Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Ja jak podpisywałem zamówienie (koniec grudnia 2017) to sprzedawca ręcznie napisał że czas oczekiwanie 12 tygodni plus ewentualnie 4 tygodnie jak by co, teraz dostałe info ze planowany czas produkcji 13 tydzień i przewidywany ZP8 (podejrzewam że to zakończenie produkcji tylko nie wiem co oznacza 8 -ka na końcu) 14 tydzień więc wszystko mieści się w ramach zapisanych w zamówieniu. Zamówiłem 1,4 tsi 150 KM 4x4 DSG, kamera cofania, hak, podgrzewana szyba więc trochę doposażony. Wydaje mi się że czas oczekiwania zależy również od jakiego dilera zamawiasz, wielkość salony, ilość zamówień itp... Ale to tylko moje domysły.
A jakie wersje zamawialisci i kolor???
A I jaki diler(miasto)??
A I jaki diler(miasto)??
- jampiter
- Samochód: KODIAQ Style 1,4 TSI 150KM DSG
Ja odbieram w piątek. Już nie mogę się doczekać...
Style - Porsche Katowice (Świętochłowice)
Jeśli komuś to pomoże
Kodiaq zamówiony na początku tego tygodnia.
Dostaliśmy informację, że produkcja jest zaplanowana na tydzień 20 (14-18.05) więc szacujemy, że powinien być do odbioru do końca maja.
Wychodzi 12 tygodni od zamówienia do puszczenia na produkcję.
Dostaliśmy informację, że produkcja jest zaplanowana na tydzień 20 (14-18.05) więc szacujemy, że powinien być do odbioru do końca maja.
Wychodzi 12 tygodni od zamówienia do puszczenia na produkcję.
To chyba faktycznie zalezy od koloru, ja zamawialeem 20.12 I praktycznie od poczatku termin na kwiecien, mam nadzieje ze tak zostanie, kolor bialy..
-
ThorPL
- Samochód: Kodiaq 2.0 TDI 190KM STYLE Czarna Bestia :D
a jaki silnik i wyposażenie ? bo zamawiałem 2.0 TDI 4x4 DSG kolor czarny STYLE+masa dodatków w ten sam dzień co Ty i mam termin na 9 tydzień,czyli w przyszłym tygodniu powinien być gotowy, do odbioru max połowa marca.
Diler SKODA INTER-WELM Bielsko-Biała, dodam że kontakt ze sprzedawcą cud miód
-
zbyszko76
- Samochód: Skoda Kodiaq 1.4 TSI 4x4 DSG w oczekiwaniu
to chyba ja tu tylko tak długo oczekuje na początku listopada zamówienie a odbiór kwiecień maj.
1.4 150 km, wersja ambition I pare drobnych dodatkow;) szkoda tylko ze moj termin jeszcze nie potwierdzony jest.ThorPL pisze: ↑22 lut 2018, 14:03a jaki silnik i wyposażenie ? bo zamawiałem 2.0 TDI 4x4 DSG kolor czarny STYLE+masa dodatków w ten sam dzień co Ty i mam termin na 9 tydzień,czyli w przyszłym tygodniu powinien być gotowy, do odbioru max połowa marca.
Diler SKODA INTER-WELM Bielsko-Biała, dodam że kontakt ze sprzedawcą cud miód, dzisiaj ide na wycene swojej rocznej octavii, i przejechać się jeszcze raz kodiaczkiem:D