Zmierzyłem zatem szerokość bagażnika [ok. 100 cm], jednak posiadacze gumowej maty powinni wziąć pod uwagę, że szerokość płaskiej powierzchni użytkowej jest "ograniczona" do 92 cm poprzez dosyć wysoki rant ów maty.
Następnie, z miarką w kieszeni, udałem się do pobliskiego sklepu typu "wszystko dla domu i ogrodu" i zacząłem przetrząsać asortyment w poszukiwaniu najlepszej opcji w postaci plastikowych skrzynek, które połączone trytytkami utworzą "organizer" o szerokości 92cm. Po przeanalizowaniu różnych opcji okazało się, że tylko jedna idealnie spełnia powyższe wymagania wymiarowe: Rotho Country Tower:

Niestety był to zestaw szuflad z kółkami, ale ze względu na jakość wykonania i idealne rozmiary postanowiłem, że Kodiaq zasłużył na prezent pod choinkę... Dodatkowym plusem był fakt, że skrzynki pasowały kolorystycznie do... kota
Po połączeniu trytytkami wygląda to następująco:

Na żywo wygląda to zdecydowanie lepiej niż na zdjęciach. Skrzynki po włożeniu kilku gratów solidnie trzymają się podłoża i nie przesuwają w czasie jazdy w żadną stronę.
Mission accomplished