Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
yaga
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDi 110kW 4x4

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: yaga »

BikeBert pisze:
12 mar 2017, 9:58
Mariusz pisze:
12 mar 2017, 9:33
Ciekawe czy faktycznie Polska wyczerpania limit na zamówienia 2017?
Polska może jeszcze nie, ale całkiem możliwe, że ów dealer tak (jeśli ma np. limit 10-20 aut na rok).
http://old.skoda-auto.pl/aktualnosci/re ... q-w-polsce

Z tego wynika, że jeszcze nie (ok 3,5 tys sztuk) ale dokładnie tak jak pisze BikeBert poszczególni dealerzy już owszem.
We Wrocławiu w TMT mają wyczerpany limit na dwa miesiące w przód. Następnie zamówienia będą mogli wysyłać do fabryki dopiero w maju. Czyli każdy dealer nie tylko ma limit roczny ale jest on podzielony na poszczególne miesięce (zresztą tu gdzieś jest wklejony post z brytyjskiego forum opisujący tą sytuację )

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Tomala72
Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7

Post autor: Tomala72 »

Zamówienie poszło 11.03.2017 r.
Wersja style +dodatki ostatecznie stanęło na 183500 zł. Po konfiguracji 190200 zł. Całe 4 % rabatu. Moim zdaniem nieźle.
Handlowiec super odpowiedzialny i stwierdził, że gdyby nie fotel kierowcy w elektryce to mam samochód w czerwcu a tak to...sierpień/wrzesień.
Dodał, że sytuacja w kierowaniu zamówień do produkcji jest tak dynamiczna, że być może ten pierwszy termin odbioru się potwierdzi.

agnes
Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 TDI

Post autor: agnes »

Tomala72 pisze:
12 mar 2017, 14:17
Zamówienie poszło 11.03.2017 r.
Wersja style +dodatki ostatecznie stanęło na 183500 zł. Po konfiguracji 190200 zł. Całe 4 % rabatu. Moim zdaniem nieźle.
Handlowiec super odpowiedzialny i stwierdził, że gdyby nie fotel kierowcy w elektryce to mam samochód w czerwcu a tak to...sierpień/wrzesień.
Dodał, że sytuacja w kierowaniu zamówień do produkcji jest tak dynamiczna, że być może ten pierwszy termin odbioru się potwierdzi.
Witaj na forum.
Ze względu na elektryczne fotele też mam problem z terminem. Informuj na bieżąco o prognozowanych zmianach.
Też mam nadzieję, że w końcu coś zaskoczy...
Niektórzy (wybrańcy :D ) mają z tą elektryką potwierdzone terminy majowe...

krzysiek
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI Style 190 KM + troche bajerów

Post autor: krzysiek »

Czy ktoś sie orientuje jak teraz termin produkcji ma sie do zamowionego wyposażenia? Jakies nowe info co obecnie jest hamulcem?

krzysiek
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI Style 190 KM + troche bajerów

Post autor: krzysiek »

Ktos dostal potwierdzenie tyg produkcji? I jak sie to ma do wczesniejszych info?

Skorek
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 4x4 AUTOMAT

Post autor: Skorek »

Czytam o tych wszystkich problemach produkcyjnych i pewnie trochę was wkurzę tym, że jutro o 14.30 odbieram Kodiaq z salonu. Trzymam jednak mocno za wszystkich oczekujących kciuki i napisze tak. 6 grudnia kiedy się zdecydowałem wydawało mi się, że marzec to jakiś kosmiczny termin. Zleciało jednak szybciorem i pewnie zanim się obejrzycie to Wasze auta będą już do odbioru

lighting
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: lighting »

Skorek pisze:
15 mar 2017, 20:28
6 grudnia kiedy się zdecydowałem wydawało mi się, że marzec to jakiś kosmiczny termin.
Niby tak. Ale ja nie lubię brać kota w worku i zanim wydam 100+ tysięcy złotych wolę zobaczyć co kupuję. Terminy teraz na szczęście też oscylują w okolicach 3 miesięcy, więc nie jest źle :)
DO developer

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

Czekamy w takim razie na pochwalenie się zdjęciami!
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

Awatar użytkownika
BikeBert
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI DSG

Post autor: BikeBert »

Skorek pisze:
15 mar 2017, 20:28
Czytam o tych wszystkich problemach produkcyjnych i pewnie trochę was wkurzę tym, że jutro o 14.30 odbieram Kodiaq z salonu.
Wręcz przeciwnie, ja cieszę się, że w końcu będą informacje z pierwszej ręki użytkownika. Mam nadzieję, że po pierwszych "och" i "ach", w miarę obiektywne.

root pisze:
15 mar 2017, 21:15
Czekamy w takim razie na pochwalenie się zdjęciami!
Zdjęć i filmów jest pod dostatkiem w internecie. Teraz należy zderzyć je z faktami i spostrzeżeniami w trakcie użytkowania.
Kodiaq => Ateca
My other car is a Mountain Bike

loboss1
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TSI Style

Post autor: loboss1 »

Dołączę się do Skorka i jutro również o 8.00 śmigam po odbiór. Spróbuję coś wstawić i na pewno opiszę jednostkę 2.0 TSI

ODPOWIEDZ