Pierwsza wymiana oleju ...
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Re: Pierwsza wymiana oleju ...
U mnie poziom oleju po 11k jest ciągle na górnym poziomie.
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
-
kamilR
- Samochód: Hyundai Tucson 1.7crdi '15,Koleos 2.0dci 4x4 '17
Chcialem sie z wami podzielic tym jak nas ,,dymają,, serwisy.
otóż:
od 7:50
Facet wymienia olej, w w zasadzie nowym MB C63AMG... koszt wymiany oleju plus filtry 150 dolarów!!!! i narzeka że to jego najdroższa wymiana oleju!!!
WTF!!!!
ja w BMW za wymianę oleju w aucie plus filtry płaciłem około 2800 PLN brutto za auta i to 2.0 diesel czy 3.0 benzyna co uważałem za drożyznę, ale w standardowym aucie typu Kodia czy Koleos koszt wymiany oleju plus filtry to ok. 900-1000 PLN w zwykłych jednostkach czy to 1,4 tsi , czy 2.0 dci i nam się wydaję że to niedużo.
Facet za MB c63 AMG(silnik bodajże 5 litrów) płaci za wymianę wraz z filtrami 150 dolców czyli około 600 pln(w USA w ichniejszym ASO) i narzeka że to drogo... Ja nie wiem o co kurwa chodzi- dodatkowo dochodzi fakt że takie c63amg jak i większość aut na rynku USA jest SPORO tańsza(30-40-50% taniej niż u nas).
otóż:
od 7:50
Facet wymienia olej, w w zasadzie nowym MB C63AMG... koszt wymiany oleju plus filtry 150 dolarów!!!! i narzeka że to jego najdroższa wymiana oleju!!!
WTF!!!!
ja w BMW za wymianę oleju w aucie plus filtry płaciłem około 2800 PLN brutto za auta i to 2.0 diesel czy 3.0 benzyna co uważałem za drożyznę, ale w standardowym aucie typu Kodia czy Koleos koszt wymiany oleju plus filtry to ok. 900-1000 PLN w zwykłych jednostkach czy to 1,4 tsi , czy 2.0 dci i nam się wydaję że to niedużo.
Facet za MB c63 AMG(silnik bodajże 5 litrów) płaci za wymianę wraz z filtrami 150 dolców czyli około 600 pln(w USA w ichniejszym ASO) i narzeka że to drogo... Ja nie wiem o co kurwa chodzi- dodatkowo dochodzi fakt że takie c63amg jak i większość aut na rynku USA jest SPORO tańsza(30-40-50% taniej niż u nas).
Ostatnio zmieniony 26 paź 2017, 10:33 przez kamilR, łącznie zmieniany 1 raz.
-
envies
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI Style/Business Grey/Crater
Jak piszesz, to możesz zawsze skasować przekleństwo, a przepraszać to można jak się podczas rozmowy wymsknie.
Cała europa płaci drogo za serwisy, bo na to pozwalamy. Benzyne też mamy droższą, hameryki nie odkryto
Cała europa płaci drogo za serwisy, bo na to pozwalamy. Benzyne też mamy droższą, hameryki nie odkryto
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Trzy razy ten sam post? Nie przesadzasz trochę?
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
W obu przypadkach porównujesz 5w30. Ja pytam o 0w20 czyli taki, jakim oryginalnie jest zalany silnik 2.0 tsi.Skorek pisze: ↑25 paź 2017, 16:59
profesjonalny hosting
Jeden produkt ogólniedostepny, a drugi dedykowany do serwisów i sprzedawany w dużych beczkach i jedynkach za to za cenę 2-3 a nawet czterokrotnie wyższa. Proszę porównajcie parametry i dopuszczenia znajdując pięć różnic potwierdzających jak to ktoś napisał jego „lepszość”... nie znajdziecie bo jedyną jest cena wywalona w kosmos
Zapraszam na mojego bloga ogrodniczego: www.rosnij.pl
-
janoush
- Samochód: Kodiaq Style 2.0TSI, Astra J 1.6
A ja zapytam inaczej.
Załóżmy, że kupuję olej 0w20 - to jakiej firmy ?
Na pewno musi mieć certyfikat VW, tak ? a dalej ?
Nie znam się na olejach, a firm teraz jest mnóstwo.
Załóżmy, że kupuję olej 0w20 - to jakiej firmy ?
Na pewno musi mieć certyfikat VW, tak ? a dalej ?
Nie znam się na olejach, a firm teraz jest mnóstwo.
janoush
-
Rafał
- Samochód: 2.0 tsi lava blue
w sumie o co cały szum?? - przez pierwsze 4 lata lub do 60 kkm wymiana oleju jest w ramach pakietu serwisowego.
dla 2.0 tsi co 15kkm lub rok.
dla 2.0 tsi co 15kkm lub rok.
Co 30 k i w tym właśnie problem. Co do firmy to ten, który zamówiłem to Castrol
Zapraszam na mojego bloga ogrodniczego: www.rosnij.pl
Z Skoda Connect, z informacji od Sprzedawcy. Hmm, ciekawe... Ktoś już próbował wymienić olej po 15 tys. km w ramach pakietu?