W co warto doposażyć Kodiaq , a co można pominąć ?
-
Rafał
- Samochód: 2.0 tsi lava blue
Re: W co warto doposażyć Kodiaq , a co można pominąć ?
a ja mam pytanie do root'a - wybrałem kamerę cofania (1600), ale zastanawiam się nad kamerami 360st (3300) czyli różnica 1700, i teraz zastanawiam się, czy taka zmiana MOŻE dzięki "magicznemu" oprogramowaniu dać możliwość uruchomienia np: Pakiet Control lub Pakiet Control Plus - w sumie takie bajery, ale w całym tym dobrodziejstwie chętnie skorzystam z asystenta cofania z przyczepką - da się?
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Niestety nie mam zielonego pojęcia, ale systemy Park Assist i Trailer Assist oznaczają dodatkowy przycisk koło dźwigni zmiany biegów, więc na pewno nie da się tego zrobić tylko programowo.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
Ja mam dylemat czy wziąć Park assista. Niby w teorii pomocne, ale przy kamerach 360 wydaje się zbędne.. jeszcze 6 dni do zamówienia... ach te dylematy....
ktoś korzystal w skodzie z PA? ile to rwa? warte uwagi i 1400 PLN?
ktoś korzystal w skodzie z PA? ile to rwa? warte uwagi i 1400 PLN?
Jak dla mnie PA zupełnie zbędny. W Superbie użyłem 2 razy. Raz żeby sprawdzić jak działa, a drugi kiedy sprzedawałem auto i demonstrowałem klientowi.
za to kamery 360 to bajka. Rewelacyjnie działają, mają tryb 3D, potrafią pokazać tylko bok pojazdu, przednia kamera patrzy 180 stopni. Nie zastanawiaj się ani sekundy
-
rafalhtc
- Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi
A od kiedy siedząc w aucie w bocznej szybie nie widać co jest przy aucie? Po co widok 360 skoro już kamera cofania daje podgląd na tył, a spoglądając w bok chyba widzimy ile mamy do muru lub auta na parkingu. Ludzie czy nie lepiej na co innego wydać prawie 2tys.
Jak system nawali to Ci to mają już nie zaparkują chyba i aż strach patrzeć ilu kierowców jest na drogach, którzy wyręczają się techniką, a umiejętności odchodzą w zapomnienie w każdym przejechanym km.
Najlepiej jeszcze jak byłby widok od spodu i od góry, abyśmy mogli sprawdzić czy na ładnej części ulicy stajemy i czy pod ładna chmurką. Tylko, że jak chmurką się przesunie to dobrze żeby auto się też samo znowu pod nią przedstawiło
Jak system nawali to Ci to mają już nie zaparkują chyba i aż strach patrzeć ilu kierowców jest na drogach, którzy wyręczają się techniką, a umiejętności odchodzą w zapomnienie w każdym przejechanym km.
Najlepiej jeszcze jak byłby widok od spodu i od góry, abyśmy mogli sprawdzić czy na ładnej części ulicy stajemy i czy pod ładna chmurką. Tylko, że jak chmurką się przesunie to dobrze żeby auto się też samo znowu pod nią przedstawiło
Wg mnie masz 100 % racji. Przez 4 lata w Superbie z tzw "bajerów" tylko czujniki parkowania były cały czas w użyciu, reszta totalnie niepotrzebna. Dochodzi już do pewnej paranoi... Odbierając w zeszłym tygodniu Kodiaq sprzedawca przez ponad godzinę opowiadał o systemach które zmienia się w radio, łączności poprzez internet z różnymi systemami, aplikacjami itd. 10 min zabrało omówienie reszty rzeczy. A ja się pytam czy samochód aby nie służy do jeżdżenia...rafalhtc pisze: ↑24 mar 2017, 6:51A od kiedy siedząc w aucie w bocznej szybie nie widać co jest przy aucie? Po co widok 360 skoro już kamera cofania daje podgląd na tył, a spoglądając w bok chyba widzimy ile mamy do muru lub auta na parkingu. Ludzie czy nie lepiej na co innego wydać prawie 2tys.
Najlepiej jeszcze jak byłby widok od spodu i od góry, abyśmy mogli sprawdzić czy na ładnej części ulicy stajemy i czy pod ładna chmurką. Tylko, że jak chmurką się przesunie to dobrze żeby auto się też samo znowu pod nią przedstawiło![]()
A ja sobie wziąłem kamery 360, podoba mi się ten bajer. Co prawda mam duzy garaż ale są dwie bramy, dosyć wąskie więc łatwiej będzie wjeżdżać.
idę o zakład że nie będziesz widział niskiego słupka parkingowego z prawej strony, który będziesz musiał minąć na miimetry..
Tę opcję uwazam za dobrą i wygodną, w zestawieniu ze szklanym dachem nie zastanawiałbym się ani sekundy
Tę opcję uwazam za dobrą i wygodną, w zestawieniu ze szklanym dachem nie zastanawiałbym się ani sekundy
-
rafalhtc
- Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi
Pytanie Jarek104 czy jako sprzedawca jesteś obiektywny. Ja na mm nie parkuje i nawet jakbym miał kamery z widokiem z satelity to jeszcze chce mieć komfort wysiadania i wsiadania a także dać taki komfort parkującym obok.
Jak Skoda wprowadzi opcję zakupu miejsca parkingowego, mobilnego i rozkładanego podobnie jak zagłówki w pakiecie snu to biorę i wtedy kamery nie będą potrzebne bo miejsce parkingowe będę wozić ze sobą- taki żart z cyklu Strasburger
Jak Skoda wprowadzi opcję zakupu miejsca parkingowego, mobilnego i rozkładanego podobnie jak zagłówki w pakiecie snu to biorę i wtedy kamery nie będą potrzebne bo miejsce parkingowe będę wozić ze sobą- taki żart z cyklu Strasburger