Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
moja historia.
Zamowione ostatnie dni licpa 2017. Dzwonilem wczoraj do dilera(Opole). Powiedzial produkcja 5 tydzien 2018.
Koniec Lutego odbior taki jest plan. Co z tego wyjdzie zobaczymy. Skoda Style 1.4 150KM DSG 4x2
Dam znac jak poszlo
Zamowione ostatnie dni licpa 2017. Dzwonilem wczoraj do dilera(Opole). Powiedzial produkcja 5 tydzien 2018.
Koniec Lutego odbior taki jest plan. Co z tego wyjdzie zobaczymy. Skoda Style 1.4 150KM DSG 4x2
Dam znac jak poszlo
-
janoush
- Samochód: Kodiaq Style 2.0TSI, Astra J 1.6
Na razie to nie ma jak się zakończyć...
Kierownik sprzedaży zaproponował mi od razu auto, które ma w salonie (nie jeżdżące demo, tylko pokazowy), twierdząć, że poza tym, że jest czarne (a mój był biel moon) to ma bardzo podobne wyposażenie. Przysłał konfigurację, i nie dość, że nie było podobne, to wręcz inne (dla nich jak 2.0TSI i wersja Style to chyba każde auto jest takie samo) więc naewt nie jechałem obejrzeć. Poza tym, rocznik 2017 w cenie z aktualnego cennika (niewyprzedażowego) z rabatem 9% (ja miałem wcześniej 7,5%). Zaproponował też, że będzie szukał podobnego auta u innych dealerów. To jeśli chodzi o dalszy ciąg.
Jesli chodzi o sam fakt sprzedaży auta komu innemu, to rozmawiałem wczoraj na gorąco z kilkoma osobami, które kupują dużo samochodów. NIKT nie wierzy w wersje jaką podał kierownik sprzedaży. NIKT. Wszyscy stwierdzili, że samochód pojechał do kogoś znajomego (bo fajnie wyposażony, nie trzeba czekać) albo przyszedł ktoś i powiedział: daje xxx PLNów więcej. Ale przeważała ta pierwsza wersja.
Na razie jestem zniesmaczony (delikatnie mówiąc) działaniami dealera. Od kiedy dowiedziałem się, że auto przyjechało do Polski, regularnie odpytywałem sprzedawcę, co się z nim dzieje i dlaczego nie przyjechało do Warszawy. Cały czas dostawałem odpowiedź "Stoi w Poznaniu - czekamy". Nie zainteresowali się, dlaczego tak długo stoi pomimo, że podobno, zlecili transport. I czekali
Co więcej, od 21.12.2017 mam numer VIN "mojego" auta, który przesłał mi sprzedawca...
janoush
Niezły numer Ci wycieki, powinieneś powalczyć o zadośćuczynienie, to chyba jakiś.,, renomowany diler ". Ja czekałem niecałe 5 m-cy, zamówiony 14.11.16r. odbiór 10.04.17r. 1,4 tsi 125k ambition +fresh przejechane mało bo tylko 6 tyś. Dotychczas tylko radio parę razy samo zaczęło się włączać ale potem przestało. Spalanie przy w miarę dynamicznej jeździe miasto 7,5 poza 6l/100 pozdrawiam.
Na razie to nie ma jak się zakończyć...
Gdzie robią takie rzeczy? Zdradzisz? Trzymam kciuki za pozytywne załatwienie sprawy.
Gdzie robią takie rzeczy? Zdradzisz? Trzymam kciuki za pozytywne załatwienie sprawy.
-
Malenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
Także uważam, że powinieneś wystąpić do duże zadośćuczynienie. Słowo przepraszam i jakiś nędzny rabat tutaj nie wystarczy.
Zmarnowałeś tyle miesięcy. Zaufałeś marce, dilerowi. W dzisiejszych czasach to takie rzeczy nie powinny mieć miejsca. Jest konkurencja, możesz iść do rzecznika praw konsumenta. On zajmie się resztą. Jeżeli auto jest na firmę, to możesz wystąpić o powetowanie strat wynikających z niedotrzymania terminu, a także braku realizacji zamówienia. Walcz...
Zmarnowałeś tyle miesięcy. Zaufałeś marce, dilerowi. W dzisiejszych czasach to takie rzeczy nie powinny mieć miejsca. Jest konkurencja, możesz iść do rzecznika praw konsumenta. On zajmie się resztą. Jeżeli auto jest na firmę, to możesz wystąpić o powetowanie strat wynikających z niedotrzymania terminu, a także braku realizacji zamówienia. Walcz...
-
janoush
Rozmawiałem z kolegą, który pracuje w Volvo. Też stwierdził, że mało prawdopodobne, że przez błąd w systemie się to stało, aczkolwiek możliwe.
Natomiast, gdyby u nich cos takiego się stało, to kierownik sprzedaży organizuje samochód nawet po kosztach lub poniżej, żeby klient nawet nie wiedział, że była akcja "zginął nam Pana samochód". A tu: parafrazując - nie mamy Pana auta i co nam Pan zrobisz...
Ehhh... Ale to jest Volvo...
Jeśli chodzi o dealera - Warszawa. A więcej - to poczekam jak to rozwiążą. Na razie piszę do Skody reklamację.
Natomiast, gdyby u nich cos takiego się stało, to kierownik sprzedaży organizuje samochód nawet po kosztach lub poniżej, żeby klient nawet nie wiedział, że była akcja "zginął nam Pana samochód". A tu: parafrazując - nie mamy Pana auta i co nam Pan zrobisz...
Ehhh... Ale to jest Volvo...
Jeśli chodzi o dealera - Warszawa. A więcej - to poczekam jak to rozwiążą. Na razie piszę do Skody reklamację.
janoush
-
janoush
Nie mam podstaw do zadośćuczynienia. Tylko zaufałem dealerowi...Malenstwo8 pisze: ↑19 sty 2018, 11:08Także uważam, że powinieneś wystąpić do duże zadośćuczynienie. Słowo przepraszam i jakiś nędzny rabat tutaj nie wystarczy.
Zmarnowałeś tyle miesięcy. Zaufałeś marce, dilerowi.
Nawet umowa nic mii nie daje. Tylko zwrot zaliczki.
Właśnie w tym jest cały wic, że jestem tylko zwykłym, prywatnym klientem. A takich mają w głębokim poważaniu. Widać pojawił się ktos, kto w bilansie zysków-strat dał więcej zysków. Bo nawet, gdyby faktycznie inny dealer "podkradł" samochód przez błąd w systemie, to wspólnie mogliby zamówić dla mnie ten samochód i podzielić się stratą. Ale, jak pisałem wyżej, Volvo to to nie jest. To tylko Simply Clever Skoda...Malenstwo8 pisze: ↑19 sty 2018, 11:08Jeżeli auto jest na firmę, to możesz wystąpić o powetowanie strat wynikających z niedotrzymania terminu, a także braku realizacji zamówienia. Walcz...
Zauważyliście, że żaden z obecnych na forum dealerów nie skomentował na plus ani na minus ?
janoush
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Zaliczki czy zadatku?
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
A nie kontaktowałeś się z centralą Skody? Przecież takiego numeru nie powinni darować temu dealerowi. Może od nich uzyskasz jakieś informacje?