Kieszenie drzwi tylnych - wyłożenie materiałem

Dyskusje na temat Škody Kodiaq II generacji (2024-)
Awatar użytkownika
maq
Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23

Re: Kieszenie drzwi tylnych - wyłożenie materiałem

Post autor: maq »

No tak, jak wczoraj o tym napisałem, to dzisiaj rano po wyjechaniu na S8 sobie o tym przypomniałem i pomacałem ręka w przednich i tylnych drzwiach. Faktycznie jest wyłożone materiałem. Człowiek nie wiem co ma

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Piotr1982
Samochód: Kodiaq II RS 2.0TSI

Post autor: Piotr1982 »

maq pisze:
10 lis 2025, 20:59
No tak, jak wczoraj o tym napisałem, to dzisiaj rano po wyjechaniu na S8 sobie o tym przypomniałem i pomacałem ręka w przednich i tylnych drzwiach. Faktycznie jest wyłożone materiałem. Człowiek nie wiem co ma Obrazek
Rozumiem, że masz 1? W Kodiaq 2 (przynajmniej w RS), tylne drzwi to goły plastik w kieszeniach. Koszty?:). Mam pakiet rodzinny, więc może świadomie nie wyłożyli? Ciekawe czy w innych 2 też "goło" z tyłu.

Awatar użytkownika
maq

Mam L&K, pierwszą generację po liftingu. Kieszenie mają wykładzinę. Tyl i przód.

Piotr1982

maq pisze:
10 lis 2025, 22:14
Mam L&K, pierwszą generację po liftingu. Kieszenie mają wykładzinę. Tyl i przód.
No tak, ma to sens, dzięki za odpowiedź.
W innym wątku, bodajże "mniej za więcej" sporo jest tematów o okrojeniu drugiej wersji.
PS. L&K 2 już debiutuje w UK. Ciekawe, czy będzie też u nas.

Awatar użytkownika
itepe
Samochód: Kodiaq II 1.5 TSI mHEV

Post autor: itepe »

Piotr1982 pisze:
10 lis 2025, 21:19
maq pisze:
10 lis 2025, 20:59
No tak, jak wczoraj o tym napisałem, to dzisiaj rano po wyjechaniu na S8 sobie o tym przypomniałem i pomacałem ręka w przednich i tylnych drzwiach. Faktycznie jest wyłożone materiałem. Człowiek nie wiem co ma Obrazek
Rozumiem, że masz 1? W Kodiaq 2 (przynajmniej w RS), tylne drzwi to goły plastik w kieszeniach. Koszty?:). Mam pakiet rodzinny, więc może świadomie nie wyłożyli? Ciekawe czy w innych 2 też "goło" z tyłu.
Też mam pakiet rodzinny, ale wyłożenia brak. Sądzę, ze to jednak koszty grają rolę, choć, jak pisałem wcześniej, u mnie to zaleta nie wada ;P
Kris

Awatar użytkownika
maq

Piotr1982 pisze: PS. L&K 2 już debiutuje w UK. Ciekawe, czy będzie też u nas.
Właśnie obejrzałem materiał Hindusa na YT. Słupki D ma srebrne. Porażka Obrazek

Awatar użytkownika
itepe

Jak odbierałem miśka w salonie, to powiedziałem, ze te srebrne wstawki psują linię okien. Pan Daniel powiedział, ze też tak uważa, ale to łatwo zmienić. I tak zrobiłem.
Teraz mam czarne w połysku, więc tworzy pełną linię okien i pasuje do czarnego spoilera na pokrywie bagażnika. I to mi się wydaje spójne wizualnie.
A dziś sobota, nie jest bardzo zimno, przymierzę się do kolejnych wyzwań, o czym na pewno napiszę na forum :)
Kris

Piotr1982

itepe pisze:
15 lis 2025, 7:23
Jak odbierałem miśka w salonie, to powiedziałem, ze te srebrne wstawki psują linię okien. Pan Daniel powiedział, ze też tak uważa, ale to łatwo zmienić. I tak zrobiłem.
Teraz mam czarne w połysku, więc tworzy pełną linię okien i pasuje do czarnego spoilera na pokrywie bagażnika. I to mi się wydaje spójne wizualnie.
A dziś sobota, nie jest bardzo zimno, przymierzę się do kolejnych wyzwań, o czym na pewno napiszę na forum :)
Powodzenia i koniecznie daj znać!
W L&K te srebrne wstawki o których mowa są podobno w innym, szlachetniejszym odcieniu, więc chyba inne niż w Selection. Pożyjemy zobaczymy:)

Awatar użytkownika
itepe

Tak, występują również jako czarny satynowe. Mnie się lepiej to "klei" z połyskiem spoilera na pokrywie, stąd moja decyzja.
Poszukaj moich postów, znajdziesz zdjęcia jak to wygląda przed i po zmianie :)
Kris

Piotr1982

No to jeśli w L&K ma być to samo co w Selection jeski chodzi o ten wlupek to faktycznie słabo.
Widziałem Twój post. Wygląda dużo lepiej. Może pomyśl o zmienie/oklejeniu relingów też.

ODPOWIEDZ