Chcę kupić Kodiaqa i mam trochę pytań do użytkowników :)
-
Malenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
Re: Chcę kupić Kodiaqa i mam trochę pytań do użytkowników :)
W cenniku są babole. Mnie mój diler powiedział, że mirror jest w standardzie w style tak samo jak smartlink +. Być może już jutro będzie mi to dane sprawdzić.
Trochę się pogubiłam więc mam nadzieję, że salon ostatecznie rozwieje wątpliwości czy Mirrorlink już mamy czy trzeba go dodać osobno.
Mam pytanie o wspomniany MirrorLink jaką daje dodatkową funkcjonalność systemu bo zastanawiam się czy go dobierać.
-
Marcin
- Samochód: WRX STI 04'; Corolla TS 02', Scala 19'
Mirrorlink w cenniku jest rozszerzeniem do aplikacji Skoda Command. Standardowo, każdy Kodiaq z Bolero i wzwyż posiada zwykły protokół Mirror Link
Planujesz zakup samochodu?
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.
-
Malenstwo8
Zgadza się. Ja mam mirrora, ale po podłączeniu kabelka i tak odpala apple car 
- michalmiko
- Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm
Kupujesz poduszki tylne boczne. W takim razie ja bym dorzucił pakiet śpiocha. Chyba że dzieci w fotelikach i nie dorosną do wysokości rozkładanych zagłówków przed wymianą auta. Wtedy ewentualnie zamiast całego pakietu śpiocha, same siatki w tylne okna. W słoneczne same przyciemniane szyby są za jasne.
-
Malenstwo8
Zgadza się. Roletki obowiązkowe. Masz i ciemne szyby wtedy i osłonę słoneczną. Same szyby to za mało.
Oferta bardzo przyzwoita moim zdaniem.
Oferta bardzo przyzwoita moim zdaniem.
- michalmiko
- Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm
Dzieci mają 1,5 i 4 lata. Samochód chciałem na jakieś 8-10 lat. Myślałem nad tymi pakietami, ale z pakietu śpiocha nie będziemy korzystać 
Fakt szyby są słabo przyciemnione. Lubię mocno przyciemniane szyby, więc raczej zrobię bezinwazyjne przyciemnianie, albo kupię takie nakładane zasłonki dedykowane do Kodiaqa na cały tył, za około 350zł. W pakiecie z roletkami są elektrycznie blokowane drzwi tylne, ale jak nie ma tego pakietu, to rozumiem, że można to zrobić ręcznie, przełącznikiem w drzwiach, żeby otwierały się tylko od zewnątrz? Jest blokada szyb tylnych?
Zastanawiałem się jeszcze nad:
Stoliki w oparciach
Osłoną podwozia (standardowo silnik nie jest osłonięty?
)
DCC
Panoramiczny dach - żona mówi, że nie będziemy z tego korzystać, ja boję się że starsza córka będzie się złościć, żeby odsłaniać, a np. będzie mocne słońce i tylko będą nerwy
Nie chcę za bardzo już dokładać, bo cena już i tak dawno przekroczyła budżet, a raty będą się długo spłacać. Choć z drugiej strony przy tej cenie 5 tysięcy w jedną czy drugą nie zrobi dużej różnicy
Fakt szyby są słabo przyciemnione. Lubię mocno przyciemniane szyby, więc raczej zrobię bezinwazyjne przyciemnianie, albo kupię takie nakładane zasłonki dedykowane do Kodiaqa na cały tył, za około 350zł. W pakiecie z roletkami są elektrycznie blokowane drzwi tylne, ale jak nie ma tego pakietu, to rozumiem, że można to zrobić ręcznie, przełącznikiem w drzwiach, żeby otwierały się tylko od zewnątrz? Jest blokada szyb tylnych?
Zastanawiałem się jeszcze nad:
Stoliki w oparciach
Osłoną podwozia (standardowo silnik nie jest osłonięty?
DCC
Panoramiczny dach - żona mówi, że nie będziemy z tego korzystać, ja boję się że starsza córka będzie się złościć, żeby odsłaniać, a np. będzie mocne słońce i tylko będą nerwy
Nie chcę za bardzo już dokładać, bo cena już i tak dawno przekroczyła budżet, a raty będą się długo spłacać. Choć z drugiej strony przy tej cenie 5 tysięcy w jedną czy drugą nie zrobi dużej różnicy
- Robert65
- Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 TSI
Jak dla mnie taki dach to tylko bajer, miałem w qashqaiu i przez 7 lat użytkowania działał dosłownie parę razy, ot taki gadżet do pokazania. w praktyce: w zimę od szyby zimno, w lecie gorąco, dobrze, że podsufitka elektrycznie przesuwana była dość gruba i to izolowała. Co do dziaciaków, to słońce w dzień a lampy oświetleniowe w nocy dawały im po oczach i ... szybko trzeba było zasuwać dach. I tyle było z niego pożytkumichalmiko pisze: ↑28 mar 2018, 11:24
Panoramiczny dach - żona mówi, że nie będziemy z tego korzystać, ja boję się że starsza córka będzie się złościć, żeby odsłaniać, a np. będzie mocne słońce i tylko będą nerwy![]()
Nie chcę za bardzo już dokładać, bo cena już i tak dawno przekroczyła budżet, a raty będą się długo spłacać. Choć z drugiej strony przy tej cenie 5 tysięcy w jedną czy drugą nie zrobi dużej różnicy![]()