Czas oczekiwania na Kodiaqa
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Czy było gdzieś napisane ile czasu trwa cykl produkcyjny Kodiaq'a: od pierwszego elementu do ostatniej zaślepki?
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
Ten canton jest jak standardowe naglosnienie w mercedesie, wiec naprawde warto, ja strasznie cierpię i codziennie płacze po kontach że tego cantona nie ma. Chyba przed sprzedażą superba wykręcę wzmacniacz i ta tubę z tylu
WaC: cos mi sie wydaje ze 8-10 dni ale glowy nie dam
Witam. Do tej pory tylko obserwowałem temat, ale jak już coś więcej wiem to chcę się podzielić. Dzisiaj dostałem informację, że jeśli nic się nie wydarzy w międzyczasie to mój Kodiaq(zamówiony pod koniec września) trafi do produkcji pod koniec stycznia i prawdopodobnie w połowie lutego będzie do odbioru.
Godzinę temu zadzwonił handlowiec z Pl*chty z informacją, że mój Kodiaq dostał termin na 9 tydzień. 
Oczywiście nie możemy wiązać się z tym terminem.
Auto może jeszcze poleżakować 2 tygodnie w fabryce i nie powinno wylądować na lotnisku.
Jednocześnie poinformował, że zmiana ze Sportline na LK wiąże się z wypadnięciem z kolejki.
Więc wg handlowca odbiór z początkiem kwietnia - czyli ciąża licząc od dnia zamówienia
Ma dla mnie sprawdzić co jest w miejscu Cantona w bagażniku.
Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka

Oczywiście nie możemy wiązać się z tym terminem.
Auto może jeszcze poleżakować 2 tygodnie w fabryce i nie powinno wylądować na lotnisku.
Jednocześnie poinformował, że zmiana ze Sportline na LK wiąże się z wypadnięciem z kolejki.
Więc wg handlowca odbiór z początkiem kwietnia - czyli ciąża licząc od dnia zamówienia
Ma dla mnie sprawdzić co jest w miejscu Cantona w bagażniku.
Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka
longmanpl -> Mój handlowiec też twierdził że się nie da utrzymać ceny L&K, że nie wiadomo co z terminem (tylko ja nie miałem przypisanego tygodnia). Po rozmowie pracownika z kierownikiem (z własnej woli, ja się pogodziłem że będzie Style i nie ingerowałem już), napisali do centrali i po potwierdzeniu (chyba na piśmie), że mogą tak zrobić zmienili mi na L&K 
To ja też się pochwalę, czytałem dzisiaj odpowiedzi, że ludzie dostają terminu lub że auto już wyprodukowane, więc jak zadzwonił do mnie handlowiec koło 16, to już się ucieszyłem, że i u mnie coś do przodu idzie.
Tymczasem on mnie pyta czy mam jakieś wieści w sprawie auta, bo pisałem na własną rękę z BOK Skody. No niestety nie mam info ani z salonu ani od importera. Jutro mam jazdę testową innym samochodem, więc już się chyba mój wybór krystalizuje.
Pytałem go też ile trwa produkcja auta, to powiedział że około 2 tygodni maksymalnie całość powinna trwać, jeżeli wszystkie komponenty są dostępne. Tutaj mowa o produkcji i o jakichś testach jakościowych.
Tymczasem on mnie pyta czy mam jakieś wieści w sprawie auta, bo pisałem na własną rękę z BOK Skody. No niestety nie mam info ani z salonu ani od importera. Jutro mam jazdę testową innym samochodem, więc już się chyba mój wybór krystalizuje.
Pytałem go też ile trwa produkcja auta, to powiedział że około 2 tygodni maksymalnie całość powinna trwać, jeżeli wszystkie komponenty są dostępne. Tutaj mowa o produkcji i o jakichś testach jakościowych.
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Wydawało mi się, że 8-10 dni to długo, nie wziąłem jednak pod uwagę kontroli na testach...
Już myślałem, że za 2 tygodnie będzie...
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
Ja zamawiałem w sierpniu L&K, dziś dostałem wiadomość od dealera, że auto jedzie do niego. Jak to możliwe jak inni tutaj zamawiali wcześniej, a terminy produkcji mają za parę tygodni?!?
Handlowiec mi mówił, że plan produkcji był taki, że najpierw kończą te rozpoczęte a potem dalsza produkcja.
Jeżeli te wstrzymane we wrześniu są już wyprodukowane, to może jakoś do końca tygodnia coś się zmieni u mnie. Chociaż martwi mnie ten brak nadziei u mojego sprzedawcy. Ja jeszcze po cichu liczę, że może coś w tym lub kolejnym tygodniu się zmieni.
Jeżeli te wstrzymane we wrześniu są już wyprodukowane, to może jakoś do końca tygodnia coś się zmieni u mnie. Chociaż martwi mnie ten brak nadziei u mojego sprzedawcy. Ja jeszcze po cichu liczę, że może coś w tym lub kolejnym tygodniu się zmieni.