Chcę kupić Kodiaqa i mam trochę pytań do użytkowników :)

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Awatar użytkownika
michalmiko
Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm

Re: Chcę kupić Kodiaqa i mam trochę pytań do użytkowników :)

Post autor: michalmiko »

Czyli z tego co widzę, w zupełności wystarczy mi Amundsen :) Jak WiFi nie zadziała, to będzie po kablu, ale chyba aż tak źle nie będzie :D
Jakie rabaty można udało Wam się uzyskać na Kodiaqa? Czy dajmy na to 5% jest realne podczas pierwszej rozmowy?

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Poly
Samochód: Planuje Kodiaq 1.4 TSI

Post autor: Poly »

5% spokojnie, weź kilka ofert i negocjuj. To zależy od ceny auta i handlowca, im lepiej wyposażony tym większe rabaty można utargować... osobiście dostałem 10% w salonie w którym zaczynali od 3%, ale jak zobaczyli oferty konkurencji to je przebili

Awatar użytkownika
michalmiko

Poly, miałeś już wstępnie skonfigurowaną wersję, czy robiłeś to w salonie? Wersja Style z silnikiem 2.0 TSI i dodatkami na ponad 20 tys. zł też powinna wyjść ciekawie ;) Co zrobiłeś, że rabat wskoczył aż na 10%? Wystarczyło porównanie z konkurencją? :D

Poly
Samochód: Planuje Kodiaq 1.4 TSI

Post autor: Poly »

Wystarczyło porównanie z konkurencją... i koniec roku, pewnie ktoś miał normy do wyrobienia ;)

Skorek
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 4x4 AUTOMAT

Post autor: Skorek »

10% to bardzo dużo, ale rabat rzędu 7-8% jest jak najbardziej realny

Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Post autor: Malenstwo8 »

7,5% po targach, ale od tego jest chyba osobny wątek. Tam dowiesz się więcej.

ThorPL
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI 190KM STYLE Czarna Bestia :D

Post autor: ThorPL »

Ja mam amundsena w octavii :) i działa bajka:), co do rabatu na kodiaq'a na dzień dobry bez negocjacji dostałem 7%

msolak81
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI 4x4

Post autor: msolak81 »

Wypowiem się odnośnie columbusa i isofixów.
Columbus - ma dysk tardy i DVD, do tego ekran 9,2 zamias 8, i pełne sterowanie dotykowe + gesty (na razie tylko do przesówania ekranów prawo /lewo - po upgradzie czujniki pozwalają też na góra / dół). Mapy nie są 3d - masz kontury budynków (tam gdzie są mapy opracowane) - dla warszawy np. to praktycznie wyłącznie centrum i okolice, reszta płaska :) + obiekty niektóre w 3D z teksturą - ale to jest koompletnie nieprzydatny bajer). Osobiście nie widzę żadnych oczywistych zalet a koszt jest spory >5k. Amundsen + android auto i jest super, do tego masz fizyczne kręcioły choćby do dzwięku (wiem na kierownicy jest pokrętło:). Aha z columbuse masz jeszcze informacje o korkach i objazdach z googli, ale to wymaga podłaczenia do neta i wykupionego abonamentu infotaiment - mało praktyczne.

Isofixy - zależy od fotelika, ale dwa tyłem i na śodku "wąska" osoba może spokojnie jechać - tylko z nogami może być problem bo idzie wał przez środek i nie jest płasko, ale droba osoba spokojnie się zmieści. W przypadku masywniejszych fotelików tyłem może być problem (ale np. dwa axkidy spokojnie dają miejsce). wygoda srednia. uwaga ode mnie - do fotelikó tyłem musisz zamontować zaczepy / klarmy co wymaga odkręcenia foteli przednich (poluzowanie kluczem i montaż 5 minut).

Przyszłościowo - gniadzdko 220v z tyłu (super sprawa), pakiet sunset (przyceimnienie plus rolety). Czego nie brać - dekorów zebry bo rysują się jak diabli a za te pieniądze okrelisz sobie czymkolwiek u tunera - widziałem okleine drewnopodobną ala scout i wygląda o niebo lepiej. Jeśli dzieciaki lubią - panorama zamiast columbusa, lepsza inwestycja i przygotowanie pod hak albo hak elektryczny - na bagażnik rowerowy w sam raz. moim zdaniem nie opłąca się asytenta parkowania - kodiakied parkuje się po mistrzowsku prawie na ślepo :)z moich jeszce podróżowych doświadczeń - dywanik gumowy + chlapacze od razu +siatki do bagażnika.

Awatar użytkownika
michalmiko

Dziękuję za poświęcony czas na odpowiedź :)
Czyli w sumie wystarczy mi Amundsen, ale... i tak Miśka będę zamawiał za kilka miesięcy i czekam z niecierpliwością na wersję Laurin&Klement :D Będzie miała wszystko w co chcę doposażyć wersję Style, czyli może być taniej, albo podobnie, a silnik nieco mocniejszy :D
W sumie starsza córka już jeździ przodem (wiem, wiem, ale w QQ mam mało miejsca) i ten fotelik może nie będzie tak dużo zajmował. Młodsza jeździ tyłem. Jeszcze takie pytanie, czy zagłówki w tylnej kanapie można wyjąć? W taty Grand Cherokee nie uporałem się z wyjęciem zagłówka i fotelik Recaro Monza Nova 2 nie pasował, bo zagłówek go mocno odbijał od oparcia.

Msolak81, bardzo mi się podoba i dużo mi pomógł Twój ostatni akapit. Dużo mi wyjaśnił i tak:
Czy jak nie zamówię wersji z przetwornicą, to standardowo jest tam tylko gniazdko 12v? Kurczę, to 150W na tej przetwornicy to chyba trochę mało mi się zdaje :)
Dobra rada odnośnie Zebry, zapamiętam.Tego raczej i tak nie chciałem, ale pakietu oświetlenia Ambiente nie odpuszczę :) Ta Zebra to coś a'la zegary w Qashqaiu. Bardzo podatny na zarysowania plastik :)
Hak też biorę, bo będę woził quada na przyczepie, a ponoć ten fabryczny wykrywa, że jest przyczepa i zmienia układ napędowy itp. - tak gdzieś czytałem.
Z asystenta właśnie chyba się nie korzysta. Znajomy ma w innym samochodzie i chyba tylko raz użył dla sprawdzenia jak to działa.
A siatki, to jakieś specjalne, z ASO, czy we własnym zakresie lepiej? Gdzie się je montuje, nad podłogą taką pajęczynkę na klamry?

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

michalmiko pisze:
20 lut 2018, 21:11
Kurczę, to 150W na tej przetwornicy to chyba trochę mało mi się zdaje :)
Znakomicie nadaje się do ładowania laptopów tudzież niestandardowych ładowarek np do baterii w aparatach.
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

ODPOWIEDZ