Wiem że np Łódź skraca czas oczekiwania w taki sposób że mają już zamówioną pulę aut i następnie modyfikują zamówienie już podczas procesu produkcyjnego, tam gdzie idzie oczywiście.
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Czas oczekiwania na Kodiaqa
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Z tego 3 tysiące sprzedano w Polsce 
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
-
Malenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
Wynika z tego raportu, że Skoda w większości modeli zanotowała spadek sprzedaży, a jednak ma ogólny wzrost na poziomie 4,4% rok do roku. Jak to możliwe? Czyżby 3 modele (Kodiaq, Karoq i Citigo) nadrobiły straty za pozostałe modele wypracowując taki zysk? Jeżeli tak, to nawet nie chce myśleć jaka jest na nich marża 
-
Malenstwo8
Nie tylko Łódź. Tak robi większość dużych dilerów. W Łodzi w Bednarku faktycznie tak jest i już kiedyś o tym pisałem. Każdy diler ma pulę do wykorzystania w ciągu roku. Może zamówić auta do produkcji w ciemno i przekonfigurowywać je w trakcie, lub zamawiać bezpośrednio pod wymagania klienta (wtedy się czeka dłużej, bo auto wchodzi na koniec kolejki).
O L&K się nie wypowiadam i nie sprawdzałem. Z tego co pamiętam obniżona cena dotyczy Sportline, Style i Scout (wszystkie w Adventure Business Edition) i tu różnica jest ogromna na korzyść Szwecji.wmbodzio3 pisze: ↑14 sty 2019, 22:35Bartosz pisze: ↑14 sty 2019, 19:42Hmm.. Mi w polskim konfiguratorze Skody ta sama konfiguracja jaką zamówiłem (tylko że oczywiście z dieslem, bo nie macie jeszcze TSI 190KM) wyszła ponad 220 tys. zł.Nie mówiąc o tym, że w Polsce nie ma niestety w standardzie od groma rzeczy, które tutaj są. Według konfiguratora, w Polsce zupełnie goły Sportline kosztuje dokładnie tyle, ile mój z pełnym wyposażeniem oprócz dachu i 3 rzędu. Chyba, że dostajecie od dealerów upusty rzędu 40 tys., to ok...
Tak czy siak robi się offtop. Mam nadzieję że nie przedłużą terminu!
Sorrki ale sprawdziłem w konfiguratorze szwedzkim wersje L&K z 190 km dieslem. Podstawa różni sie o jakieś 4tys zl.na korzyść Szwedów. Ale jak porównuje sie zawartość wersji szwedzkiej a polskiej to dzien a noc. Napewno taniej wychodzi w Polsce
-
D10ni
- Samochód: GunMetal Sportline 2.0TDI 190KM
Potwierdzam. Pod koniec września dostałem ofertę na golca Sportline 1.9TDI, do połowy października doprecyzowałem szczegóły zamówienia - grzane szyby, fotele, okno dachowe itd. Na początku listopada jeszcze udało sie dołożyć virtual cockpit i zaraz po tym podpisać umowę. Auto było w połowie grudni a w Poznaniu. Odebrane tuż przed świętami od dealera.Malenstwo8 pisze: ↑15 sty 2019, 13:54Nie tylko Łódź. Tak robi większość dużych dilerów. W Łodzi w Bednarku faktycznie tak jest i już kiedyś o tym pisałem. Każdy diler ma pulę do wykorzystania w ciągu roku. Może zamówić auta do produkcji w ciemno i przekonfigurowywać je w trakcie, lub zamawiać bezpośrednio pod wymagania klienta (wtedy się czeka dłużej, bo auto wchodzi na koniec kolejki).
Zadowolny z GunMetal Sportline 
-
Malenstwo8
1.9 TDI? 
-
Malenstwo8
Witam czy możecie mi podpowiedzieć ile mogę wywalczyć upustu na miśka ? Temat wygląda następująco mój miś spotline 2.0 TSI od 2 października 2018 r stoi w Poznaniu i czeka na homologację. Diler powiedział że przewidziany jest na 3 tydzień 2019 r ale na razie cisza. Więc chciałbym wiedzieć o ile mogą zjechać z ceny i z nimi powalczyć albo złożyć nowe zamówienie i kupić auto z bieżącego roku.