Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Awatar użytkownika
robkio76
Samochód: Kodiaq 2.0TSI Style 4x4

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: robkio76 »

dzentelman pisze:
29 cze 2023, 12:57
Gotowiec rabaty do 2% z moich rozmów z salonami :)
Tez się trochę waham czy nie anulować obecnego zamówienia i zamówić tego nowego ale póki co za mało danych zeby podjąć decyzje :) głównie cena mnie ciekawi…
Obecna generacja ma dużo plusów - dobrze już sprawdzona i poprawiona jednak - ciężki temat.

U mnie zamówienie z kwietnia póki co cisza całkowita.
Co do nowej wersji kodiaqa to na pewno dołożą jakieś bajery, pewnie nowe materiały wykończeniowe, ulegnie zmianie wyposażenie wersji (pewnie dla niektórych na lepsze a dla niektórych na gorsze). Z przecieków widać że będzie tabletoza do sterowania niektórymi funkcjami (jak dla mnie mało akceptowalne)
Pewnie zostaną te same jednostki silnikowe plus dojdzie jakaś hybryda.
Na pewno cena będzie wyższa - o ile przekonamy się po ogłoszeniu cenników

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Tomasz P
Samochód: Kodiaq LK 4x4

Post autor: Tomasz P »

Ja zamówiłem 04.10.22 3 x Kodiaqi LK i dwa SuperB LK.
Nadal cisza lub no może po wakacjach.

Matis333
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI 4x4 L&K

Post autor: Matis333 »

Dzień dobry.

Mój pierwszy post, ale forum śledzę od kilku miesięcy.
Dziś otrzymałem informację z salonu o produkcji mojego zamówienia na początek sierpnia, odbiór w połowie.
Zamówienie z dnia 20.02.2023r.
Kodiaq 2.0 TSI L&K, wyposażenie wszystko oprócz: ogrzewania postojowego, foteli ergo, pakietu bezdroża i snu.
Jak nie będzie poślizgu to od zamówienia do odbioru będzie prawie pół roku.

Pozdrawiam.

lk7
Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 190KM 4x4

Post autor: lk7 »

robkio76 pisze:
29 cze 2023, 13:44
A ja właśnie dostałem (dosłownie przed 5minutami) informację od dealera że zaplanowana produkcja mojego kodiaqa jest na 36 tydzień czyli początek września. wydanie samochodu jak wszystko pójdzie ok to po 19 września. Zamówiony był 22 marca 2023 2.0tsi 4x4 Styl ze sporą ilością dodatków: pakiet komfort, cantona, panoram, ambiety, felgi trivag, pakiet komfortowego snu premium, grzane fotele (przód i tył), grzana szyba przednia, Pakiet Travel Assist High II, DCC, Hak, tapicerka eco, kolor szary niemetalizowany.
Sporo tych dodatków. Nie opłacało się bardziej wciąć L&K?

Awatar użytkownika
robkio76
Samochód: Kodiaq 2.0TSI Style 4x4

Post autor: robkio76 »

lk7 pisze:
29 cze 2023, 16:43
robkio76 pisze:
29 cze 2023, 13:44
A ja właśnie dostałem (dosłownie przed 5minutami) informację od dealera że zaplanowana produkcja mojego kodiaqa jest na 36 tydzień czyli początek września. wydanie samochodu jak wszystko pójdzie ok to po 19 września. Zamówiony był 22 marca 2023 2.0tsi 4x4 Styl ze sporą ilością dodatków: pakiet komfort, cantona, panoram, ambiety, felgi trivag, pakiet komfortowego snu premium, grzane fotele (przód i tył), grzana szyba przednia, Pakiet Travel Assist High II, DCC, Hak, tapicerka eco, kolor szary niemetalizowany.
Sporo tych dodatków. Nie opłacało się bardziej wciąć L&K?
Wyszło by trochę drożej bo L&K nie dostałbym takiego rabatu oraz cena wyjściowa byłaby wieksza (pewnie ok 9-10tyś). Fakt by było lepsze radio, tapicerk, fotele regulowane elektrycznie. Może przy następnej zamówię L&K

Lukasze38
Samochód: Kodiaq 2.0 Tsi

Post autor: Lukasze38 »

Pablo Grom pisze:
28 cze 2023, 22:59
Witam jak zamówiłem Kodiaqa końcem stycznia 2023r 2.0 TSI 4x4 L&K z dodatkami w tym hak to jest szansa, że do października się wyprodukuje? Wtedy kończy mi się leasing obecnego Kodiaqa....a obecnie nie ma jeszcze przewidywanej daty produkcji dopytywałem jakieś 2 tygodnie temu, wiem też że w lipcu jest przerwa wakacyjna i z 2 tygodnie produkcja stoi....(tak było przy poprzednich skodach...) Ktoś już ma wyznaczoną datę produkcji podobnego wyposażenia z tego roku?
Ja zamówiłem pod koniec stycznia 2.0 tsi 4x4 z wieloma dodatkami i mam date produkcji na połowe sierpnia

dzentelman
Samochód: SUPERB 2.0 TSI

Post autor: dzentelman »

Oo widać ruszył ten rok zamówień :) 22 marca i ze stycznia także niezłe :) ciekawe czy to pierwszy kwartał robią tylko czy zahacza o kwiecień hehe

mariu_sz
Samochód: Octavia 2FL Combi 1.8TSI Elegance

Post autor: mariu_sz »

Fajnie macie, u mnie niestety nadal cisza, zamówienie z 4 listopada 2022 roku. Coś czuję, że ogrzewanie postojowe może mi przeciągać datę produkcji.

Pietia_GD
Samochód: Astra

Post autor: Pietia_GD »

Moje zamówienie - ostatni tydzień marca 2023.
Kodiaq RS z dodatkami. Na ten moment cisza...

budzik_p
Samochód: Kodiaq L&K.. będzie

Post autor: budzik_p »

Mnie trochę niepokoi brak wiadomości dot. miśka, więc rozejrzałem się za alternatywą. Kia sorento za chwilę będzie miała FL, wobec czego można znaleźć całkiem dobre ceny na ten rocznik i to stojące na placu.
Są droższe niż skoda, ale również sporo większe -dzisiaj się przejechałem i jestem pod wrażeniem. Nadal bardziej przekonuje mnie misiek, bo jakoś mi się bardziej zrywny wydaje, ale jeśli będą mi chcieli podnieść cenę przy odbiorze to jest to bardzo fajna alternatywa.

ODPOWIEDZ