Awaria Tempomatu ACC / travel assist

Awatar użytkownika
Kluczyk74
Samochód: Skoda Kodiaq II Selection 2.0 TDI 193KM 4x4

Re: Awaria Tempomatu ACC / travel assist

Post autor: Kluczyk74 »

Też dostałem komunikat...pomimo, że nie mam awarii. Od początku działa prawidłowo...obawiam się, że jak wymienią to dopiero będzie awaria...produkcję miałem w listopadzie..

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

JS91
Samochód: Skoda Kodiaq II 1,5 TSI mHEV

Post autor: JS91 »

Do mnie dzwonili z ASO i zapraszali na wymianę manetki. Rzecz w tym, że auto mam pół roku i problemów z ACC nie miałem (poza wysypaniem się Travel Assist raz na ruski rok i powrotem do normalności po minucie), więc jakoś nie mam ochoty tracić czasu na wycieczkę do serwisu. Powiedzieli mi, że mogą wymienić manetkę przy okazji przeglądu, tylko że ten wymagany wypadnie mi za 1.5 roku :mrgreen: W grudniu podjadę na wymianę oleju, to może wtedy zdecyduję się na na grzebanie przy manetce.

mjoniec
Samochód: Kodiaq II, 2.0 TDI

Post autor: mjoniec »

Kluczyk74 pisze:
09 cze 2025, 21:30
Też dostałem komunikat...pomimo, że nie mam awarii. Od początku działa prawidłowo...obawiam się, że jak wymienią to dopiero będzie awaria...produkcję miałem w listopadzie..
Mam dokładnie tak samo. Jest komunikat ale problemów z AAC nie miałem. Auto z listopada 2024.
Mam też trochę opór przed tym żeby grzebać w tym co nie zepsute.
W najbliższym pół roku nie przewiduje wizyty w serwisie.
Zastanawiam się czy takie akcje serwisowe mają datę ważności?
Np. czy jak za pół roku pojadę wymienić olej to wymiana manetki będzie jeszcze możliwa?

Awatar użytkownika
itepe
Samochód: Kodiaq II 1.5 TSI mHEV

Post autor: itepe »

JS91 pisze:
10 cze 2025, 7:04
Do mnie dzwonili z ASO i zapraszali na wymianę manetki. Rzecz w tym, że auto mam pół roku i problemów z ACC nie miałem (poza wysypaniem się Travel Assist raz na ruski rok i powrotem do normalności po minucie), więc jakoś nie mam ochoty tracić czasu na wycieczkę do serwisu. Powiedzieli mi, że mogą wymienić manetkę przy okazji przeglądu, tylko że ten wymagany wypadnie mi za 1.5 roku :mrgreen: W grudniu podjadę na wymianę oleju, to może wtedy zdecyduję się na na grzebanie przy manetce.
Jesli masz wyczuwalny klik przycisku SET na manetce tempomatu to chyba nie ma co ruszać. Ale jeśli nie, to ja bym wymienił. Wymieniają cały zespół przełączników (kierunkowskazy i tempomat), zajmuje to jakieś 30-45 minut.
Przy okazji okazało się, że przy mroźnej nocy ok. -10 st C przełącznik wycieraczki tylnej (ten górny) zachowywał sie tak, jakby był zepsuty - zaczął być całkowicie luźny, nie można było ustawić żadnej pozycji. Po wymianie, choc już takiego mrozu nie doświadczyłem, problem też zniknął.
Kris

Awatar użytkownika
maq
Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23

Post autor: maq »

A ja bym raczej wymienił w ramach akcji. Diabli wiedzą. Może te z pierwszych produkcji mają wadę, która wyjdzie po kilku latach? Zalecają, to brać.

Awatar użytkownika
itepe
Samochód: Kodiaq II 1.5 TSI mHEV

Post autor: itepe »

maq, przy okazji wizyty z szarpnięciami i tak wymienili manetkę, bo mają obowiązek to zrobić
Różnicy żadnej nie widzę, działa tak samo dobrze, jak ta wymieniona na gwarancji

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Kris

ODPOWIEDZ