JAKIE OPONY NA ZIMĘ ??
- jankess4
- Samochód: KODIAQ 1,4 TSI 4x4 STYLE MANUAL
JAKIE OPONY NA ZIMĘ ??
Dziś założyłem opony zimowe Pirelli sottozero winter 210 serie II 19” na alusach MAK Wolf. Czy ktoś z Was zakupił te oponki lub ma jakieś doświadczenia z ich eksploatacji ??
-
pmuchars
- Samochód: Skoda Kodiaq 1.4TSI Style DSG
Re: JAKIE OPONY NA ZIMĘ ??
Ja od tygodnia jeżdżę na tych Nokianach, tyle ze w wersji 18" - na razie mogę powiedzieć jedno: są za głośne ...jacek_placek_72 pisze: ↑08 lis 2017, 19:27W poniedziałek będę odbierał Miśka na stalowych felgach i oponach Nokian WR SUV3 215/65R17 103H C,B,72dB
niestety nie miałem żadnego wpływu na ich wybór, takie dostałem z salonu.
Pzdr,
Piotrek
Ja używam różnych Pirelli i generalnie są ok, ale do SUV-a zimowe na stronie Pirelli są Scorpion Winter.
Sottozero do osobowek.
Też miałem takie kupić ale ostatecznie wybrałem to co poleca do auta producent.
- jankess4
Indeks nośności mają 103WuWu pisze:Ja używam różnych Pirelli i generalnie są ok, ale do SUV-a zimowe na stronie Pirelli są Scorpion Winter.
Sottozero do osobowek.
Też miałem takie kupić ale ostatecznie wybrałem to co poleca do auta producent.
Może chodzi o rodzaj bieżnika. Scorpion Winter są XL wzmacniane.
Wejdź na stronę Pirelli i wybierz opony do auta a nie po rozmiarze.
Mnie pokazał scorpiony do kodiaqa a wcześniej do Octavii pokazywał sottozero
- jankess4
Tutaj wszystkie dane. Też są wzmacnianeWuWu pisze:Może chodzi o rodzaj bieżnika. Scorpion Winter są XL wzmacniane.
Wejdź na stronę Pirelli i wybierz opony do auta a nie po rozmiarze.
Mnie pokazał scorpiony do kodiaqa a wcześniej do Octavii pokazywał sottozero

Ok, też je oglądałem, nawet je prawie zamówiłem
-
kamilR
- Samochód: Hyundai Tucson 1.7crdi '15,Koleos 2.0dci 4x4 '17
Re: JAKIE OPONY NA ZIMĘ
Ja polecam opony Falken(japońska marka) eurowinter hs01 suv:

Mięsisty kierunkowy bieżnik, klasy E i B, nosnosc 900kg! I prędkość. Do 240km/h. Parametry ma lepsze niz niejedna opona premium, wg. Klasyfikacji Oponeo jest to opona klasy średniej- wg niektórych zagranicznych stron niby klasa wyższa- w polskim internecie dość mało info na jej temat(chyba jest to nowość od Falkena) i tez z dobry tydzien sie zastanawiałem czy ja kupic- w końcu zdecydowałem i nie żałuje- warta polecenia. Dodatkowo opony ktore zakupiłem wyprodukowane w tym roku(20- któryś tydzien)
Stosunek ceny do jakości bardzo dobry. Narazie po tygodniu jazdy plus jeden dzien ze śniegiem plus pozniej błoto pośniegowe- opony sa rewelacyjne, koła nie uslizguja, przy prędkościach autostradowych(licznikowo niecałe 150) opona cicha. Także jak narazie zadnych minusów. 100% polecam.
Niestety chyba tylko występują do rozmiaru 18cali.

Mięsisty kierunkowy bieżnik, klasy E i B, nosnosc 900kg! I prędkość. Do 240km/h. Parametry ma lepsze niz niejedna opona premium, wg. Klasyfikacji Oponeo jest to opona klasy średniej- wg niektórych zagranicznych stron niby klasa wyższa- w polskim internecie dość mało info na jej temat(chyba jest to nowość od Falkena) i tez z dobry tydzien sie zastanawiałem czy ja kupic- w końcu zdecydowałem i nie żałuje- warta polecenia. Dodatkowo opony ktore zakupiłem wyprodukowane w tym roku(20- któryś tydzien)
Stosunek ceny do jakości bardzo dobry. Narazie po tygodniu jazdy plus jeden dzien ze śniegiem plus pozniej błoto pośniegowe- opony sa rewelacyjne, koła nie uslizguja, przy prędkościach autostradowych(licznikowo niecałe 150) opona cicha. Także jak narazie zadnych minusów. 100% polecam.
Niestety chyba tylko występują do rozmiaru 18cali.