Kodiak widmo ktorego nie ma

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Kris
Samochód: BMW e39 M5, Kodiaq 2.0TSI 4x4 DSG,

Kodiak widmo ktorego nie ma

Post autor: Kris »

Przejzalem forum i nie rzucil mi sie w oczy podobny temat, rak wiec od poczatku...

W czerwcu zamowilem Kodiaqa u jednego z dealerow (narazie nie bede podawal nazwy gdyz sprawa jest w toku) czekalem az ruszy sprzedaz MY2019 tak wiec jak tylko dostalem cynk ze mozna zamawiac ruszylem do salonu z zamowieniem. Skonfigurowalismy wersje z silnikiem benzynowym 1,5TSI 150KM 4x4 i manualna skrzynia biegow dobralismy dodatki itd. Podposalismy zamowienie wplacilem zaliczke i czekamy ... auto przewidywane na Wrzesien, nie ma tragedi czekamy... Druga polowa lipca, do terminu odbioru coraz blizej a tu wiadomosc z salonu: 'Otrzymaliśmy kombinatorykę na rok modelowy 2019 i okazało się, że nie będzie w Kodiaqu wersji z silnikiem 1.5 TSI 150 KM z manualną skrzynią biegów i napędem 4x4. ' :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Dostalem propozycje kilku innych modeli oczywiscie z roznica cenowa itd...

Czy ktos spotkal sie z podobna sytuacja ?

Przeanalizowalem umowe, zamowienie i nie ma tam nic na temat takiej sytuacji... oczywiscie, macie jakies doswiadczenia z negcjowaniem tego typu akcji? Czy skoda jest raczej ugodowa firma i szuka polubowych rozwiazan takich sytuacji czy raczej sie napinaja?

Z gory dzieki za podpowiedzi.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
stingerA6
Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq

Re: Kodiak widmo ktorego nie ma

Post autor: stingerA6 »

Dziwne. Wydaje mi się że będzie 1.5 manual 4x4. Myszę to sprawdzić. Ja co prawda zamawiałem ośkę ale MY 2019
"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."

Kris

No raczej na pewno nie bedzie MY2019 1,5tsi manual 4x4 , zaproponowali mi tanszego 1,5tsi manual 2x4 albo drozsza wersje 1,5tsi dsg 4x4 opcjonalnie 2,0tdi 150km manual 4x4 w tej samej cenie jak wczesniej zamawiany 1,5tsi man 4x4

Awatar użytkownika
stingerA6

Poprzedni silnik 1.4 był w manualu 4x4
Sprawdzę i dam znać we wtorek

Kris

dokladnie, zgadza sie i w oparciu o to u dealera zamowilem my2019 1,5tsi ale niestety wyszlo jak wyszlo :(

Awatar użytkownika
stingerA6

We wtorek sprawdzę

janoush
Samochód: Kodiaq Style 2.0TSI, Astra J 1.6

Post autor: janoush »

Kris pisze:
21 lip 2018, 20:22

Przeanalizowalem umowe, zamowienie i nie ma tam nic na temat takiej sytuacji... oczywiscie, macie jakies doswiadczenia z negcjowaniem tego typu akcji? Czy skoda jest raczej ugodowa firma i szuka polubowych rozwiazan takich sytuacji czy raczej sie napinaja?

Z gory dzieki za podpowiedzi.
Skoda jako firma NIC Ci nie pomoże. Mój samochód dealer sprzedał komuś innemu, zamówił drugie w cenie z zeszłego roku oraz wynegocjowałem z Kierownikiem salonu gratisy w postaci akcesoriów (nie za darmo - zrezygnowałem z dożywotniego rabatu na części i robociznę) i co? I nic - dealer w rezultacie zmienił zdanie, a samochód przyjechał do mnie miesiąc później niż informowali. Składałem reklamacje na dealera w Skodzie - nic to nie dało.

Tak, że nie licz na pomoc importera. Kodiaki cały czas sprzedają się jak ciepłe bułki, więc pojedynczych klientów to mają w głębokim poważaniu. Tę ich całą opowieść o specjalnym traktowaniu klientów można sobie włożyć między książki.
janoush

Kris

janoush dzieki za info, zobaczymy jak to bedzie wygladalo w moim przypadku, na dniach ma sie sytuacja rozwinac, nie spodziewam sie fajerwerkow z ich strony ale kto wie...

Kris

Sprawa sie po części rozwiązała, konkretnie:
- 1,5tsi 150KM 4x4 manual - MY2019 - nie ma nie oferują i nie będzie
- zamówiony zamiast tego 2,0tsi 190KM 4x4 DSG - dealer poszedł w pewnym sensie na rękę, dorzucił troche rabatu, myśle ze wszyscy w pewnym stopniu zadowoleni, także teraz zostaje czekać 😉

Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Post autor: Malenstwo8 »

No i elegancko. DSG robi robotę, dobry wybór.

ODPOWIEDZ