Co lepsze: nowa Skoda Kodiaq czy Range Rover Evoque 2011?

Dyskusje na temat Škody Kodiaq I generacji (2016-2024)
lighting
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI

Re: Co lepsze: nowa Skoda Kodiaq czy Range Rover Evoque 2011?

Post autor: lighting »

Szczerze mówiąc, nie jestem specem od samochodów ale ta niska cena musi brać się z jakiś konkretnych oszczędności. Zamierzając wozić jednak dzieci samochodem, wolałbym mieć wypadek (odpukać) Kodiakiem niż Dusterem.

DO developer

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Dual
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI DSG Style

Post autor: Dual »

Nie no o czym my mówimy. Daster nijak sie ma do ładownosci Kodiaqa, to nie te auta porównujemy. Z dasterem moge swpjego Teriosa porównac (napewno wygralby dzielnoscia w terenie), ze Skoda Yeti co najwyzej.
Klasa wielkosciowa Kodiaqa to > Q5, Tiguan, CRV czy Sportage.
Pozdrawiam
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style

Everred
Samochód: Skoda Kodiaq Style 2.0 TSI

Post autor: Everred »

Ale ja nie porównywałem duster do kodiaqa z intencją rozpoczęcia dyskusji na temat tego co jest lepsze, tylko aby przytoczyć przykład, że na każdym szczeblu klasy samochodów jest ten sam dylemat - topowa wersja klasy X czy golas klasy X+1, tak właśnie widzę porównanie Skody Kodiaq do LR Disco Sport Pure, tak też widzę porównanie Kodiaq Active i Duster Blackshadow.

Everred
Samochód: Skoda Kodiaq Style 2.0 TSI

Post autor: Everred »

lighting pisze:
21 maja 2017, 13:28
Everred pisze:
21 maja 2017, 12:49
Jakbyśmy teraz zaglądnęli na forum Dacii Duster to tam to samo piszą o Kodiaqu, że można mieć prawie to samo za połowę kasy...
Póki co, nie ma Dustera 7 osobowego. Także nie dokładnie to samo.
W 2018 ma ponoć wyjść nowy Duster w tym i 7-miejscowy wariant, czy to prawda, ciężko stwierdzić na 100% są niby jakieś zdjęcia/koncepty ale pewnie trzeba jeszcze poczekać, nie zdziwiłoby mnie to, bo teraz większość marek chce mieć SUVa 7-miejscowego w gamie, Renault pod koniec roku wjeżdża z Coleosem.

Skorek
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 4x4 AUTOMAT

Post autor: Skorek »

Jeżeli miałbym wybierać między używanym autem, a nowym to nigdy nie wybrałbym używki. 6 letnie auto to jak dla mnie wielka zagadka.
Może być z najlepszych rąk, ale upływ czasu robi swoje. Podczas sprzedaży swojego 4 letniego Superba, na którego chuchałem i dmuchnałem wyszło też kilka rzeczy do naprawy co pokazało mi, że mimo wielkiej dbałości i tak zawsze coś wyjdzie. A części do takiego RR do tanich nie należą...

ODPOWIEDZ