Czas oczekiwania na Kodiaqa
-
Rafał
- Samochód: 2.0 tsi lava blue
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
też mam takie wrażenie, że biały pomniejsza i dodatkowo uwydatnia wydzielone halogeny i średnio ładny przód auta (to wg mnie nie wyszło, podobnie jest w atcece ale tam wygląda lepiej - może to kwestia proporcji)
Zgadzam sie z Wami ws bialego koloru, porownywalismy w 1 salonie bialy i granatowy- bialy wyraznie wydaje sie mniejszy... osobiscie podoba mi sie w tym kolorze
Cześć. To mój pierwszy post na forum ( z wyjątkiem przywitania się), więc proszę o wyrozumiałość 
Dzisiaj byłem w Krakowie w salonie spytać o czas oczekiwania na Kodiaq. Wybraliśmy wersję Ambition, 7. osobową bez wodotrysków.
Człowiek nam udzielił informacji że czas oczekiwania od dzisiaj do odbioru to ok. 7 miesięcy (!). Byłem w szoku. Czy to możliwe ?
Sprawa jest o tyle ciekawsza, że byłem 10 dni temu w innym salonie tej samej sieci i mi powiedzieli, że byłby na połowę maja (co przy październiku czyni przepaść w czasie oczekiwania).
Doszedłem do wniosku, że albo chciał mnie spławić
albo faktycznie tak jest i wtedy może warto zamówić auto pod koniec roku i liczyć na wyprzedaż rocznika 2017 (o ile będzie).
Poradźcie proszę, co robić ?
Dzisiaj byłem w Krakowie w salonie spytać o czas oczekiwania na Kodiaq. Wybraliśmy wersję Ambition, 7. osobową bez wodotrysków.
Człowiek nam udzielił informacji że czas oczekiwania od dzisiaj do odbioru to ok. 7 miesięcy (!). Byłem w szoku. Czy to możliwe ?
Sprawa jest o tyle ciekawsza, że byłem 10 dni temu w innym salonie tej samej sieci i mi powiedzieli, że byłby na połowę maja (co przy październiku czyni przepaść w czasie oczekiwania).
Doszedłem do wniosku, że albo chciał mnie spławić
Poradźcie proszę, co robić ?
DO developer
A propos białego koloru - widziałam białego Kodiaqa dwa razy. Pierwszy raz w salonie (w budynku) - wydał mi się naprawdę olbrzymi (mimo, że aktualnie jeżdżę trochę większym samochodem). Drugi raz na zewnątrz, jednocześnie w salonie stał szary quartz - odczucie kompletnie odmienne (biały sprawiał wrażenie mniejszego, niż szary). Być może jest to kwestia otoczenia...
Wracając do mojego elektrycznego fotela - jechałam z zamiarem rezygnacji, skończyło się na tym, że domówiłam drugi.
I to, co mi teraz pozostało to wielka wiara w mojego dealera/handlowca, że będzie skutecznie działał i ten aktualny termin skróci się co najmniej o połowę. Trzymajcie kciuki
Dzięki za Wasze informacje i wszystkie rady - w tej i w innych sprawach. Pozdrawiam
Wracając do mojego elektrycznego fotela - jechałam z zamiarem rezygnacji, skończyło się na tym, że domówiłam drugi.
I to, co mi teraz pozostało to wielka wiara w mojego dealera/handlowca, że będzie skutecznie działał i ten aktualny termin skróci się co najmniej o połowę. Trzymajcie kciuki
Dzięki za Wasze informacje i wszystkie rady - w tej i w innych sprawach. Pozdrawiam
Kilka dni temu zajechałam z ciekawości zapytać o jazdę próbna do salonu w którym agnes zamawiała swojego niedźwiedzia i usłyszałam info na temat terminu produkcji .... jeżeli zamówienie będzie złożone jeszcze w marcu to auto będzie w 2017. Natomiast zamawiając w kwietniu będzie do odbioru w 2018r i niewykluczone, że będzie z datą 2017
- tego jeszcze nie są w stanie powiedzieć. Ciekawe czy faktycznie Polska wyczerpania limit na zamówienia 2017?
Polska może jeszcze nie, ale całkiem możliwe, że ów dealer tak (jeśli ma np. limit 10-20 aut na rok).
-
rafalhtc
- Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi
Dealer Skody w Zabrzu już od tygodnia wyznacza terminy na marzec 2018. Pewnie później możliwe, że może coś się w trakcie przyspieszy ale rozmowy zaczyna się od marca 2018 i tak też wpisują w zamówienie.
-
rafalhtc
- Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi
A co do mojego zamówienia, które mam anulować to ciągle się wacham bo produkcja wskoczyla na 14ty tydzień czyli już za moment i dodatkowo, żeby nie rezygnować Dealer dał mi dodatkowe 4%rabatu co w sumie daje 9%.
Pytanie co mam zrobić męczy mnie i żonę od tygodnia.
Pytanie co mam zrobić męczy mnie i żonę od tygodnia.
Ostatnio zmieniony 12 mar 2017, 16:22 przez rafalhtc, łącznie zmieniany 1 raz.