SHOUTBOX (beta)

Prośby do administratorów i moderatorów oraz inne sprawy forum
Awatar użytkownika
maq
Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23

SHOUTBOX (beta)

Post autor: maq »

Jak taki czysty samochód i ładny, to „ona”. Kiedy upieprzony po klamki, wtedy misiek :)
W domu nie używamy nazw modeli samochodów. Tylko Amarok był określany z imienia, czasami też Mondeo. Jedziemy Skodą, albo Toyotą. Kodiaq, to i w wymowie jakiś taki powalony jest, jeżeli odmieniać przez przypadki.
A swoją drogą, to jest niekonsekwencja. Skoda Kodiaq, to jak dać kobiecie na imię Zenek.
Nie ma sensu zasłaniać rejestracji, chyba że będzie się stało przednimi kołami w Morskim Oku.
Drugiej takiej, z CB, nie widziałem, ale pewnie na Kujawach by się kilka znalazło. W Piasecznie tylko jedna L&K w kolorze mojej jeździ, nie ma szkła na dachu, blachy mazowieckie.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Re: SHOUTBOX (beta)

Post autor: Malenstwo8 »

WaC pisze:
25 lip 2026, 15:32
Tego Ci życzę!
Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć 🙂

Awatar użytkownika
WaC
Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7

Post autor: WaC »

Nic dodać i ująć nie mogę z bezpośrednio powyższych tekstów, więc tylko wspomnienia:
Obrazek

Obrazek
E-lekcję, nie erekcję.
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.

Awatar użytkownika
maq

Policzyłem i jedno masz otwarte raptem

Awatar użytkownika
WaC

Tak, zgadza się to tylko inscenizacja. Jednorazowo staram się nie więcej niż sześć.

Awatar użytkownika
maq

SHOUTBOX (beta)

Pojeździłem trochę po Mazurach w trybie sport. Dróg już tu sporo z równą nawierzchnią i samochód nie podskakuje na dziurach :)
Fajnie to się trzyma drogi z utwardzonymi amortyzatorami i pięknie reaguje na gaz. Taki drugi samochodzik jest :)
Do tego auto porządnie przegonione do Stegny i z powrotem, a zużycie paliwa poniżej 9 l/100 km. Wyprzedzone niemal wszystko po drodze.

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

I kierownica sztywna...
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

Awatar użytkownika
maq

SHOUTBOX (beta)

Tak, jest o wiele sztywniej i dwie ręce na kierownicy mają przy tym duże uzasadnienie. Na krętych i wąskich drogach można jechać szybko, i bardzo zwinnie, głównie dzięki DCC. Auto zadziera nosa. A przecież z zaledwie dwulitrowym dieslem pod maską.
Dzisiaj powrót do domu. Bawiłem się trybami jazdy w zależności od mazurskich zakrętasów. Fajnie. Wcześniej nie zarejstrowałem w głowie, że skrzynia w opcji sport tak korzystnie zmienia charakterystykę napędu. Pewnie dlatego, że sprawdzałem przy ruszaniu spod świateł i na autostradzie, gdzie wkręcanie na obroty nie daje większej efektywności. Za to na trasie z Rynu do Łomży z misia zrobił się lampart. O wiele sprawniej się wyprzedza. Prawie Obrazek jak Amarokiem 3.0 V6, 550 Nm. Po kilka samochodów na raz. Chociaż sporo jednak brakuje. Nawet trzystudwudziestokonne XC 90 T6 za bardzo mi nie odjeżdżało. Pewnie on cisnął na trójce, a ja na czwartym i piątym biegu. Miał swoje koniki dopiero przy 5700 obrotów na minutę, kiedy się robi głośno w kabinie. Do tej pory skrzynia na S była dla mnie właściwie jednoznaczna tylko z większym zużyciem paliwa, ale auto spaliło niemal tyle samo, co w tamtą stronę z ustawieniem D. Dychę z rowerami na dachu ;)
Jutro na myjnię i czekamy na kolejną przygodę Obrazek

Awatar użytkownika
WaC

Żeby nie było, że mnie nie ma! Umyłeś go?

Awatar użytkownika
maq

I odkurzyłem

ODPOWIEDZ