Wiesz to moje zdanie jest a nie wiem na jakiej podstawie prawnej dealerzy to robią.wmbodzio3 pisze: ↑13 paź 2018, 17:45No tak, skoro tak jest to dlaczego osoby, ktorym nie produkują auta w tym roku(a przypominam, że zamawiały z rabatem i starych cenach za wyposażenie) dostają info, że cena nie zostanie utrzymana....?????coolnba pisze: ↑13 paź 2018, 17:32No zamówienie podpisujesz na jakąś kwotę która jest z rabatem teoretyczniewmbodzio3 pisze: No tak, tylko pytabie jest takie, czy rabat otrzymujemy podczas zamawiania (tak powinno być) , czy popiero wtedy gdy auto jest wyprodukowane i dostarczone do salonu w czasie obowiązywania rabatu...?
Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka
Czas oczekiwania na Kodiaqa
-
coolnba
- Samochód: Kodiaq Style 2.0 TDI 150 KM 4x4 DSG-7
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
A może ktoś wie jak to jest w praktyce? Czy ma tu znaczenie rok produkcji, czy moment zamawiania czy jeszcze inaczej- moment odbioru auta.coolnba pisze: ↑13 paź 2018, 18:29Wiesz to moje zdanie jest a nie wiem na jakiej podstawie prawnej dealerzy to robią.
Doprecyzuje pytania
1. Czy jeśli ktoś zamówił auto z rabatem na diesla i w starej cenie za wyposazenie, to czy cena zostanie gdy:
a) auto zostanie wyprodukowane w tym roku, ale przyjedzie do Polski w przyszlym
b) auto zostanie wyprodukowane w tym roku i przyjedzie pod koniec tego roku, kiedy rabatu 8 tys zl już dla diesla nie ma.
c) auto zostało wyprodukowane w tym roku, ale nie dostanie homologacji do konca roku(jak wiemy stoi cały plac aut wyprodukowanych, ktore nie maja homologacji)
Z gory dzięki za odpowiedz
Stwierdzam jednak ze skoda jest dla ludzi którzy nie mają kasy.
Ciągłe biadolenie że to , że tamto , że łożyska , że wltp, że leasing i tp. Polacy ciągle biadolą i są w niszy sprzedażowej. Dla jednych są to wyżyny dla innych jest to auto klasy ekonomicznej. Skoda również wali w h... i wykożystuje swoje 5 min. Niemcy nie mają takiego stanu rzeczy, kupują prawie od ręki.
Ciągłe biadolenie że to , że tamto , że łożyska , że wltp, że leasing i tp. Polacy ciągle biadolą i są w niszy sprzedażowej. Dla jednych są to wyżyny dla innych jest to auto klasy ekonomicznej. Skoda również wali w h... i wykożystuje swoje 5 min. Niemcy nie mają takiego stanu rzeczy, kupują prawie od ręki.
-
Grymo
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI 4x4 190KM DSG SportLine
W piątek dostałem info od dealera że muszę zrobić zmianę w zamówieniu i zrezygnować z podgrzewanej szyby żeby załapać się na produkcję tegoroczną i utrzymać rabat 
jak tak zaczną ceny podnosićwmbodzio3 pisze: ↑13 paź 2018, 19:51A może ktoś wie jak to jest w praktyce? Czy ma tu znaczenie rok produkcji, czy moment zamawiania czy jeszcze inaczej- moment odbioru auta.
Doprecyzuje pytania
1. Czy jeśli ktoś zamówił auto z rabatem na diesla i w starej cenie za wyposazenie, to czy cena zostanie gdy:
a) auto zostanie wyprodukowane w tym roku, ale przyjedzie do Polski w przyszlym
b) auto zostanie wyprodukowane w tym roku i przyjedzie pod koniec tego roku, kiedy rabatu 8 tys zl już dla diesla nie ma.
c) auto zostało wyprodukowane w tym roku, ale nie dostanie homologacji do konca roku(jak wiemy stoi cały plac aut wyprodukowanych, ktore nie maja homologacji)
Z gory dzięki za odpowiedz
to auto już nie będzie tak konkurencyjne
- stingerA6
- Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq
Następna dobra nowina.
Zamawiający 1.5 tsi 150 km i 2.0tsi 190 km w konfiguracji DSG 4x4, będą się cieszyć Misiakiem już na święta.........
........szkoda, że Wielkanocne
Zamawiający 1.5 tsi 150 km i 2.0tsi 190 km w konfiguracji DSG 4x4, będą się cieszyć Misiakiem już na święta.........
........szkoda, że Wielkanocne
"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."
nie wiadomo czy się śmiać czy płakać
po co przyjmować zamówienia
skoronie jest się w stanie zrealizować
stingerA6 a masz jakieś wieści
190 KM dsg 4x4 diesel style bez grzanej szyby
190 KM dsg 4x4 diesel style bez grzanej szyby