Czas oczekiwania na Kodiaqa
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Jeszcze jeden aspekt, z którym nigdzie się nie spotkałem. Mianowicie, ciekawy jestem jak został ustalony rozdzielnik nowych chipów. Jaka część na na taśmę produkcyjną, ile do uzupełnienia pojazdów na placu?
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
-
szablesi76
- Samochód: Kodiaq 2021 2.0 tdi dsg
Z ostatnich informacji wynika ze priorytetem są samochody wyprodukowane niekompletne. Skoda nie chce przekroczyć 40 000 pojazdów stojących na placach. Zreszta z ekonomicznego punktu widzenia jest to logiczne. Wydali kasę na produkcje z której nie maja zysku bo samochody nie nadają się do sprzedania klientowi końcowemu.WaC pisze:Jeszcze jeden aspekt, z którym nigdzie się nie spotkałem. Mianowicie, ciekawy jestem jak został ustalony rozdzielnik nowych chipów. Jaka część na na taśmę produkcyjną, ile do uzupełnienia pojazdów na placu?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kodiaq 2.0 TSI 4x4 zamówiony pod koniec czerwca, na zamówieniu był wpisany październik, dzisiaj dostałem informację, że w tym roku samochodu już nie otrzymam. W ciągu najbliższych tygodni salony mają dostać informację odnośnie gwarancji ceny.
Czy miał Pan podawany termin produkcji, a jeśli tak, czy był on już "zamrożony"?
Wydaje mi się że na forum możemy mówić per Ty. Terminu produkcji nie miałem, miałem tylko informację na zamówieniu o końcu października że to jest przewidywany termin dostarczenia. Wszelkie tabelki który mi salon podsyłał były bez dat, prócz daty złożenia zamówienia.
Zamówienie z tego co mnie informowali jest już "w fabryce", ale terminu produkcji nie ma i trzeba spodziewać się dopiero informacji po nowym roku.
Canon nie ma znaczenia, aura dla klienta maja pierwszeństwo. powyzej 50tys aut na placu zagraża płynności firmy wiec najpierw beda wkładane chipy do jutra wyprodukowanych aut.
Produkcja na pewno będzie po nowym roku ponieważ na obecną chwilę jest problem z napedem 4x4 do montażu oraz braki są w amundsenie. To tak na szybko
arbuz a co w temacie chipów - są jakieś nowe info?
Teraz we VAG-u jest ogólnie rozpierdziel na wszystkich frontach. Części ktore dowozimy do fabryk wręcz są połykane i dalej mało . No ale jak to mówią z pustego to Salomon nie naleje. Dla mnie najdziwniejsza sytuacja jest to że Skoda we Kvasinach i Mladzie oficjalnie ma przerwana produkcję na 3 tygodnie a dalej idzie produkcja na 1 zmianę nowych samochodow chociaż zdają sobie sprawę że ich nie dokończą i będą musieli odstawić na plac
nie ma osoby we VAG która zarzadzilaby i stanowczo powiedziała ,, Panowie zatrzymujemy bezwzględnie całą produkcję, zaczynamy magazynować wszystkie części a po nowym roku składamy samochody z brakami i jedziemy dalej z produkcją nowych" a teraz to wygląda tak jest transport części rozdysponowane w ciągu 2 dni i przerwa bo jak powsadzaja półprzewodniki to znowu brakuje jednostek napędowych.
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2021, 18:44 przez Arbuz, łącznie zmieniany 1 raz.
Po macoszemu mają być traktowane te już wyprodukowane i niekompletne? To rzeczywiście byłoby dziwnie.Arbuz pisze: ↑28 wrz 2021, 18:32Teraz we VAG-u jest ogólnie rozpierdziel na wszystkich frontach. Części ktore dowozimy do fabryk wręcz są połykane i dalej mało . No ale jak to mówią z pustego to Salomon nie naleje. Dla mnie najdziwniejsza sytuacja jest to że Skoda we Kvasinach i Mladzie oficjalnie ma przerwana produkcję , po przestoju fabryki maja dzialać na 30% czyli na 1 zmianę do końca roku i mają produkować dalej nowe samochody!! gdzie na placach i lotniskach stoją niedokończone i na ten rok na chwilę obecną te samochody będą traktowane po macoszemu 1![]()