Chcę kupić Kodiaqa i mam trochę pytań do użytkowników :)

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Re: Chcę kupić Kodiaqa i mam trochę pytań do użytkowników :)

Post autor: Malenstwo8 »

W cenniku są babole. Mnie mój diler powiedział, że mirror jest w standardzie w style tak samo jak smartlink +. Być może już jutro będzie mi to dane sprawdzić.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Inez
Samochód: Kodiaq Style 2.0 TSI

Post autor: Inez »

Trochę się pogubiłam więc mam nadzieję, że salon ostatecznie rozwieje wątpliwości czy Mirrorlink już mamy czy trzeba go dodać osobno.

rafix
Samochód: Skoda Yeti 1.4 TSI

Post autor: rafix »

Mam pytanie o wspomniany MirrorLink jaką daje dodatkową funkcjonalność systemu bo zastanawiam się czy go dobierać.

Marcin
Samochód: WRX STI 04'; Corolla TS 02', Scala 19'

Post autor: Marcin »

Mirrorlink w cenniku jest rozszerzeniem do aplikacji Skoda Command. Standardowo, każdy Kodiaq z Bolero i wzwyż posiada zwykły protokół Mirror Link

Planujesz zakup samochodu?
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.

Malenstwo8

Zgadza się. Ja mam mirrora, ale po podłączeniu kabelka i tak odpala apple car 🙂

Awatar użytkownika
michalmiko
Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm

Post autor: michalmiko »

Zerknijcie na moją konfigurację. Coś odjąć, coś dodać?
Rabat od dealera 12000zł. Czy to dobra oferta?

Obrazek Obrazek

WuWu
Samochód: Kodiaq 1,4

Post autor: WuWu »

Kupujesz poduszki tylne boczne. W takim razie ja bym dorzucił pakiet śpiocha. Chyba że dzieci w fotelikach i nie dorosną do wysokości rozkładanych zagłówków przed wymianą auta. Wtedy ewentualnie zamiast całego pakietu śpiocha, same siatki w tylne okna. W słoneczne same przyciemniane szyby są za jasne.

Malenstwo8

Zgadza się. Roletki obowiązkowe. Masz i ciemne szyby wtedy i osłonę słoneczną. Same szyby to za mało.
Oferta bardzo przyzwoita moim zdaniem.

Awatar użytkownika
michalmiko
Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm

Post autor: michalmiko »

Dzieci mają 1,5 i 4 lata. Samochód chciałem na jakieś 8-10 lat. Myślałem nad tymi pakietami, ale z pakietu śpiocha nie będziemy korzystać :)
Fakt szyby są słabo przyciemnione. Lubię mocno przyciemniane szyby, więc raczej zrobię bezinwazyjne przyciemnianie, albo kupię takie nakładane zasłonki dedykowane do Kodiaqa na cały tył, za około 350zł. W pakiecie z roletkami są elektrycznie blokowane drzwi tylne, ale jak nie ma tego pakietu, to rozumiem, że można to zrobić ręcznie, przełącznikiem w drzwiach, żeby otwierały się tylko od zewnątrz? Jest blokada szyb tylnych?
Zastanawiałem się jeszcze nad:
Stoliki w oparciach
Osłoną podwozia (standardowo silnik nie jest osłonięty? :shock:)
DCC
Panoramiczny dach - żona mówi, że nie będziemy z tego korzystać, ja boję się że starsza córka będzie się złościć, żeby odsłaniać, a np. będzie mocne słońce i tylko będą nerwy :D
Nie chcę za bardzo już dokładać, bo cena już i tak dawno przekroczyła budżet, a raty będą się długo spłacać. Choć z drugiej strony przy tej cenie 5 tysięcy w jedną czy drugą nie zrobi dużej różnicy ;)

Awatar użytkownika
Robert65
Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 TSI

Post autor: Robert65 »

michalmiko pisze:
28 mar 2018, 11:24

Panoramiczny dach - żona mówi, że nie będziemy z tego korzystać, ja boję się że starsza córka będzie się złościć, żeby odsłaniać, a np. będzie mocne słońce i tylko będą nerwy :D
Nie chcę za bardzo już dokładać, bo cena już i tak dawno przekroczyła budżet, a raty będą się długo spłacać. Choć z drugiej strony przy tej cenie 5 tysięcy w jedną czy drugą nie zrobi dużej różnicy ;)
Jak dla mnie taki dach to tylko bajer, miałem w qashqaiu i przez 7 lat użytkowania działał dosłownie parę razy, ot taki gadżet do pokazania. w praktyce: w zimę od szyby zimno, w lecie gorąco, dobrze, że podsufitka elektrycznie przesuwana była dość gruba i to izolowała. Co do dziaciaków, to słońce w dzień a lampy oświetleniowe w nocy dawały im po oczach i ... szybko trzeba było zasuwać dach. I tyle było z niego pożytku :), lepiej zainwestować w jakieś multimedia dla nich. ;)

ODPOWIEDZ