Nie znam się na tym, ale czy przypadkiem nie jest tak, że to wybrany kolor określa termin przekazania autka do produkcji.
Bo nie wydaje mi się, by na lakierni malowali naprzemiennie, każde kolejne auto innym kolorem. Raczej skłaniam się ku tezie, że np. przez tydzień czy dłużej malują np. na biało, później płukanie instalacji i zapodają inny kolor, a długość tego czasu lakierowania zależy od popularności danego koloru.
Czytam, że wielu wybiera kolor biały, stąd mogę mniemać, że z produkcją w tym kolorze lub w innym mało popularnym (np. ja wybrałem beż cappucino) mogą być opóźnienia.
Być może gdyby piszący prócz motoru i skrzyni jakie wybrali, zechcieli także podawać kolor, to wówczas może udałoby się określić jakąś tendencję w terminach produkcji
Czas oczekiwania na Kodiaqa
-
bubuś
- Samochód: był Kodiaq Style 2,0 TDI 140kW, 4x4, DSG + dodatki
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Follow your dreams
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!
-
Piotrek
- Samochód: Kodiaq 1,4TSi 125 KM Red Velvet
bubuś pisze: ↑18 lut 2018, 12:11Nie znam się na tym, ale czy przypadkiem nie jest tak, że to wybrany kolor określa termin przekazania autka do produkcji.
Bo nie wydaje mi się, by na lakierni malowali naprzemiennie, każde kolejne auto innym kolorem. Raczej skłaniam się ku tezie, że np. przez tydzień czy dłużej malują np. na biało, później płukanie instalacji i zapodają inny kolor, a długość tego czasu lakierowania zależy od popularności danego koloru.
Czytam, że wielu wybiera kolor biały, stąd mogę mniemać, że z produkcją w tym kolorze lub w innym mało popularnym (np. ja wybrałem beż cappucino) mogą być opóźnienia.
Być może gdyby piszący prócz motoru i skrzyni jakie wybrali, zechcieli także podawać kolor, to wówczas może udałoby się określić jakąś tendencję w terminach produkcji
Proszę bardzo.
Mój kolor to Red Velvet - K1K1
a z dodatków:
- pakiet fresh dla ambition
- funkcja monitorowania martwego pola
- reflektory full LED
- alarm z funkcją safe
- podgrzewane dysze spryskiwaczy
- oświetlenie wokół nóg przód tył
- rolety przeciwsłoneczne tylnych drzwi
- podgrzewane fotele przód tył
- podgrzewana kierownica
- podgrzewana przednia szyba
- kamera cofania i tył FULL LED
- gniazdo 230 V i USB
Wg mnie terminy zależą głównie od wersji silnika. Choć jeden ze sprzedawców z którym rozmawiałem powiedział, że przy kolorze blue lava są bardzo długie terminy
też mam beż cappucinobubuś pisze: ↑18 lut 2018, 12:11Nie znam się na tym, ale czy przypadkiem nie jest tak, że to wybrany kolor określa termin przekazania autka do produkcji.
-
zbyszko76
- Samochód: Skoda Kodiaq 1.4 TSI 4x4 DSG w oczekiwaniu
U mnie Biel Candy
Stare info - jak w kwietniu zamawiałem kodiaqa - czerwień corrida, to czas oczekiwania zmienił mi się z lipca na październik, potem na grudzień (2017) - zmieniłem na szary quartz i był lipiec. Dzisiaj rano minąłem się z czerwonym kodiaqiem i łezka się zakręciła w oku.
Sportline Szary Steel 1.4 TSI, DSG zamówiony pod koniec stycznia ma być pod koniec maja.
-
ThorPL
- Samochód: Kodiaq 2.0 TDI 190KM STYLE Czarna Bestia :D
mój ma się zacząć produkować w przyszłym tygodniu 2.0 TDI 190KM DSG 4X4 Sytle plus masa dodaktów,zamówiony zaraz przed świętami, termin na 9tydzieńMalenstwo8 pisze: ↑18 lut 2018, 9:47Widzę, że jednak nadal są takie terminy, aż myślałem, że jest ok
zastanawia mnie co jest powodem tego że niektóre konfiguracje mają tak mordercze terminy
-
OnlineMalenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
No to ja już nic z tego nie rozumiem.ThorPL pisze: ↑19 lut 2018, 12:02mój ma się zacząć produkować w przyszłym tygodniu 2.0 TDI 190KM DSG 4X4 Sytle plus masa dodaktów,zamówiony zaraz przed świętami, termin na 9tydzieńMalenstwo8 pisze: ↑18 lut 2018, 9:47Widzę, że jednak nadal są takie terminy, aż myślałem, że jest ok
zastanawia mnie co jest powodem tego że niektóre konfiguracje mają tak mordercze terminy![]()
-
Fatboy
Podejrzewam (i ktos tu gdzies chyba o tym pisal), ze niektorzy dealerzy maja auta zamowione "w slepo" i jak pojawi sie klient to tylko zmieniaja konfiguracje co ew. przesuwa termin produkcj. Jak zaczynalem rozmowy w polowie stycznia to mowili mi ze jeden ich Kodiaq bedzie sie produkowac 9-tego lutego i chcieli go odpowiednio przerobic. Zamowienie podpisalem prawie 2 tyg pozniej, i moj Kodiaq wskoczyl na 13 tydzien (czekam na potwierdzenie).
-
OnlineMalenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
No w sumie mój tez był tak zamawiany, choć mieli już tylko dwie wolne sztuki.