Kodiaq 2021

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
klimas7
Samochód: Kodiaq TSI 2.0 190KM L&K RM20

Re: Kodiaq 2021

Post autor: klimas7 »

Wow, rok modelowy 2021 w L&K do wzięcia od ręki 😍 tylko raczej opcja dla jeżdzących w dresach, wg mojego sprzedawcy jasna skóra bardzo się brudzi od jeansów i potrafi być brudna już przy wjeździe z salonu.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

klimas7 pisze:
15 wrz 2020, 13:57
Wow, rok modelowy 2021 w L&K do wzięcia od ręki 😍 tylko raczej opcja dla jeżdzących w dresach, wg mojego sprzedawcy jasna skóra bardzo się brudzi od jeansów i potrafi być brudna już przy wjeździe z salonu.
Nie martw się. W LR Discovery 5 też skóra farbuje się od jeansów. :)
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

Awatar użytkownika
herman00
Samochód: Zielony Misiek Style 2,0 TSi 4x4DSG

Post autor: herman00 »

Dokładnie tak. Kolega ma już 3 lata z jasną skórą i jeździ z kocykiem na siedzeniach :-)
W ogóle ten jasny to nieporozumienie. Moja żona wymarzyła sobie Micrę z jasnym środkiem - dramat, nie da się tego utrzymać.

biokd
Samochód: Skoda Kodiaq L&K 2.0 TSI

Post autor: biokd »

Sublime pisze:
15 wrz 2020, 13:20
Nie wiem jak z autoryzacją czy też nie, ale auto zamawialem w salonie CARSED- a z tego co mi wiadono to jeden z większych "graczy" Skody nie tyle na mazowszu co i pewnie w Polsce. Cale zamówienie i kontakt do dzis wyłącznie z kierownikiem salonu i dyrektorem zarządzającym - co tu ukrywać-po znajomościach. Zatem zakładam,ze bardziej kompetentnie już się nie da rozmawiać...
Co to zamówienia- w zasadzie dla mnie auto może być wyprodukowane nawet w lutym, marcu czy maju 2021-mam czym jeździć a najwżniejsze to aby był silnik 2.0 TSI 4x4 w L&K.
heh, ja mam podobnie, choć Kodiaqa jeszcze nie zamówiłem, (teraz i tak pewnie nie załapałbym sie już na produkcję przed 50. tygodniem dla L&K 2.0TSI), to moge czekać nawet do czerwca, bo z koncem czerwca konczy mi sie EasyDrive na obecne auto. Plus też taki, że nie musze od razu dopłacac za zimowe opony (odbierając gdzies grudzień/styczeń), bo produkcja idzie cały rok na letnich.
Zastanawiam się tylko, czy jesli produkcja tego silnika ma byc czasowo wstrzymana, to czy zamówienia tez będa czasowo wstrzymane, czy normalnie można będzie cały czas zamawiać, tylko wtedy trzeba będzie dłużej czekać, bo silnik 2.0 w odmienionej wersji ma wrócić w Q1 2021 (info od Skoda Polska), ciekawe czy wtedy cena się zmieni, czy zostanie ta sama, czy np zamawiając teraz i czekając np do marca na termin produkcji odmienionej 2.0TSI, cena się utrzyma, bo to ciągle RM2021.
A teraz jeszcze COVID moze pokrzyzować jakieś dostawy wśród podwykonawców, więc wszystko się może przeciągnąć, chyba poczekam do 2021 z zamówieniem, no i zobaczymy.
A z ciekawostek to Skoda Czechy nie wie nic o terminach zmienionej jednostki 2.0TSI a Skoda Polska ma takie informacje :)

EDIT: Silnik 2.0 TSI wraca do produkcji od 9. tygodnia 2021.

macase@wp.pl
Samochód: Skoda Kodiaq

Post autor: macase@wp.pl »

Witam :) Czy odebrał juz ktoś Kodiaqa z modelu 2021? Czy jest szansa na wrzucenie foto z wnetrza? Tam jest inne radio (takie samo, jak w nowej Octavi) prawda?

Awatar użytkownika
herman00

Właśnie godzinę temu wyszedłem z jednego z salonów we Wrocławiu. Stał MY2021, bo była nowa kierownica ze srebrnymi "suwakami". Czy panel środkowy jest inny niż w MY2020 i czy taki jak w nowej Octavce to nie wiem, bo nie dostrzegłem zmian w wyglądzie (ale bardzo temu elementowi się nie przyglądałem i nie porównywałem z Octavią), ale jutro chyba będę w jeszcze jednym salonie to może zobaczę. W salonie totalne pustki, zero "zwiedzających". Konfigurator w salonie informuje, że model z silnikiem 2,0 TSi jest niedostępny. Sprzedawca zapytany potwierdza, że nie przyjmują już zamówień i zamówienia mają zostać odblokowane prawdopodobnie od 5 tygodnia 2021.

biokd
Samochód: Skoda Kodiaq L&K 2.0 TSI

Post autor: biokd »

Czyli jednak zamówienia są wstrzymane i wrócą przed wznowieniem produkcji od 9 tygodnia 2021

Awatar użytkownika
herman00

Zamówienia zamówieniami, ale wchodzisz do salonu i obok MY2021 masz konfigurator KODIAQ i od razu przy 2,0 TSi świeci się MODEL NIEDOSTĘPNY.

golob
Samochód: Kodiaq Style 1.5 DSG 4x2

Post autor: golob »

klimas7 pisze:
15 wrz 2020, 13:57
4 lata miałem Superba L&K z tą jasną skórą i tylko raz zostało większe przebarwienie, a w dresach nie jeżdżę. Również przy dzieciach jasna skóra jest nawet lepsza niż czarna (mniej widać zabrudzenia).

Tak wyglądała kanapa po 4 latach, gdzie jezdziły dzieci:
Obrazek

klimas7
Samochód: Kodiaq TSI 2.0 190KM L&K RM20

Post autor: klimas7 »

Ej, mogłeś mi tego nie pisać, teraz żałuję, że nie wziąłem jasnej, bo w L&K od RM20 jasna tapicerka ma czarną podsufitkę. ;) A tak poważnie, to dzięki, dobrze wiedzieć na przyszłość (może wezmę Kodiaqa 2 czyli Enyaq po obecnym leasingu?). I tak zakupiłem już impregnat do skóry od Skody (nie szukałem innego po historii Stingera o prośbie o przedstawienie faktur i wymianie fotela w innej marce), zamierzam ten psuedo czarny (bardziej grafit) zaimpregonować w wolnej chwili. :)

ODPOWIEDZ