Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Awatar użytkownika
WaC
Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: WaC »

Jeszcze jeden aspekt, z którym nigdzie się nie spotkałem. Mianowicie, ciekawy jestem jak został ustalony rozdzielnik nowych chipów. Jaka część na na taśmę produkcyjną, ile do uzupełnienia pojazdów na placu?

Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

szablesi76
Samochód: Kodiaq 2021 2.0 tdi dsg

Post autor: szablesi76 »

WaC pisze:Jeszcze jeden aspekt, z którym nigdzie się nie spotkałem. Mianowicie, ciekawy jestem jak został ustalony rozdzielnik nowych chipów. Jaka część na na taśmę produkcyjną, ile do uzupełnienia pojazdów na placu?
Z ostatnich informacji wynika ze priorytetem są samochody wyprodukowane niekompletne. Skoda nie chce przekroczyć 40 000 pojazdów stojących na placach. Zreszta z ekonomicznego punktu widzenia jest to logiczne. Wydali kasę na produkcje z której nie maja zysku bo samochody nie nadają się do sprzedania klientowi końcowemu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Xeor^
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI 4x4 L&K

Post autor: Xeor^ »

Kodiaq 2.0 TSI 4x4 zamówiony pod koniec czerwca, na zamówieniu był wpisany październik, dzisiaj dostałem informację, że w tym roku samochodu już nie otrzymam. W ciągu najbliższych tygodni salony mają dostać informację odnośnie gwarancji ceny.

Jactom
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: Jactom »

Xeor^ pisze:
28 wrz 2021, 14:35
Kodiaq 2.0 TSI 4x4 zamówiony pod koniec czerwca, na zamówieniu był wpisany październik, dzisiaj dostałem informację, że w tym roku samochodu już nie otrzymam. W ciągu najbliższych tygodni salony mają dostać informację odnośnie gwarancji ceny.
Czy miał Pan podawany termin produkcji, a jeśli tak, czy był on już "zamrożony"?

Xeor^
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI 4x4 L&K

Post autor: Xeor^ »

Jactom pisze:
28 wrz 2021, 14:41
Xeor^ pisze:
Czy miał Pan podawany termin produkcji, a jeśli tak, czy był on już "zamrożony"?
Wydaje mi się że na forum możemy mówić per Ty. Terminu produkcji nie miałem, miałem tylko informację na zamówieniu o końcu października że to jest przewidywany termin dostarczenia. Wszelkie tabelki który mi salon podsyłał były bez dat, prócz daty złożenia zamówienia.

Zamówienie z tego co mnie informowali jest już "w fabryce", ale terminu produkcji nie ma i trzeba spodziewać się dopiero informacji po nowym roku.

tomnowy
Samochód: Kodiaq 1.5 Style

Post autor: tomnowy »

Canon nie ma znaczenia, aura dla klienta maja pierwszeństwo. powyzej 50tys aut na placu zagraża płynności firmy wiec najpierw beda wkładane chipy do jutra wyprodukowanych aut.

Arbuz
Samochód: SKODA KODIAQ SPORTLINE 1.5 TSI

Post autor: Arbuz »

Xeor^ pisze:
Produkcja na pewno będzie po nowym roku ponieważ na obecną chwilę jest problem z napedem 4x4 do montażu oraz braki są w amundsenie. To tak na szybko

tomnowy
Samochód: Kodiaq 1.5 Style

Post autor: tomnowy »

arbuz a co w temacie chipów - są jakieś nowe info?

Arbuz
Samochód: SKODA KODIAQ SPORTLINE 1.5 TSI

Post autor: Arbuz »

Teraz we VAG-u jest ogólnie rozpierdziel na wszystkich frontach. Części ktore dowozimy do fabryk wręcz są połykane i dalej mało . No ale jak to mówią z pustego to Salomon nie naleje. Dla mnie najdziwniejsza sytuacja jest to że Skoda we Kvasinach i Mladzie oficjalnie ma przerwana produkcję na 3 tygodnie a dalej idzie produkcja na 1 zmianę nowych samochodow chociaż zdają sobie sprawę że ich nie dokończą i będą musieli odstawić na plac 😄 nie ma osoby we VAG która zarzadzilaby i stanowczo powiedziała ,, Panowie zatrzymujemy bezwzględnie całą produkcję, zaczynamy magazynować wszystkie części a po nowym roku składamy samochody z brakami i jedziemy dalej z produkcją nowych" a teraz to wygląda tak jest transport części rozdysponowane w ciągu 2 dni i przerwa bo jak powsadzaja półprzewodniki to znowu brakuje jednostek napędowych.
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2021, 18:44 przez Arbuz, łącznie zmieniany 1 raz.

Jactom
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: Jactom »

Arbuz pisze:
28 wrz 2021, 18:32
Teraz we VAG-u jest ogólnie rozpierdziel na wszystkich frontach. Części ktore dowozimy do fabryk wręcz są połykane i dalej mało . No ale jak to mówią z pustego to Salomon nie naleje. Dla mnie najdziwniejsza sytuacja jest to że Skoda we Kvasinach i Mladzie oficjalnie ma przerwana produkcję , po przestoju fabryki maja dzialać na 30% czyli na 1 zmianę do końca roku i mają produkować dalej nowe samochody!! gdzie na placach i lotniskach stoją niedokończone i na ten rok na chwilę obecną te samochody będą traktowane po macoszemu 1😟
Po macoszemu mają być traktowane te już wyprodukowane i niekompletne? To rzeczywiście byłoby dziwnie.

ODPOWIEDZ