Czy w bagazniku jest gniazdo usb??!!!
Infotainment w Amundsenie
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Re: Infotainment w Amundsenie
Zakładam, że jest gniazdo zapalniczki, a od tego do USB już niedaleko 
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
<facepalm> no tak.....
))
NB bardzo fajny pomysl z tym modemem/routerem. Sam nad tym pomysle.
NB bardzo fajny pomysl z tym modemem/routerem. Sam nad tym pomysle.
-
root
- Administrator
To polecam ten wątek: http://forum.vw-passat.pl/threads/143707-Car-net
Tam ludzie wspominają konkretne urządzenia, które działają w samochodzie.
Tam ludzie wspominają konkretne urządzenia, które działają w samochodzie.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
-
Rafał
- Samochód: 2.0 tsi lava blue
to chyba takie trochę na siłę szukanie problemu. od dawna można z komórki udzielać netu każdemu - włączasz funkcję routera i masz net bez dodatkowej karty (oczywiście, jeżeli masz jakiś rozsądny pakiet danych w telefonie)
no wlasnie- nie kazdy ma taki pakiet danych w abonamencie, pozatym osobiscie nie chcialooby mi sie za kazdym razem robic hotspota, podawac hasla nowym uzytkownikom etc. Za rozsadne pieniadze mozna kupic karte sim z abonamentem na net bez limitu (czesto tez z bezplatnym roamingiem w EU), wsadzic w taki router, podpiac w aucie na stale i wtedy przypisujac taka siec wifi do zaufanych sieci w smartfonach- wsiadajac do samochodu masz juz dzialajace wifi, bez zbednej rzezby w hotspoty, i dziala wszystkim- Tobie, czy pasazerom (zona, dzieci itd) takze uwazam, ze nie jest to szukanie problemu, tylko rozsadne rozwiazanei i fajny pomysl.
-
root
- Administrator
Tak, rozdzielenie kosztów to jedno, poza tym hotspot w telefonie dość znacząco obciąża baterię, więc możesz nie chcieć go mieć cały czas włączonego, a w samochodzie musiałbyś od razu podłączać telefon do ładowania.
-
Rafał
ja tak robię już od dawna (włączenie funkcji routera trwa sekundę lub dwie- mam skrót w menu) i jest to dla mnie wygodne, w aucie jeżdżę z rodziną i nie muszę za każdym razem dawać hasła do netu, bo każdy ma dodaną moją sieć. co do kosztów, to chyba lepiej dopłacić np 10 zł do abonamentu w telefonie niż brać nową aktywację.
wszelkie kombinacje z modemem, routerem to już druciarstwo i tyle. nie lepiej dobrać pakiet biznes i mieć oryginalne gniazdo sim w aucie ? - przecież to koszt tylko 500
wszelkie kombinacje z modemem, routerem to już druciarstwo i tyle. nie lepiej dobrać pakiet biznes i mieć oryginalne gniazdo sim w aucie ? - przecież to koszt tylko 500
hehe, zaraz zaczniemy sie wyzywac od badylarzy, pieknie
nie lepiej przestac oceniac wszystkich swoja miara?
-
Rafał
przepraszam, nie to miałem na myśli. nie chcę i nie chciałem nikogo urazić. miałem na myśli to, że skoro są oryginalne rozwiązania to po co sobie komplikować i dokładać coś na zasadzie patentu
Ostatnio zmieniony 22 mar 2017, 12:40 przez Rafał, łącznie zmieniany 1 raz.