KESSY FULL- bezkluczykowy system obsługi

Dyskusje na temat Škody Kodiaq I generacji (2016-2024)
marara
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI

Re: KESSY FULL - bezkluczykowy system obsługi samochodu

Post autor: marara »

jeszcze co do jednego elementu nie mamy pewności - czy warto aktywny tempomat do 210
te dwa tematy zamkną naszą konfiguracje :)

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Re: KESSY FULL- bezkluczykowy system obsługi

Post autor: root »

Proszę o nie dublowanie wątków i dyskusję na temat.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

kamilR
Samochód: Hyundai Tucson 1.7crdi '15,Koleos 2.0dci 4x4 '17

Post autor: kamilR »

Nie to nie błąd za te 1200pln masz dodatkowo tylko alarm(bo kessy jest juz jest w standardzie w style)
Co do aktywnego tempomat- jeśli latasz z prędkościami powyżej 160 i takie utrzymujesz(pominę kwestie bezpieczeństwa i prawne) to dobierz- aczkolwiek nie wiem czy lecąc 200km/h na godzine zdał bym sie na aktywny tempomat...zwłaszcza ze wszyscy wiemy jak wyglada poruszanie sie po polskich ,,hajwejach,, zwłaszcza a2 do Łodzi i na poznan :roll: trzeba byc mocno czujnym cały czas a utrzymywanie prędkości powiedzmy 180-200 cały czas jest raczej mało realne i oczywiscie niedozwolone:)

marara
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: marara »

właśnie przeczytałem cały wątek i czuje, że z perspektywy ubezpieczenia będzie on potrzebny - tj. alarm.
A tempomat w standardzie jest aktywny do 160 czy po prostu tempomat?

kamilR
Samochód: Hyundai Tucson 1.7crdi '15,Koleos 2.0dci 4x4 '17

Post autor: kamilR »

Aktywny do 160. W jezeli chodzi o alarm- czyli dodatkowe zabezpieczenie- tu juz musisz sie dowiedzieć u ubezpieczyciela jakie ma wymagania.

WuWu
Samochód: Kodiaq 1,4

Post autor: WuWu »

Dual pisze:
20 wrz 2017, 20:43
Tak w 2018 modelu jest zabezpieczenie wylaczajace Keyless. Wystarczy wcisnac guzik zamkniecia z pilota i w ciagu 5 sekund dotknac ten poziomy pasek na klamce, a wtedy kierunkowskazy powinny mignac i system sie zabezpieczy. Wtedy mozeszz kluczykiem w kieszeni ciagnac za klamke i nie otworzysz, tylko guzikiem otwarcia w pilocie.
Wazne! Aby nie zblizac dloni do wewnetrzej czesci klamki bo auto sie nie zabezpieczy i lusterka sie rozlaza a auto otwarte.
U mnie dziala jak zloto.
Ja nie chcialem Keyless ale musialem brac z alarmem.
Jest to już dostępne dla modelu 2017.
Serwis skody potrafi przekodować system i nic nie trzeba wymieniać = koszt 0zł.
Teraz są do wyboru dwa warianty zamykania.

WuWu
Samochód: Kodiaq 1,4

Post autor: WuWu »

normalnie aby zamknąć drzwi wcale nie musimy przykładać palca tylko np. zewnętrzną część dłoni. Z inną częścią ciała nie próbowałem :lol:

i jeszcze jedno, strumień ciepłej (?) wody w myjni automatycznej skierowany na klamkę otwiera i zamyka auto tak jakbyśmy robili to ręką ;)

Rafał
Samochód: 2.0 tsi lava blue

Post autor: Rafał »

WuWu pisze:
16 gru 2017, 23:03
normalnie aby zamknąć drzwi wcale nie musimy przykładać palca tylko np. zewnętrzną część dłoni. Z inną częścią ciała nie próbowałem :lol:

i jeszcze jedno, strumień ciepłej (?) wody w myjni automatycznej skierowany na klamkę otwiera i zamyka auto tak jakbyśmy robili to ręką ;)
dokładnie, a ja zastanawiałem się, czemu w trakcie mycia auta, co chwilę lusterka zamykają się i otwierają :)

Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Post autor: Malenstwo8 »

Tak jest we wszystkich systemach bezkluczykowych. Jeżeli sam myjesz auto, to możesz odłożyć kluczyki z dala od auta i będzie ok. Gorzej na myjni, ale ja dię przyzwyczaiłem 🙂

Awatar użytkownika
BikeBert
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI DSG

Post autor: BikeBert »

WuWu pisze:
16 gru 2017, 23:03
Ja na myjni zostawiam kluczyki (a rzaczej torbę, z której ich nigdy nie wyjmuję) i nie mam problemu z otwierającym / zamykającym się co chwila autem.
Kodiaq => Ateca
My other car is a Mountain Bike

ODPOWIEDZ