Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
PiotrekM
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TSI Style

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: PiotrekM »

Mój przypadek. Zamówione 17.07.2017. Wyprodukowane 48. tydzień. W Polsce 08.12.2017. U dealera 21.12, odebrane z leasingiem i rejestracją 22.12.2017 (dealer Polmot W-wa Polczyńska i Alior leasing się spisali). Wersja dosyć mocno doposażona 2.0tsi style.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Dziki
Samochód: Jak łaskawie wyprodukują to Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: Dziki »

Dziki pisze:
21 paź 2017, 8:07
Witajcie.

Tak sobie tutaj czytam i czytam i krew mnie zalewa.

Auto zamówione w drugiej połowie czerwca, termin po kilku dniach telefonicznie podany, że produkcja w 48 tygodniu więc przed Świętami będzie. Jakiś czas później kolejny telefon i termin produkcji 50 tydzień. Ok. Dwa tygodnie temu strzał z grubej rury: 3 tydzień więc koło 5 tygodnia najwcześniej odbiór. W zamowieniu mam pusto przy pozycji o dacie realizacji.
No to moja historia ma ciąg dalszy.
Po ustabilizowaniu się terminu produkcji na 2 tydzień 2018 r. czekałem sobie grzecznie i cierpliwie. Przed świętami przypomniałem o sobie sprzedawcy i o terminie czy aktualny.
Bomba wybuchła dzisiaj. 5 tydzień produkcji (w Łodzi w 5 i 6 tygodniu są ferie i chciałem wyjechać rodzinnie a moim warunkiem po przesunięciach terminu był odbiór najpóźniej na koniec 5 tygodnia) ale sprzedawca mnie pocieszył, że auto już było zaplanowane na 24 tydzień ale udało się je w miarę cofnąć... Czemu? Lampka nad trzecim rzędem siedzeń. Był błąd w zamówieniu, system w międzyczasie się zmienił i nawet to nie było problemem aż do teraz... Oczywiście nie ma mowy o niższej cenie, nie ma mowy o zimówkach. Sprzedawca usiłował ugrać temat wzięcia demówki na ten czas ale nie da rady bo wyjazd za granicę. Czekam na rozwój wydarzeń coraz bardziej zdołowany i naprawdę anuluję zamówienie i kupię Tiguana...

qbus
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI Lava Blue

Post autor: qbus »

Dziki pisze:
27 gru 2017, 17:13
Czekam na rozwój wydarzeń coraz bardziej zdołowany i naprawdę anuluję zamówienie i kupię Tiguana...
Czyli finalnie pieniądze tak czy siak zostaną w rodzinie VAG :lol:

Dziki

Wracam do korzeni po 10 latach jazdy francuskimi pieskami. Ból, że Tiguan jest tak wąski w środku. Liczyłem po cichu, że przy Allspace coś się zmieni

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

Czy allspace jest szerszy od Kodiaqa w środku?
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

Dziki

Nie. Kodiaq est dużo węższy. Dwie osoby dorosłe mojej dość słusznej postury (ja się w lesie za byle sosenką nie schowa) w Tiguanie mają miejsca na styk.

Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Post autor: Malenstwo8 »

Chyba chciałeś napisać, że Kodiaq jest dużo większy, a nie węższy 😁

Dziki

Racja. Jest dużo szerszy. O ile kierownik u dealera ma swoich sprzedawców i ich klientów gdzieś to dyrektor handlowy ogarnia sytuację i będzie dobrze. Od umówionego terminu odbioru do momentu odbioru mam mieć demo do dyspozycji. Jednak da się.

Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Post autor: Malenstwo8 »

No to nie ma tego złego...

Awatar użytkownika
jampiter
Samochód: KODIAQ Style 1,4 TSI 150KM DSG

Post autor: jampiter »

A więc teraz Ja: zamówienie 10.08.2017, produkcja do 02.02.2018. Jeśli wszystko się ułoży będzie do odbioru 21.02.2018. Czekałem tyle to poczekam jeszcze troszeczkę. Wersja 1.4 TSI 150KM Style
Zamówienie składałem w Szczecin Skodex Krotoski-Cichy.

ODPOWIEDZ