Nowy Kodiaq z porysowanym lakierem

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Awatar użytkownika
michalmiko
Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm

Re: Nowy Kodiaq z porysowanym lakierem

Post autor: michalmiko »

Przedni radar działa pięknie :)
Odnośnie problemu, to teraz się zastanawiam czy być bardziej radykalny, ale boję się jednego. Chcę u nich serwisować auto. Czy nie będą mi robić jakiś złośliwości :?: Tylko czy im się to opłaci? Internet to teraz potężna broń na nieuczciwych sprzedawców, ale czy nie odbije mi się to przypadkiem czkawką?

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Mans
Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7

Post autor: Mans »

Ja na Twoim miejscu po tym co Ciebie spotkało a raczej Twojego Kodiaqa, omijał bym ten pseudo Salon szerokim łukiem :?
Takie praktyki są po prostu niedopuszczalne ;)

Awatar użytkownika
michalmiko

Jeszcze lepsze, że tam pracował kilka lat temu mój kolega :/
Jak się nie dogadam, to lecimy na grubo. Napisałem do Zachara (jeszcze nie odpisał), Emil i lokalny tygodnik są zainteresowani tematem (w tym tygodniku co dziwne, są mocno reklamowani, a mimo to chcą pomóc). Nie zostanę sam z problemem, jak się nie dogadam :)

Awatar użytkownika
michalmiko

Nie wiem czy mam do czynienia z idiotami, czy traktują mnie jak idiotę?! :roll: :shock:

Obrazek

Obrazek

Vibor
Samochód: Skoda Superb kombi 1.8 TSI STYLE

Post autor: Vibor »

Liczyłeś ,że wystraszą się po "pierwszym" zgłoszeniu ;) ? Niestety jak ktoś wspomniał dealerzy są na własnym rozrachunku i bez dość mocnych argumentów tj. prawnik + ( Media i Centrala Skody) Twoja walka będzie długo trwać , konieczne konkretne uderzenie :( i nie odpuszczanie . O szkodzie transportowej powinieneś być poinformowany i chyba nawet dają papiery do podpisu jak się nie mylę i w zależności od szkody jest też gratyfikacja ( zaczynają zawsze od giftu na odczep się wiec też należy kalkulować ;) ).

Awatar użytkownika
michalmiko

Wiesz, myślałem, że będą chcieli się jakoś dogadać :) Skoro są na własnym rozrachunku, to skoro nie chcę lakierowania, to za równowartość powinni coś innego zaproponować, a mi się wydaje, że oni wolą polakierować, bo obciążą tym importera. Tak było w przypadku ryski na dokładce pod zderzakiem.
Masz rację, powinny być takie papiery i tak miało być, ale jakoś tak wyszło, że to ponoć była za drobna usterka, że nic nie dali do podpisania. Za to dali mi 300zł rabatu na gwarancję, lepsze dywaniki i śmietniczkę :roll: No i oczywiście wymienili dokładkę, za którą zapłacił importer

Awatar użytkownika
michalmiko

Mały update :D
Sprawa się ruszyła na moją korzyść. Sprawa od razu ruszyła jak odpowiedziałem na powyżej wstawione pismo i złożyłem reklamację do centrali. Czyli u mnie było nieco inaczej niż napisał Janoush :) Po złożeniu reklamacji (poinformowałem o tym dealera) dostałem bardzo szybko telefony z propozycją od Kierownik salonu. Na drugi dzień, czyli dziś odpowiedź od Skody, że dealer przekazał im informacje, że się dogadaliśmy. Czyli da się ;) Jak dojdzie do skutku (a tak powinno być), to będę zadowolony.

Dil
Samochód: Kodiaq Sportline Szary Steel

Post autor: Dil »

michalmiko pisze:
28 sie 2018, 23:11
Mały update :D
Sprawa się ruszyła na moją korzyść. Sprawa od razu ruszyła jak odpowiedziałem na powyżej wstawione pismo i złożyłem reklamację do centrali. Czyli u mnie było nieco inaczej niż napisał Janoush :) Po złożeniu reklamacji (poinformowałem o tym dealera) dostałem bardzo szybko telefony z propozycją od Kierownik salonu. Na drugi dzień, czyli dziś odpowiedź od Skody, że dealer przekazał im informacje, że się dogadaliśmy. Czyli da się ;) Jak dojdzie do skutku (a tak powinno być), to będę zadowolony.
No i jak sprawa już załatwiona?

Awatar użytkownika
michalmiko

Dziś wymiana grilla i odbiór rekompensaty. Nowy grill jakby się przyjrzeć, też ma ryski, ale nie takie jak poprzedni, także już nie będę się czepiał. Chyba za wiele sobie obiecywałem po nowym samochodzie, może w innych markach i salonach jest inaczej?! Nie drążę już tematu, bo za dużo nerwów mnie to kosztuje.
W ramach ugody wywalczyłem felgi Sirius 19". Wiedziałem, że kasy nie dadzą, a z akcesoriów niczego nie potrzebuję, bo już wszystko mam. Proponowali mi koła zimowe 17" :lol:, ale ja już mam 18 na zimę. Tak więc mam nowe felgi, z którymi jeszcze nie wiem co zrobię :D

ODPOWIEDZ