Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Biedrona
Samochód: 2.0 TDI STAIL

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: Biedrona »

loboss1 pisze:
16 mar 2017, 21:43
Okej. Misiek już w domu. Nie mam porównania z 1.4 TSI (chyba że do oktavii III) ale coś próbuję opisać. Silnik generalnie pracuje na niskich obrotach. Przyśpiesza trochę żwawiej nić 190 km TDI, choć nie rozkręcałem go więcej niż 4 tyś obrotów. Najpierw jeszcze trochę go podocieram i za kilka dni porobię testy, którymi się podzielę :). Czuć, że auto jest duże, ale przy tym 2.0 TSI ma się wrażenie jakby pod nogą było co najmniej 3.0. Zaskakuje natomiast wyciszenie. Tak do 120 to stosunkowo do pracy silnika jest cicho, dopiero około 3 tyś obrotów zaczyna być słychać silnik. Przy 100 na 7 biegu jechałem między 1800-1900 obrotów. Fajnie, bo zawsze jest jeszcze sporo mocy. Spalanie chwilowe przy 100 wskazywał na 6.8-7.2 - w trybie ECO i ok.7.4 przy normal. Silnik jest jeszcze nie spasowany więc o spalaniu napiszę jak tysiąca zrobię. W środku nic nie trzeszczy, zawieszenie jest sztywne i naprawdę przyjemnie się prowadzi. Dopiera jak wjeżdżamy na "dziurawą" drogę to gdy trzęsie - wtedy czuje się masę ponad 1700kg. Cały dzień dziś załatwiałem sprawę kodiaqa, więc napiszę jeszcze coś bardziej sensownego jutro. P.S. Najfajniejszy jest ten zapach nowości - wrażenie zostaje długo w pamięci.
Jaka masz datę produkcji Kodiaqa ?

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

kkriss
Samochód: Kodiaq 2.o tsi

Post autor: kkriss »

Auto zamówione 14.03.2017, 2.0 tsi style, fotele skóra went. z elektryką i sporo dodatków, dostałem info o produkcji na 26 tydzień więc nie jest tak źle :)

Biedrona

loboss1 pisze:
16 mar 2017, 21:43
Okej. Misiek już w domu. Nie mam porównania z 1.4 TSI (chyba że do oktavii III) ale coś próbuję opisać. Silnik generalnie pracuje na niskich obrotach. Przyśpiesza trochę żwawiej nić 190 km TDI, choć nie rozkręcałem go więcej niż 4 tyś obrotów. Najpierw jeszcze trochę go podocieram i za kilka dni porobię testy, którymi się podzielę :). Czuć, że auto jest duże, ale przy tym 2.0 TSI ma się wrażenie jakby pod nogą było co najmniej 3.0. Zaskakuje natomiast wyciszenie. Tak do 120 to stosunkowo do pracy silnika jest cicho, dopiero około 3 tyś obrotów zaczyna być słychać silnik. Przy 100 na 7 biegu jechałem między 1800-1900 obrotów. Fajnie, bo zawsze jest jeszcze sporo mocy. Spalanie chwilowe przy 100 wskazywał na 6.8-7.2 - w trybie ECO i ok.7.4 przy normal. Silnik jest jeszcze nie spasowany więc o spalaniu napiszę jak tysiąca zrobię. W środku nic nie trzeszczy, zawieszenie jest sztywne i naprawdę przyjemnie się prowadzi. Dopiera jak wjeżdżamy na "dziurawą" drogę to gdy trzęsie - wtedy czuje się masę ponad 1700kg. Cały dzień dziś załatwiałem sprawę kodiaqa, więc napiszę jeszcze coś bardziej sensownego jutro. P.S. Najfajniejszy jest ten zapach nowości - wrażenie zostaje długo w pamięci.
Jaka masz datę produkcji samochody

Biedrona

Mój niby już wyprodukowany od tygodnia 2.0 TDI Styl a teraz już idzie drugi tydzień i nie mogę się doczekać jak zadzwoni sprzedawca. Zamówiłem 12 grudzień 2016

loboss1
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TSI Style

Post autor: loboss1 »

Biedrona. Termin produkcji to miedzy 5 a 7 marca. 5 marca jeszcze nie bylo vin a ukazal sie 7. Jednak to byl weekend. Dotarl do salonu 14 marca a dokumenty 15. Odebralem 16 marca. Generalnie kwity z Poznania sa z 9 marca. Przyznam, ze tak szybko jeszcze nie bylo no ale wszystkim tak zycze.

Biedrona

Dzięki za odpowiedź.

Łysy niedźwiedź
Samochód: Kodiaq Style 2.0 TDI 110kW 6manual 4x4

Post autor: Łysy niedźwiedź »

Zamówiliśmy naszego Kodiaq'a 13 marca. Do obioru będzie pod koniec czerwca, więc pierwszy rodzinny wyjazd nad morze zaraz po odbiorze.
Jestem podjarany jak 16to latek na dyskotece.

No i skończyło się rumakowanie.

Termin odbioru przesunięty na końcówkę sierpnia.Czy u was też takie rzeczy się dzieją?
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2017, 18:48 przez Łysy niedźwiedź, łącznie zmieniany 1 raz.

Aeroxik
Samochód: Skoda Superb Kombi 2.0 TSI 280KM, Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: Aeroxik »

Mam super informacje od dealera!!! Dzisiaj miałem telefon.
Termin skrócił się o aż 5 tygodni...!!!! Z 19 tygodnia na 14 tydzień produkcji.
Wersja 2.0 TSI Style, pełna opcja wyposażenia z hakiem, panoramą i pełną skórą z wentylacją i pamięcią.
Auto zamówione przełom listopada i grudnia.
Więc coś chyba ruszyło u Havranków...:)

agnes
Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 TDI

Post autor: agnes »

Aeroxik pisze:
21 mar 2017, 20:15
Mam super informacje od dealera!!! Dzisiaj miałem telefon.
Termin skrócił się o aż 5 tygodni...!!!! Z 19 tygodnia na 14 tydzień produkcji.
Wersja 2.0 TSI Style, pełna opcja wyposażenia z hakiem, panoramą i pełną skórą z wentylacją i pamięcią.
Auto zamówione przełom listopada i grudnia.
Więc coś chyba ruszyło u Havranków...:)
Jestem pod wrażeniem! Gratuluję!!!
Dokładnie na takie informacje czekam!!!
Może jutro... :?:

Thor
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: Thor »

Cześć,

Zamówiłem Kodiaq'a 9 lutego 2017 i do dzisiaj dealer nie jest w stanie podać nawet przybliżonego terminu produkcji.
Sprzedawca tłumaczy, że to normalne, ale mnie to nie przekonuje.
Moje odczucie: albo Skoda nie jest poważnym producentem i nie jest w stanie planować produkcji, albo dealer jest kulawy i jego zamówienia są zwyczajnie pomijane...

Z tego co tu czytam, to już w kilka, kilkanaście dni od zamówienia wiecie jaki będzie termin produkcji samochodu.
Z czego macie ten termin?
Zaglądałem ze sprzedawcą do systemu zamówień i jest tam data wprowadzenia zamówienia, ale pozostałe daty są puste.
Jak nazywa się system, z którego dowiadujecie się o prognozowanych terminach produkcji swoich samochodów?

Czy ktoś z Was ma podobnie?

Dzwoniłem na infolinię Skody do Poznania, ale tam nic nie wiedzą (nawet tego co mają w cenniku).
Macie może jakiś kontakt do kogoś w Skoda Polska, kto może wiedzieć dlaczego dealer nic nie wie?

Z góry dziękuję za wszelkie info.

ODPOWIEDZ