Skoda Kodiaq Laurin&Klement

Dyskusje na temat Škody Kodiaq I generacji (2016-2024)
Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Re: Skoda Kodiaq Laurin&Klement

Post autor: Malenstwo8 »

Każdy patrzy pod siebie, więc trudno o jednomyślność w temacie. Dla mnie Kodiaq jest dużo lepszy w ogólnym pojęciu, dla Ciebie Superb i ok :)

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

marcin wroclaw
Samochód: Superb ii fl 1,8tsi liftbag

Post autor: marcin wroclaw »

No właśnie "lepszy" to pojęcie względne. Większość obiektywnych argumentów jest w tym porównaniu jest za superbem, co nie zmienia faktu, że mocno rozważam kodiaqa... Bo po prostu mi się podoba, mimo że bardziej racjonalnie było by brać siii (wiem wiem, jak kobieta:))))
Ale nie dorabiam ideologii jak to tylko kodiaqiem da się jechać po drodze gruntowej:)

Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka

Svaigas
Samochód: Rozważam zakup Skody Kodiaq

Post autor: Svaigas »

Marcin - jest dokladnie tak jak mówisz. A rozważam superba w silniku 280km, bo cenowo wychodzi to samo w stosunku do kodiaqa tsi 2.0. Tak sam jak spalanie- zakladam ze bedzie na tym samym poziomie.

marcin wroclaw

Kolegom siii 280KM palą srednio od 12 do 16... Zależnie jak kto ma ciężką nogę :)
Żebym jeździł tylko w mieście to bez wahania bym planował kodiaqa. Ja robię ok 33000km rocznie i z tego połowa to autostrady tak ok 140~160... Czasami 180:)km/h więc bardziej powinienem myśleć o siii, ale mimo to irracjonalnie kusi mnie na kodiaqa.

Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Post autor: Malenstwo8 »

Na autostrade Superb lepszy bez dwóch zdań. Co do jazdy po gruntówce to główny powód zmiany auta, chyba, że ktoś lubi szorować spodem po kamorach. Ja mie 🙂

marcin wroclaw

Mam sii od 4 lat i póki co zderzak cały... Tylni się nie liczy bo uderzyłem w drzewo:))) a pracuje w branży budowlanej i jeżdżę w rozmaitych terenach :)
Nie mówię, że nie było by przyjemnie mieć wyższego zawieszenia, ale też bym superba nie nazywał gokartem:)

Marcin
Samochód: WRX STI 04'; Corolla TS 02', Scala 19'

Post autor: Marcin »

kedzier pisze:
21 lut 2018, 10:46
Poly pisze:
20 lut 2018, 15:17
Pewnie i tak wszystkie wersje wersje wyposażenia benzynowe dostaną 1.5 TSI... zamiast 1.4 TSI bo już od dawna mówią, że stopniowo wycofywany ma być 1.4. Pewnie też wzrośnie cena bo GPF kosztuje...

Pytanie czy faktycznie 1.5 TSI będzie w L&K, bo np. w Superbie i Octavii L&K wyklucza tańsze wersje silnikowe.

I tak czeka się dłuuuugo, więc jak zamówisz dzisiaj Style to pewnie z odbiorem na środek wakacji :) Do tego czasu będziesz mógł zmieniać zamówienie i sam zdecydujesz. W większości salonów wpłacasz zaliczkę, a jak jest z zaliczką to wiadomo :)

Zamówienie teraz to masz gwarancję utrzymania obecnej ceny....
Od 01.08.2018 2.0 TSI (MY2019) będzie z GPF'em. Produkcja bez GPF'a do końca lipca. Kto się wyrobi ten będzie miał bez... (info od sprzedawcy).
Wg mnie L&K będzie tylko z GPF'em ale mogę się mylić.
Jeszcze bym się z takimi pogłoskami wstrzymał, bo nie ma oficjalnej informacji czy w ogóle w tym roku wejdą GPF :)
Planujesz zakup samochodu?
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.

Svaigas
Samochód: Rozważam zakup Skody Kodiaq

Post autor: Svaigas »

@Marcin, a jest już przybliżona data na wejścia wersji L&K? Bo z tego co piszesz to byłoby idealnie gdyby przed wejściem GPF'a wprowadzili L&K + cyfrowy ekran zamiast klasycznych zegarów.

Marcin
Samochód: WRX STI 04'; Corolla TS 02', Scala 19'

Post autor: Marcin »

Svaigas pisze:
23 lut 2018, 16:17
@Marcin, a jest już przybliżona data na wejścia wersji L&K? Bo z tego co piszesz to byłoby idealnie gdyby przed wejściem GPF'a wprowadzili L&K + cyfrowy ekran zamiast klasycznych zegarów.
Przepraszam, jest informacja. Od 31 tygodnia wszystkie silniki benzynowe będą miały OPF/GPF. Przeoczyłem informację :)

Ale nadal nie ma informacji co do L&K.
Planujesz zakup samochodu?
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.

kedzier
Samochód: Skoda

Post autor: kedzier »

Dokładnie taka informacje widziałem. Z kolorkami odnisnie wygaszania z produkcji silników bez Gpfa. "Wakacje" fabryki - 31 tydzień jest granica.
Wg mnie l&k będzie "nowym" modelem z "obowiązkowym" gpfem... Na pocieszenie dadzą w prezencie nowe zegary 😜

ODPOWIEDZ