nie lepiej dobrać pakiet biznes i mieć oryginalne gniazdo sim w aucie ? - przecież to koszt tylko 500
wydaje mi się, że to nie jest dodatkowe gniazdo SIM "w pakiecie Biznes I" tylko dokładany jest za 500 zł modem który wkładamy do gnizada USB.
Jak dla mnie strasznie nie praktycznie ponieważ duży modem USB wszędzie będzie przeszkadzał.
Ja tylko nie rozumiem dlaczego rok mam w standardzie i tu Skody nie interesuje jak będę z tego korzystał, a jak już chcę dobrać niby darmowy pakiet na trzy lata to muszę też dokupić pakiet biznes.
Trzyletnie usługi Infotainment Online (rozszerzone funkcjonalności informacyjne online dla systemu nawigacji satelitarnej, m.in.: natężenie ruchu drogowego, wskazanie korzystnej stacji paliwowej w pobliżu dla systemu nawigacji satelitarnej Columbus).
Zanim będziesz kontynuował konfigurację, zapoznaj się z poniższymi informacjami:
Infotainment Online* dla systemu nawigacji Amundsen:
Komunikaty drogowe online
Moje POI
Import celów online
Wyszukiwanie POI online (tekstowe)
Pogoda
To jest w konfiguratorze za 0 PLN przy pakiecie Fresh.... To mam wrzucone również w wycenę. Jak rozumiem to jest ten "drugi" element pakietu Business I, pierwszym jest CarStick... Wychodzi zatem, iż Business I to tak naprawdę Carstick. Dla Columbusa jest oddzielny darmowy pakiet..
Wg mnie Pakiet Biznes I dla tych co wzięli pakiet Fresh to tylko: Carstick,
a dodatkowe dwa lata dostępu, które wyżej wymienił kol. Ethel, są w konfiguratorze teoretycznie za 0zł, bo jednak po ich dodaniu wymagany jest zakup Biznes I, czyli Carstick.
Czego nie rozumiem, bo wyżej napisałem, że wybrałem rok za darmo tych funkcji i tu Skoda nie wymagała ode mnie zakupu czegokolwiek, mogę mieć internet z telefonu, a dla dodatkowych dwóch lat muszę kupić Carstick. Chyba, że jest coś o czym nie wiem i po porostu źle to wszystko odczytuję.
Ostatnio zmieniony 26 mar 2017, 14:57 przez miro.t, łącznie zmieniany 1 raz.
Dwa lata, o których pisałem są za darmo. Jeśli zrobić z telefonu router wifi to przez 3 lata masz wszystko za free. Przynajmniej ja to tak rozumiem.
Testowalem dziś IFFTT i działa sprawnie.
No ja robiłem konfigurację przez stronę i tak jak napisałem, samej opcji trzyletnich usług nie można było wybrać. Wybrałem tylko: Infotainment Online. W sumie tam nie pisze na jak długo.
Infotainment Online jest tylko na rok (router wifi nie ma tu nic do rzeczy). Przedłużenie na trzy lata kosztuje 500 zł (dostajemy dodatkowo carstik).
Może wytłumaczę w ten sposób (dla wersji style):
1) na rok
cennikowo:
System nawigacji satelitarnej Amundsen z mapą Europy (...) usługa Infotainment Online – 1 rok - 2000zł
w konfiguratorze dodajemy:
- System nawigacji satelitarnej Amundsen za 2000zł
- Infotainment Online za 0zł
- Bluetooth* (Obsługa WLAN dla systemu nawigacji satelitarnej) za 0zł
2)na trzy lata
cennikowo:
Pakiet Business I: system nawigacji satelitarnej Amundsen (przedłużenie aktywności Infotainment Online do trzech
lat), moduł karty SIM - 2500 zł (czyli mamy nawigację plus carstick plus trzy lata)
w konfiguratorze dodajemy:
- Pakiet Business I za 2500zł
- Trzyletnie usługi Infotainment Online za 0zł
- Bluetooth* za 0zł
* w przypadku wybrania pakietu fresh opcja niedostępna
Czyli z te dodatkowe 500zł dostajemy usługi Infotainment na trzy lata i carsika.