Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
ThorPL
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI 190KM STYLE Czarna Bestia :D

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: ThorPL »

Malenstwo8 pisze:
25 sty 2018, 17:27
Kumam 🙂
U mnie Mondek MK5 na sprzedaż jakby co 🙂
Gdyby nie taki malusi bagażnik w kombi to bym kupował mondka :D

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Post autor: Malenstwo8 »

Nie taki malusi, ale fakt przy Kodiaqu jest mały 😉

pozdrop
Samochód: Kodiaq 2.0T

Post autor: pozdrop »

Jak szybko po złożeniu zamówienia dostaliście informacje z potwierdzeniem do Dealera i podaniem daty kiedy samochód będzie dostępny?
Czy trochę ponad tydzień czasu to okres oczekiwania, którym należy się obawiać?

Dziki
Samochód: Jak łaskawie wyprodukują to Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: Dziki »

No, a ja ze względu na swoje perturbacje z Kodiaqiem zrezygnowałem z zamówienia bo mam po prostu dość. Od 29.06 już mi wystarczy czekania. Generalnie wziąłem sobie w leasing Rapida bo jest mi auto potrzebne na już ale sprzedawca naprawdę się postarał i rozebrał się do majtek z ceną więc za to czekanie był fair wobec mnie. Zobaczę jak się Wasze będą sprawować to może za 3 lata wrócę do tematu.

Więc jak coś to mam namiary na 2.0 TSI, Blue lava, 7 miejsc, grzane stołki p+t, czarne wnętrze, 230V, grzana szyba i spryskiwacze, Ledy, alarmy, Canton itp, pakiet rodzinny, phone box, hak.

Ma być koło połowy lutego.

qbus
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI Lava Blue

Post autor: qbus »

pozdrop pisze:
26 sty 2018, 13:28
Jak szybko po złożeniu zamówienia dostaliście informacje z potwierdzeniem do Dealera i podaniem daty kiedy samochód będzie dostępny?
Było kilka postów wcześniej.
W skrócie - ja zamawiałem 10.12.2017, w tym tygodniu doprosiłem się dopiero o wstępny termin. Wstępny, czyli jak powiedział dealer - z dokładnością plus/minus miesiąc... :?

Salony dostały mocne limity, fabryka nie wyrabia a zamówień dużo.

ThorPL
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI 190KM STYLE Czarna Bestia :D

Post autor: ThorPL »

qbus pisze:
26 sty 2018, 14:24
pozdrop pisze:
26 sty 2018, 13:28
Było kilka postów wcześniej.
W skrócie - ja zamawiałem 10.12.2017, w tym tygodniu doprosiłem się dopiero o wstępny termin. Wstępny, czyli jak powiedział dealer - z dokładnością plus/minus miesiąc... :?

Salony dostały mocne limity, fabryka nie wyrabia a zamówień dużo.

ja zamawiałem ok 20 grudnia auto, a 2/3 stycznia już miałem potwierdzenie zamrożenia na 9tydzień = 1/2 tyg na sprowadzenie auta

janoush
Samochód: Kodiaq Style 2.0TSI, Astra J 1.6

Post autor: janoush »

Dalszy ciąg mojego auta:
salon zaczyna działać jak powinien, tzn. dostałem maila, w którym proponuje mi za tę samą cenę auto z takim samym wyposażeniem, rocznik 2018 oraz stały rabat na serwis na cały czas użytkowania przeze mnie tego auta.
Co prawda pan kierownik sprzedaży twierdzi w mailu, że zaproponował mi kilka aut i nic nie było zgodne z moim zamówieniem, a jak było pisałem wcześniej.
W mailu napisane jest też, że od razu po rozmowie telefonicznej zamówiono dla mnie drugie auto, co oznacza, że powinienem dostać je dość szybko ;). Pożyjemy - zobaczymy ;)
W przyszłym tygodniu umawiam się na rozmowę...
janoush

Wiechu
Samochód: 2Tdi

Post autor: Wiechu »

Witam,
Ja zamówiłem kodiaqa pod koniec lipca z zastrzeżeniem, że chce odebrać go na przełomie stycznia i lutego z datą produkcji 2018.
W czwartek dostałem informację, że mojego kodiaqa wyprodukowano 16 grudnia 2017 i jest już w Poznaniu. I co tu z takimi robić?

Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Post autor: Malenstwo8 »

Ja zamawiając na początku października też chciałem aby produkcja była w 2018. Handlowiec steierdził, że nie ma na to wpływu, bo zamówienia idą szeregowo. Może być tak, że będzie w grudniu. Żeby mieć prwność to powinienem złożyć zamówienie w listopadzie/grudniu. No ale wtedy czekałbym na miśka do kwietnia/maja.
Na szczęścię będzię się produkował za niecałe 2 tygodnie.

Poly
Samochód: Planuje Kodiaq 1.4 TSI

Post autor: Poly »

Wiechu pisze:
27 sty 2018, 22:40
Witam,
Ja zamówiłem kodiaqa pod koniec lipca z zastrzeżeniem, że chce odebrać go na przełomie stycznia i lutego z datą produkcji 2018.
W czwartek dostałem informację, że mojego kodiaqa wyprodukowano 16 grudnia 2017 i jest już w Poznaniu. I co tu z takimi robić?
Ja bym się cieszył, bo masz z automatu dodatkowy rabat 5 tys... :)

ODPOWIEDZ