W co warto doposażyć Kodiaq , a co można pominąć ?

Dyskusje na temat Škody Kodiaq I generacji (2016-2024)
darekj
Samochód: Skoda Kodiaq 1.4TSI DSG 4x2 7os. Style

Re: W co warto doposażyć Kodiaq , a co można pominąć ?

Post autor: darekj »

Tak jest w instrukcji

Obrazek

Obrazek

free image hosting

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Skorek
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 4x4 AUTOMAT

Post autor: Skorek »

No to nie ma problemu

Awatar użytkownika
Jarek104
Samochód: E39 528i

Post autor: Jarek104 »

fonus pisze:
03 kwie 2017, 9:41
Inne pytanie: Auto alarm z funkcją safe. To jest w Style dodane przy wyborze bezkluczykowej obsługi samochodu za 1600. W standardzie dla Style jest bezkluczykowa obsługa. Zatem za 1600 mamy tylko alarm z funkcją safe. Czy dobrze myślę? Jeśli tak to bez wyboru tej opcji w standardzie nie ma żadnego alarmu? Czytałem że jest immobiliser. Co więc dostajemy w aucie co ma pełnić funkcje zabezpieczające przed kradzieżą (taką amatorską kradzieżą ma się rozumieć ) i jak to działa?
tak, to am alarm. W standardzie go nie ma, jest tylko immo. Jak w każdym innym aucie.

lighting
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: lighting »

fonus pisze:
03 kwie 2017, 9:41
Inne pytanie: Auto alarm z funkcją safe. To jest w Style dodane przy wyborze bezkluczykowej obsługi samochodu za 1600. W standardzie dla Style jest bezkluczykowa obsługa. Zatem za 1600 mamy tylko alarm z funkcją safe. Czy dobrze myślę? Jeśli tak to bez wyboru tej opcji w standardzie nie ma żadnego alarmu? Czytałem że jest immobiliser. Co więc dostajemy w aucie co ma pełnić funkcje zabezpieczające przed kradzieżą (taką amatorską kradzieżą ma się rozumieć ) i jak to działa?
Nie do końca tak jest. Alarm z funkcją SAFE nie jest w standardzie w wersji Style. W standardzie jest KESSY Full. Do Alarmu trzeba dopłacić 1200 złotych. I szczerze mówiąc, wolałbym wybrać nie-fabryczne rozwiązanie jako alarm.
DO developer

rafix
Samochód: Skoda Yeti 1.4 TSI

Post autor: rafix »

Czy ktoś wie czy oświetlenie paskami ledowymi drzwi to standard w wersji syle czy może trzeba zamówić (Pakiet wewnętrznego oświetlenia LED: oświetlenie Ambiente (dla wersji Ambition z dekorem Soulage Brushed, dla wersji Style z dekorem Zebra Flow Black Emboss), oświetlenie lusterka w osłonie przeciwsłonecznej w technologii LED, dwie lampki do czytania w technologii LED) za 750 zł ?

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

Trzeba zamówić, 750 zł.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

Skorek

W ciągu tego weekendu przejechałem około 500 km Kodiaq. Testowałem przez cały czas aktywny tempomat i powiem, że bardzo mi się to podoba. Trzeba trochę uważać gdyż nawet rowerzystów jest w stanie wychwycić i zwalniać.
Delikatny przejazd na drugi pas i tempomat bez problemu prowadzi auto dalej z zadaną prędkością. Trochę bardziej skomplikowana sprawa jest z jazda po rondzie gdyż jadąc za poprzedzającym pojazdem tempomat na rondzie traci z radaru auto i zaczyna przyspieszać kiedy ustawiona jest wyższa prędkość. Miałem też sytuacje awaryjna bo jadące przede mną auto nagle wyhamowało skręcając w bok. Wtedy tempomat mocno zaczął zwalniać i dodatkowo rozległ się piszczącym dźwięk i komunikat hamuj. Tak wiec dodatkowe wsparcie dla kierowcy. Bardzo polecam ten system.

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

Zawsze kierowca jest odpowiedzialny :)

Wydaje mi się, że jest to bardziej system do jazdy na autostradach albo w korkach. Tak do codziennej jazdy po (niezakorkowanym) mieście to chyba jeszcze za wcześnie (to nie Tesla).
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

Skorek

root pisze:
09 kwie 2017, 21:21
Zawsze kierowca jest odpowiedzialny :)

Wydaje mi się, że jest to bardziej system do jazdy na autostradach albo w korkach. Tak do codziennej jazdy po (niezakorkowanym) mieście to chyba jeszcze za wcześnie (to nie Tesla).
100 % racji

Awatar użytkownika
dawajrapa
Samochód: Kodiaq TSI

Post autor: dawajrapa »

Skorek pisze:
09 kwie 2017, 21:00
Trochę bardziej skomplikowana sprawa jest z jazda po rondzie gdyż jadąc za poprzedzającym pojazdem tempomat na rondzie traci z radaru auto i zaczyna przyspieszać kiedy ustawiona jest wyższa prędkość.
jazda po rondzie z tempomatem- musze przyznac Skorek, ze to bardzo ciekawy pomysl.... ;)

nie pisze tego z przekasem, ale na codzien jezdze w miescie, w ktorym jest naprawde baaaardzo wiele rond (tych 2 i 3-pasmowych tez), i jezdzac od jakis 9 lat autami z tempomatem, nigdy mi sie jeszcze nie zdarzylo wjechac z wlaczonym tempomatem na rondo... no ale moze najwyzsza pora sprobowac ;)

ODPOWIEDZ