Rabaty przy kupnie Kodiaqa
- stingerA6
- Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq
Re: Rabaty przy kupnie Kodiaqa
Bierz Style. Więcej dodatków, lepsza tapicerka itd
"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."
Jeśli chodzi o dopieszczenie to należy pamiętać że wersje Business produkowane są za wschodnią granicą, a pozostałe za południową, o ile wogóle robi to jakaś różnicę.sosai pisze: ↑21 gru 2019, 23:26@captainslow a jakie jest Twoje zdanie? Na poważnie zacząłem rozważać tego Styla z Czestochowy, skoro jest już w cenie samochodu, który chciałem wcześniej kupić. Nie mam jednak pewności na ile wersję Style sa bardziej dopieszczone od business. Znaczek Skody (RM 2019) zamiast napisu (RM 2020) w ogóle nie gra u mnie roli.
KODIAQ Sportline RM2020 2.0TSI 190KM DSG 4x4
-
Captainslow
- Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI 190KM
Marnym doradca bede. Mi sie podobala wersja sportline i taka zamowilem, ale niestety troche drozsza od Style ( choc to nie jest jakas wielka roznica) wersja business jakos do konca nie przemawia do mnie. Chyba jednak style ( jesli nie sportline oczywiscie)sosai pisze: ↑21 gru 2019, 23:26@captainslow a jakie jest Twoje zdanie? Na poważnie zacząłem rozważać tego Styla z Czestochowy, skoro jest już w cenie samochodu, który chciałem wcześniej kupić. Nie mam jednak pewności na ile wersję Style sa bardziej dopieszczone od business. Znaczek Skody (RM 2019) zamiast napisu (RM 2020) w ogóle nie gra u mnie roli.
Właśnie zamówiłem Kodiaqa RS. Cena końcowa 261390zł. Cena po upuście to 230900 co daje 11,66%. Taki upust udało mi się wynegocjować w InterAuto w Krakowie na Kocmyrzowskiej. Niewiele gorszą ofertę dostałem z Porsche Katowice/Świętochłowice, Bednarek z Łodzi, AutoLuzar Wieliczka. Wszystkie w okolicach 10% lub więcej. Tylko trzeba twardo negocjować bo widać że Panowie mają z czego opuścić. Ogólnie wysłałem zapytanie do ponad 25 salonów. Większość nie przekroczyła 5% upustu
-
PaVelSky
- Samochód: Kodiaq II RS 2.0 TSI zamówiony, w produkcji :)
Cześć,
planuję zakup Tayron'a R lub Kodiaq'a RS, objechałem kilka salonów w Warszawie i można liczyć na rabat ale niewielki, wygląda na to, że albo nie mają z czego zejść albo im nie zależy, co mnie dziwi, bo w wybranej przeze mnie konfiguracji Tayron wychodzi 300k a Kodiaq 280k, więc zdaje się dając w tej sytuacji nawet wyższy procentowo upust, to więcej zostaje w kasie dealera, ale może to tylko moje chore fantazje. W jednym salonie Skody usłyszałem max 3%, w salonach VW dosyć podobnie, choć w jednym poszybowali nawet do 5%, co przy różnicy 20k w stosunku do Kodiq'a już małą różnicę robi. Może to kwestia regionu / miasta i powinienem szukać daleko poza Warszawą. Dla kilku tysięcy warto zrobić sobie wycieczkę po zamówienie i kolejną po odbiór
Może ktoś z Was ostatnio kupował z dobrym rabatem i podzieli się tą wiedzą albo możecie coś doradzić, n.p. "w q4 2025 sami będą schodzić z ceny".
Dla zainteresowanych kod konfiguracji Skody to CDZTT6XF, ważny chyba przez 30 dni.
Muszę tu zaznaczyć, że nie pali mi się z kupnem, mam obecnie czym jeździć, jednak po 10 latach oszczędzania za jednym kółkiem mogę sobie pozwolić na coś nowego, nieco większego i wygodniejszego.
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie / porady / i zapewne słowa krytyki, mam nadzieję że konstruktywnej
planuję zakup Tayron'a R lub Kodiaq'a RS, objechałem kilka salonów w Warszawie i można liczyć na rabat ale niewielki, wygląda na to, że albo nie mają z czego zejść albo im nie zależy, co mnie dziwi, bo w wybranej przeze mnie konfiguracji Tayron wychodzi 300k a Kodiaq 280k, więc zdaje się dając w tej sytuacji nawet wyższy procentowo upust, to więcej zostaje w kasie dealera, ale może to tylko moje chore fantazje. W jednym salonie Skody usłyszałem max 3%, w salonach VW dosyć podobnie, choć w jednym poszybowali nawet do 5%, co przy różnicy 20k w stosunku do Kodiq'a już małą różnicę robi. Może to kwestia regionu / miasta i powinienem szukać daleko poza Warszawą. Dla kilku tysięcy warto zrobić sobie wycieczkę po zamówienie i kolejną po odbiór
Może ktoś z Was ostatnio kupował z dobrym rabatem i podzieli się tą wiedzą albo możecie coś doradzić, n.p. "w q4 2025 sami będą schodzić z ceny".
Dla zainteresowanych kod konfiguracji Skody to CDZTT6XF, ważny chyba przez 30 dni.
Muszę tu zaznaczyć, że nie pali mi się z kupnem, mam obecnie czym jeździć, jednak po 10 latach oszczędzania za jednym kółkiem mogę sobie pozwolić na coś nowego, nieco większego i wygodniejszego.
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie / porady / i zapewne słowa krytyki, mam nadzieję że konstruktywnej
Ja kupiłem I generację w Stojadłach - blisko Warszawy i dali wówczas dobry rabat. Nie wiem, jak przy II generacji.
-
PaVelSky
- Samochód: Kodiaq II RS 2.0 TSI zamówiony, w produkcji :)
Okazuje się, że dobrze jest wysłać zapytanie do co najmniej kilkunastu różnych salonów. Co prawda większość wróciła z ofertą rabatu od 3 do 5 %, ale otrzymałem też taką na 7% i to blisko Warszawy. Kodiaq zamówiony, pozostaje już tylko cierpliwie czekać.
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Gratulacje. 
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
8,5 % na sportline. Dokupiłem 4 lata przeglądów co daje 4 rok gwarancji. Powiedziano mi, że tylko zamówienia do końca maja z odbiorem mają opcje 4 lat gwarancji. Potem tylko standardowe 3. To prawda czy marketingowa ściema?
-
kolejowski
- Samochód: nie mam
Ja niestety też tylko 7% rabatu na edition 130.