Gdzie można obejrzeć premierowego Kodiaka?
Gdzie można obejrzeć premierowego Kodiaka?
Na razie po polskich salonach podróżuje chyba tylko jeden egzemplarz Kodiaka. Czy ktoś zna harmonogram tej podróży? Czy wiadomo gdzie i kiedy będzie go można obejrzeć, zanim do salonów trafią właściwe egzemplarze ekspozycyjne i testowe?
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Re: Gdzie można obejrzeć premierowego Kodiaka?
Szukałem, ale nie znalazłem
A próbowałeś dzwonić na infolinię Skody?
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
Pytałem mailowo w centrali Skody, ale odpisali, że nie widzą, bo to dealerzy dogadują się indywidualnie. Eh... Gdybym wiedział, gdzie w danym dniu/tygodniu jest wystawiana, pojechałbym, obejrzał, zamówił i po temacie. A tak - czekam nie wiadomo na co i szczerze mówiąc mam już na oku coś innego.
Przypomina mi to sytuację, kiedy szukałem poprzedniego samochodu i trafiłem na - wówczas nowość - nową generację Focusa. Ponieważ interesował mnie bagażnik, czy wejdzie tam wózek, chciałem zerknąć, ocenić... Niestety, jak wytłumaczył mi sprzedawca, odłączyli akumulator, bo ciągle ktoś ciekawski do auta zaglądał, coś naciskał, przełączał i im się ten akumulator rozładowywał... Ok... Przyjąłem wyjaśnienie, bagażnika nie obejrzałem, Focusa nie kupiłem, temat z Fordami został na długo zamknięty.
Ze Skodą zaczyna się podobnie. Wszyscy się chwalą, że gdzieś w Polsce ten egzemplarz jest, ktoś podobno go oglądał itd. Ale nikt nie wie gdzie konkretnie dziś on jest.
"Bo wie Pan, ci ludzie tacy ciekawscy... wszystko chcieliby zobaczyć, dotknąć..."
-
Nightingale
- Samochód: Skoda Kodiaq
W połowie lutego mają się pojawić pierwsze auta demonstracyjne w salonach. Pierwsza prezentacja w salonie (wg mojej wiedzy) była 1 grudnia w Bohemia Motors w Warszawie.
No niestety, z tym 1szym egezmplarzem pokazowym (bialy z DSG, czasną skórą i szyberdachem) tak właśnie jest. Z infoliniii Skoda też się nic nie dowiedziałem - chyba trzeba by obdzwaniać dilerów po kolei. Mnie się zupełnie przypadkowo udało 'upolować' w Bohemia, w Raszynie.
-
bodzioxl
- Samochód: Skoda, Kodiaq, Ambition 1,4 TSI, 125kM
Ja obejrzałem 14 grudnia w TMT we Wrocławiu, potem 15 grudnia był już w TMT Dzierżoniów.
bodzioDW Skoda, Kodiaq, Ambition 1,4 TSI, 125kM, 7-os
Teraz każdy salon musi mieć samochód prezentacyjny do 1 marca gdyż tego dnia rusza kampania reklamowa nowej Octavki i Kodiaq
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Rozumiem, że ten Raszyn to już nieaktualny?
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
Prawdopodobny pierwszy termin dostaw aut prezentacyjnych to 15 luty