Salony nie mają najmniejszego wpływu na terminy, niestety... Chciałbym aby było inaczej, bo wiele by to uprościło. Rozumiem oburzenie klienta z powodu zmian terminów, sam też denerwuję się, gdy klient dostaje sprzeczne informacje, lub niedogodne. Zawsze powtarzam, że sprzedawanie samochodów to tylko efekt mojej pracy, a nie główny cel. Moim celem jest zadbanie o to, by klient otrzymał dokładnie taki samochód, jaki jest mu potrzebny lub jaki chce mieć. Po to aby był zadowolony, w pełni usatysfakcjonowany.
Wracając do Kodiaq'a... Samochód jest po prostu dostępny od ręki. Skoda narzuca politykę handlową i jeśli chcę sprzedać samochód, muszę się jej trzymać, Skoda ustala cennik i zasady jego zastosowania. Ja mogę działać na marży dealera

Z marży dealera jestem w stanie wyrównać cenę z przed podwyżki, a nawet trochę więcej. Jeśli ktoś jest faktycznie zainteresowany samochodem zapraszam, przede wszystkim do rozmowy.
Każdy dealer Wam to powie... A może nawet oleje temat i nie pokusi się o wytłumaczenie sprawy. Jeśli poczułeś się nieposzanowany, moim wpisem i zmianą ceny - która jakby nie było wynika z mojego błędu, wybacz. Nie to było celem wpisu i jeśli chcesz, mogę Ci to zrekompensować.
Skorek pisze: ↑26 maja 2017, 11:50
Masz 100% racji Rafał. Też tak uważam. Widzę, że do naszego forum przypinają się salony, które z uwagi na brak "towaru" chcą tu łatwo i szybko zarobić...
Jeśli nie chcecie, nie muszę wrzucać tutaj samochodów dostępnych od ręki. Nie muszę wystawiać ogłoszeń

Natomiast zawsze, jeśli będziecie mieć jakieś pytanie dotyczące samochodów marki Skoda, służę pomocą.