
ThorPL
- Samochód: Kodiaq 2.0 TDI 190KM STYLE Czarna Bestia :D
Nie do końca wiem jak to tam na fabryce jest,ale hak,okno dachowe i pewne wersje silnika powodują bardzo wydłużone terminy produkcjibubuś pisze: ↑16 mar 2018, 14:27Koledzy, obświećcie mnie czemu hak jest/ma być czymś, co tak opóźnia produkcję furmanki.
-
Fatboy
Ja zamowilem z oknem dachowym i wyprodukowali w ciagu 6tyg od zlozenia zamowienia.
-
Tomala72
- Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7
Czemu nadużywasz słowa furmanka. Co ty koniem będziesz jeździł?
Takie stwierdzenie kojarzy mi się z najgorszym sortem handlarzy złomem ściąganym z niemiec i wciskającym naiwnym klientom towar pt.
"jeździł emeryt" "kobieta woziła dzieci do szkoły".
Miej szacunek do ludzi.
-
bubuś
- Samochód: był Kodiaq Style 2,0 TDI 140kW, 4x4, DSG + dodatki
Hm, hm ... Na Twoje skojarzenia ze słowem FURMANKA nic niestety nie poradzę. Mnie ono nie razi, na domiar nie dopatruję się, abym tym słowem okazywał brak szacunku komukolwiek.Tomala72 pisze: ↑16 mar 2018, 21:05Czemu nadużywasz słowa furmanka. Co ty koniem będziesz jeździł?
Takie stwierdzenie kojarzy mi się z najgorszym sortem handlarzy złomem ściąganym z niemiec i wciskającym naiwnym klientom towar pt.
"jeździł emeryt" "kobieta woziła dzieci do szkoły".
Miej szacunek do ludzi.
Kolego,dla mnie auto nie jest wyznacznikiem czegokolwiek (pozycji społecznej, statusu materialnego, itp. itd.). Dla mnie jest ono tylko kolejną rzeczą użytkową, jakich wiele muszę posiadać, by funkcjonować (łyżka, obuwie, zegarek, krzesło, łóżko, itp. itd).
Tak, jak poprzednio posiadanymi automobilami, będę powoził sporym stadem koni (190), które powiększę o kolejne 30-40 KM, jak skończy się gwarancja, więc będę furmanił. Dodatkowo uważam się za furmana, bowiem często mechanicznymi końmi wlekę niemałą przyczepę kempingową.
Follow your dreams