to ja już nic nie rozumiem, jak to się ma do przebiegów podawanych w instrukcji?? - wg niej maksymalny przebieg to 15 kkm !!
ktoś ma takie wskazania jak ja tzn 15 kkm?
Proszę o podpowiedź.
Dziś rozmawiając z serwisem Skody o wymianie oleju po 15 000 km. Pan w słuchawce stwierdził, że do diesla 2,0 140 kW zalewają Castrol o lepkości 5W40. Wszyscy przedmówcy piszą o 5W30.
Kto ma rację?
Z tym przebiegiem i wymianą oleju jest tak, że na podstawie stylu jazdy (miasto/trasa/obroty) komputer informuje o stanie okeju. Należy tego przedtrzegać niezależnie od tego co podaje instrukcja. Przynajmniej tak jest u mnie w Mondeo i serwis jazał tego pilnować. Właśnie taką mam teraz sytuację. Do przeglądu na 40 kkm brakuje 4 kkm, a ja mam już komunikat o zużyciu oleju i jego wymianie. Wymiana oleju z pełnym serwisem przewidzianym na 40 kkm odbędzie się przy 36 kkm. Tak ustalił serwis.
Proszę o podpowiedź.
Dziś rozmawiając z serwisem Skody o wymianie oleju po 15 000 km. Pan w słuchawce stwierdził, że do diesla 2,0 140 kW zalewają Castrol o lepkości 5W40. Wszyscy przedmówcy piszą o 5W30.
Kto ma rację?
jak już zmienasz olej co 15 tys to kup choć coś porządnego a nie castrola typu woda . Polecam Millers , Motul .